Πρόβλημα κάρτας γραφικών??  Το θέμα επιλύθηκε

...hardware-drivers για desktops & laptops

Συντονιστής: adem1

Re: Πρόβλημα κάρτας γραφικών??

Δημοσίευσηαπό ftso » 07 Νοέμ 2010, 23:20

Λόγο του ότι μετά την πρώτη διόρθωση η πάστα που χρησιμοποίησα ήταν μάπα, η gpu δούλευε πλέον στους 80++ βαθμούς φτάνοντας πολύ εύκολα ακόμα και τους 90 όπου άρχιζε να γίνετε ασταθή η εικόνα.
Τελικά βρήκα λύση με το θέμα της θερμοκρασίας που πλέον έχει πέσει ακόμα πιο χαμηλά και απο τις παλιές καλές του μέρες.
Όχι καμία τρομερή διαφορά, αλλά γενικά κάτω απο τους 70 βαθμούς σε idle κατάσταση.
Αρχικά λύνω εκ νέου το λαπτοπ και αφαιρώ την ψύκτρα (ο θεός να την κάνει).
Την βάζω στην μέγγενη και με ένα σβουράκι και ένα γωνιακό τροχό λειαίνω ένα μέρος της.
Εικόνα

Στην συνέχεια παίρνω μια έξτρα ψύκτρα απο ένα άλλο χαλασμένο λαπτοπ και αφού τις τρυπήσω και τις δυο βάζω ανάμεσά τους θερμο-αγώγιμη πάστα και τις ενώνω με βίδα και κόντρα παξιμάδι.

Στην συνέχεια βάζω πάστα (arctic silver ceramique) και στα chip που ψύχει και ιδίως της gpu και την τοποθετώ στο λαπτοπ.
Εικόνα

Τέλος κόβω το καπάκι στο σημείο της έξτρα ψύκτρας καθώς βγαίνει ελάχιστα πιο έξω και έχω το παρακάτω αποτέλεσμα...
Εικόνα
Εικόνα
Εικόνα

Λόγο του ότι τα ποδαράκια του λαπτοπ είναι πιο ψηλά σε σχέση με την ψύκτρα δεν υπάρχει πρόβλημα τοποθέτησης του λαπτοπ πάνω σε επίπεδο.
Επίσης λόγο του ότι ψύκτρα βγαίνει λίγο πιο έξω από το καπάκι μου δίνει την δυνατότητα με ένα δυο φυσήματα να ρίξω άμεσα την θερμοκρασία :p

PS1: όλα αυτά βέβαια με την βοήθεια του φίλου μου του Τσάκου :)
PS2: αναδημοσίευση μου απο το adslgr
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ