Πιστευω οτι η Microsoft, με τις 'σκληρες' τακτικες που εχει ξεκινησει, και προβλεπω να επεκτεινει, θα φερει πολυ περισσοτερο κοσμο στο ανοιχτο λογισμικο.
Για παραδειγμα, αυτο το Genuine Windows ρουφιανακι που κατεβαζει καθε μηνα στα Updates... Ξαφνικα, οσοι πιαστηκαν στον υπνο με σπασμενα Windows τρεχουν και δεν φτανουν.. Εχουν 30 μερες να βρουν το σπαστηρι... και καλα να παθουν!
Εγω, σε ολα τα PC εχω τα προγραμματα πληρωμενα. Και τα Windows, και το Office, και το Adobe Premiere Elements που ειναι τα σοβαρα προγραμματα που χρησιμοποιω.
Αλλα.... Εχω ενα Windows XP που ειναι πληρωμενο full και οχι ΟΕΜ. Τα αλλα ειναι ΟΕΜ. Αυτο το εχω περασει σε 3 μηχανακια, διαδοχικα, καθως πεθαινανε τα προηγουμενα. Νομιζω οτι αν το EULA εφαρμοσθει ψυχρα, θα επρεπε να το ειχα θαψει με το Dell του '99 οταν πεθανε... Γιατι δεν νομιζω οτι επιτρεπεται να το πας απο pc σε pc. Εγω εχω την αποψη οτι αν το χρησιμοποιω μονο σε ενα μηχανημα, ειμαι στο πνευμα του EULA, Αν η MS αποφασισει μεθαυριο διαφορετικα... ενα ψοφιο PC...
Εχω ενα Office Suite με αδεια για 3 θεσεις. Το εχω περασει σε 5 PC εκ των οποιων 3 ειναι στη χωματερη. Αν οταν πηγα να κανω registration η MS αποφασιζε οτι χρησιμοποιησες τις 3 αρα δεν... τι πρεπει να κανω δηλαδη, να τους παω πιστοποιητικο θανατου PC?
Ετσι ξεκινησα στο ελευθερο λογισμικο με Open Office στο laptop του γιου μου με Vista. Μετα απο ενα χρονο χρησης δεν ειχε κανενα προβλημα συμβατοτητας, οποτε ξεκινησα στην αρχη του καλοκαιριου με 2 laptop dual-boot, αλλα μετα εφυγα διακοπες. To ενα laptop ψοφησε και πηγε στη χωματερη (recycling center στου Παπαγου) και βρεθηκα full-time με Ubuntu στο παλιο PC του γιου μου (το PC της υπογραφης).
Εν τω μεταξυ, φιλοι καταστηματαρχες, μικροεπαγγελματιες, με παλια PC και full σπασμενα loads, εχουν αρχισει να ιδρωνουν οτι αν ερθει η ΣΔΟΕ στο μαγαζι τους θα βρουν τον μπελα τους και ενας, ο πρωτος, εγκατεστησε ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ Ubuntu στο μαγαζι του!

Thanks to Microsoft, ΣΔΟΕ και MakisM1....
Εχω δωρησει σε ενα συλλογο που ανηκω, ενα αρχαιο PC με Pentium 3. Την επομενη νδομαδα, που θα γινει συναντηση στα γραφεια του συλλογου, θα δουν τα μελη την αρχαιολογια να ξυριζει με Ubuntu (αποκλειστικα, δεν εχει dual boot...

) και θα εχω και καμμια δεκαρια LiveCD να τα παρουν σπιτι να παιξουν... και θα δουμε!
Φιλικα
ΜακηςΜ