Γεια σε όλους και καλό φθηνόπωρο!
Πριν από κάποιους μήνες είχα επιχειρήσει να εισέλθω στον κόσμο του linux και συγκεκριμένα του Ubuntu 9.10. Έμεινα αρκετά ικανοποιημένος τόσο από το λειτουργικό όσο και από την πολύ ικανή και πρόθυμη κοινότητα που έχει αναπτυχθεί γύρω από αυτό. Για ένα διάστημα είχα dual boot Ubuntu με Vista ενώ μετά έμεινα μόνο με Ubuntu. Γενικά, είμαι πολύ casual user (στο laptop), ασχολούμαι κυρίως με εργασίες (φοιτητής γαρ), internet και καμιά ταινιά στον ελεύθερο χρόνο. Οπότε δεν υπάρχει κάτι στο οποίο να μη με καλύπτει το λειτουργικό (λίγο το Open Office με ξενίζει αλλά δεν είναι τόσο σημαντικό το πρόβλημα). Ένα σοβαρό ζήτημα όμως με ανάγκασε να επιστρέψω στα Vista: Το card reader του laptop (HP Pavilion dv6620ev, Core 2 Duo T5250 @1.5GHz, 2GB RAM DDR2, Intel GMA X3100, HDD 160GB) είναι 5in1 Ricoh και δεν αναγνωρίζεται με τίποτα στο Ubuntu 9.10! Είχα ψάξει πολλές ώρες για λύση σε διάφορα forum (και στο παρόν) αλλά καμία λύση δεν ταίριαζε στο δικό μου. Το card reader όσο και αν ακούγεται παράπονο είναι σημαντικό για εμένα καθώς χρησιμοποιώ καθημερινά memory stick.
Για να μη σας κουράσω άλλο, έχω 2 ερωτήσεις:
1) Μπορεί κανείς να μου πει αν παρατήρησε ανάλογο πρόβλημα με card reader σε laptop με τα 10.04?
2) Αν διατηρήσω το dual boot στο σύστημά μου θα υπάρξει κάποιο πρόβλημα μελλοντικά (π.χ. να καεί ο σκληρός ή κάτι άλλο)?
Sorry αν η 2η ερώτηση είναι λίγο noobικη αλλά έχω σημαντικά αρχεία σο σκληρό και δε θα ήθελα να ρισκάρω!
Ευχαριστώ εκ των προτέρων!