Γεια σας παιδιά,
Έβαλα για πρώτη φορά στη ζωή μου το ubuntu 9.04 σε ένα netbook που πήρα από την Γερμανία. Πρόκειται για το Asus Eee PC 4g.
Έκανα την εγκατάσταση και κατέβασα τις ενημερώσεις από το διαδίκτυο. Όλα πήγαν καλά μέχρι εδώ!
Επειδή τώρα μπήκα για πρώτη φορά στο forum και πραγματικά ο πλούτος των γνώσεων με έκανε να ζαλιστώ λιγάκι.
Δεν ξέρω από που να αρχίσω... είναι πολλά και ξεκινάω από το απόλυτο 0 (στα windows είμαι καμιά δεκαριά χρόνια).
Θα περάσω στα βασικά που μ` απασχολούν (τα χρειάζομαι άμεσα)...
1) Χρειάζομαι να κάνω ένα backup του λειτουργικού, των ενημερώσεων και των προγραμμάτων... με απλά λόγια τι κάνω; Το πιο απλό πράγμα ή πρόγραμμα....
2) Χρειάζομαι ένα πρόγραμμα για την κάμερα του netbook - δεν ξέρω με ποιο πρόγραμμα την χρησιμοποιώ; Το πρόβλημα λύθηκε
3) Έκανα σύνδεση (VGA) το netbook με την Lcd μου και μου "κατέβασε" την ανάλυση (καθ` όλη τη διάρκεια της σύνδεσης) από τα 800χ600 στα 640 Χ 480. Γιατί; Μπορώ να μεγαλώσω την ανάλυση στα 1024 Χ 768...
4) Πώς μπορώ να αφαιρέσω προγράμματα που είναι ενσωματωμένα σε ομάδες προγραμμάτων; Δηλαδή από μία ομάδα προγραμμάτων να κρατήσω ένα μόνο πρόγραμμα (π.χ. στα παιχνίδια);
5) υπάρχει στην κατάσταση των προγραμμάτων και ένα πρόγραμμα για τα συγκεκριμένα netbook Eee... (μπορείς να διαχειρίζεσαι τη κάμερα, την σύνδεση κ.τ.λ.). Αυτό ισχύει γιατί εγώ δεν είδα κάποια διαφορά.
6) Πως μπορώ να ελαφρύνω κάπως το ubuntu; Τι προτείνετε;
7) Έχω ένα μικρό πρόβλημα στο πληκτρολόγιο... Το Z είναι στο U και το αντίστροφο και αυτό με μπερδεύει στο γράψιμο. Αυτό διορθώνεται; Και τα σύμβολα είναι λίγο άτσαλα τοποθετημένα (φταίει μάλλον που είναι το γερμανικό).
8) Τις ενημερώσεις από που μπορώ να τις βρω για off line εγκατάσταση. Να τα συγκεντρώσω όλα σε ένα φλασάκι...
Αυτά προς το παρόν... Σας ευχαριστώ!
Προσθήκη: Υπάρχουν μέλη που χρησιμοποιούν το συγκεκριμένο netbook και μπορούν να με βοηθήσουν... να μου πουν τι πρέπει να προσέξω με το συγκεκριμένο Netbook (να τους βάλω και φίλους).