καταρχήν ευχαριστώ προκαταβολικά για την βοήθεια
(αμα γράφω κατι που δεν ισχυει μην φωνάζετε...νέος...αμα νομιζετε οτι δεν καλάει το topic βαλτε το όπου νομίζετε...νεος...)
το θέμα έχει ως εξής:
είπα να βάλω linux στο laptop μου...το εχω ξανακάνει στο παρελθόν αλλά σε μηχανάματα άλλων...
κατεβάζω το livecd το γράφω,όλα κομπλέ...ξεκινώ την εγκατάσταση,όλα καλά,και ξαναμπουτάρει...όλα μια χαρά...ρυθμίζω και το νετ και κατεβάζω προγραμματάκια,όλα καλά....περνάει η ώρα και τον κλέινω...το πρωί bootαρει όπως προβλέπονταν και επιλέγω να bootαρω από linux(εχω και vista επανω)...
εδω ξεκινά το πρόβλημα...με βγάζει να βάλω τον κωδικο,τον βάζω και δεν τον δέχεται με τίποτα....
δεν κολώνω και ξανακάνω το ίδια...το ξανακάνω εγκατάσταση όλα καλά και τελικά φτάνω στο ίδιο σημείο...
πελαγώνω...ψάχνω στο νετ(απο vista) αλλά δεν βρήκα άκρη...
το ξαναβάζω αλλά τώρα από νετ με το wubi μεσα απο vista...μια απο τα ίδια...στο ίδιο σημείο χωρίς να δέχεται τον κωδκό και με το ίδιο μηνυμα...
αν κατάλαβα καλά από αυτά που διάβασα δεν το κλείνω σωστά...
εγω και τις 3 φορες τον έκλεισα από το <<κουμπάκι>> του linux αλλά ήθελε Alt+SysReq+"R E I S U B" σωστά?(πριν λίγο το βρήκα αυτό,άν είναι σωστό...)
τωρά τι κάνω? που έχω 3 επιλογές για bootαρισμα και τρέχουν μόνο τα vista? σώζεται τίποτα?είναι σωστά αυτά που λέω?
πως γίνεται να κάνω ένα βολεματάκι στο bootaρισμα να διαγράψω αυτά που δεν λειτουργούν?
αμα βαριεστε να είστε αναλυτικοί δώστε λέξεις <<κλειδιά<< μπάς και βρώ άκρη...και γενικά κάτι σκαμπάζω απο υπολογιστές απλά νέος στα linux...
το laptop ειναι fujitsu siemens amilo Li2727 με vista home premium 32bit και προσπαθώ να βάλω και ubuntu 10.4 i-386
ευχαριστώ και πάλι