Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot Alpha, Beta:Νέα-Δοκιμές-Εντυπώσ.

Εκδόσεις Ubuntu υπό ανάπτυξη (alpha, beta κλπ), δοκιμές (testing) και σφάλματα (bugs).
Eδώ συζητάμε για την εκάστοτε δοκιμαστική έκδοση του Ubuntu.

Συντονιστής: Geochr

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή συζητάμε θέματα και προβλήματα που αφορούν μόνο τις εκάστοτε υπό ανάπτυξη/δοκιμαστικές εκδόσεις του Ubuntu και των παραγώγων του.
Οι εκδόσεις υπό ανάπτυξη είναι δοκιμαστικές για τους προγραμματιστές και όσους συμμετέχουν στην διαδικασία με διορθώσεις, αναφορές bugs κτλ. Δεν συστήνονται για χρήστες καθώς μπορεί να έχουν αρκετά σφάλματα.
Αν ενδιαφέρεστε για συμμετοχή σε δοκιμές (testing) των υπό ανάπτυξη εκδόσεων του Ubuntu, δείτε πληροφορίες εδώ: https://wiki.ubuntu.com/GreekTeam/QA.

Re: Ubuntu 11.10 Oneiric Ocelot Alpha, Beta:Νέα-Δοκιμές-Εντυ

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 01 Οκτ 2011, 22:42

παιδιά απλά εγώ δεν βρίσκω καμία σημαντική διαφορά πέρα από κάτι μικροαλλαγές ασήμαντες για μένα στο unity της 11.04 και στο unity της 11.10. Οι περισσότερες αλλαγές έχουν να κάνουν με την εμφάνιση και τίποτα περισσότερο. Το μόνο που μου αρέσει στο unity είναι ότι αξιοποιεί περισσότερη οθόνη από ότι τα άλλα shells εξαιτίας του global menu. Παρόλα αυτά υπάρχουν και κάποιες λειτουργίες που προσωπική μου γνώμη είναι πως δεν είναι καθόλου λειτουργικές και καθόλου αξιοποιήσιμες... Όπως ας πούμε οι τέσσερις επιφάνειες εργασίας που εμφανίζονται σαν το expo πατώντας το κουμπί στο πάνελ. Σαν εφέ είναι όμορφο αλλά δεν είναι καθόλου λειτουργικό και δεν βοηθάει τον χρήστη σε κάτι ιδιαίτερο στον τρόπο εργασίας του. Γιατί να υπάρχουν ας πούμε 4 επιφάνειες από την στιγμή που όποια εφαρμογή θέλω να κρύψω μπορώ να την ελαχιστοποιήσω χωρίς να μου τρώει έξτρα χώρο στο πάνελ αριστερά? Και ποιο το νόημα να μεταφέρω σε μία άλλη επιφάνεια εργασίας ένα παράθυρο αφού είτε το μεταφέρω είτε το ελαχιστοποιήσω απαιτείτε ο ίδιος χρόνος και ίσος αριθμός κινήσεων για να το επαναφέρω στην επιφάνεια εργασίας? Αυτό δεν μπορώ να το καταλάβω. Για μένα το unity είναι ένα κακοσχεδιασμένο και μη εργονομικό shell με κάποια ωραία και χρησιμα features(όπως το global menu) τα οποία όμως δεν είναι τόσο λειτουργικά και εργονομικά εξαιτίας της κακής σχεδίασης του unity. Αντίθετα το gnome-shell βοηθάει τον χρήστη και τον αναγκάζει θέλωντας και μή να αξιοποιήσει στο μέγιστο όλα τα καινούργια features και να τον κάνει να συνηθίσει σε ένα διαφορετικό τρόπο λειτουργίας. Και ενώ μπορεί σε μερικούς να μην αρέσει αυτός ο τρόπος λειτουργίας επειδή δεν σου δίνει πολλές επιλογές, αλλά αν το συνηθίσεις και το μάθεις τότε όλα γίνονται πιο οργανωμένα στην οθόνη σου, χωρίς να επικρατεί ένα μπάχαλο από παράθυρα τα οποία δεν ξέρεις πιο κρύβεται πίσω από το άλλο και δεν ξέρεις που είναι το παράθυρο που άνοιξες μόλις πριν από 5 λεπτά. Και το μεγάλο πλεονέκτημα του gnome-shell έναντι του unity είναι ότι, ενώ στο unity πρέπει ο χρήστης κάθε φορά να προνοεί και να φροντίζει ώστε να μην γίνει ένα μπάχαλο η επιφάνεια εργασίας του, το gnome-shell σε αναγκάζει εξαρχής θέλωντας και μη να τακτοποιείς με πάρα πολύ εύκολο τρόπο το καινούργιο παράθυρο που ανοίγεις σε κάποια καινούργια επιφάνεια εργασίας καθώς κάθε φορά που ανοίγεις το Activities σου έχει αυτόματα οργανωμένα όλα τα παράθυρά σου σε μικρογραφίες (σαν το Expo) και δίπλα σου έχει ακριβώς όσες επιφάνειες εργασίας χρειάζεσαι (ούτε μία παραπάνω αλλά και ούτε μία λιγότερη) καθώς και σου έχει πάντα και μία κενή επιφάνεια εργασίας ώστε να μπορείς να εργαστείς ανα πάσα στιγμή σε μία καθαρή επιφάνεια εργασίας χωρίς κανένα απολύτως παράθυρο ή εφαρμογή. Το gnome-shell σε αναγκάζει ώστε να χρησιμοποιήσεις το feature με τις επιφάνειες εργασίας καθώς δεν σου δίνει την επιλογή της ελαχιστοποίησης των παραθύρων οπότε θέλωντας και μη ο χρήστης ταξινομεί και οργανώνει τα παράθυρα του σε ξεχωριστές επιφάνειες εργασίας. Έτσι πάντα είναι οργανωμένη η οθόνη σου και τα παράθυρα σου. Επίσης υπάρχει η κρυφή μπάρα κάτω δεξιά με τα notifications που σε διευκολύνει στο chat και σε άλλες λειτουργίες χωρίς να είναι απαραίτητο να ανοίγεις επιπλέον εφαρμογές και άρα επιπλέον παράθυρα στην οθόνη σου και να μεγαλώνει το μπάχαλο μπροστά σου. Ταυτόχρονα με αυτό τον τρόπο αξιοποιείς όλα τα features του gnome-shell καθώς το κάθε ένα σου γίνεται σιγά σιγά απαραίτητο και αναπόσπαστο κομάτι στον τρόπο λειτουργίας του υπολογιστή σου. Απαραίτητη προυπόθεση είναι ότι για να σε βολέψει και να σου αρέσει το gnome-shell πρέπει να το συνηθίσεις και να προσαρμοστείς στον τρόπο λειτουργίας του, πράγμα που γίνεται θέλωντας και μη καθώς δεν μπορείς να λειτουργίσεις τον υπολογιστή σου με διαφορετικό τρόπο (προς το παρών τουλάχιστον γιατί μελλοντικά ίσως να προσθέσουν περισσότερες επιλογές και περισσότερες εναλλακτικές).
Spoiler: show
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64 - Debian testing amd64
CPU: 4x AMD Phenom II X4 955 ‖ RAM 8000 MiB ‖ Gigabyte GA-MA785GT-UD3H
[Radeon HD 4200] Radeon HD 7750 ⎨1002:9710⎬
RTL8111/8168B PCI ⎨10ec:8168⎬ (rev 02)
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
4x Intel Core i3 M 330 2.13GHz ‖ RAM 3628 MiB ‖ Sony Corporation VPCEB1J1E
Intel VGA [8086:0046] (rev 02)
eth0: [11ab:4381] (rev 11) ⋮ wlan0: AR9285 [168c:002b] (rev 01)
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Blacknight » 02 Οκτ 2011, 10:23

Καλημέρα παιδια! Να κανω μια χαζή ερωτηση; Ακουω συνεχεία οτι εξελίσσουν το Unity, το Gnome 3 δεν θα εχει καμοια εξέλιξη; το βάλανε στην 11.10 και απο εκεί και περα δεν θα το διορθώνουν-φτιαχνουν και γενικά δεν θα ασχολούνται μαζι του τοσο οσο το Unity;
Απλα ρωταω γιατι νομιζω ειμαι περισσότερο Gnome-ικός παρα Unity-ικός! :p
1 Γνώσεις → Linux: Αρχάριος ┃Προγραμματισμός: Καθόλου ┃Αγγλικά: Αρχάριος
2 Λειτουργικά → Ubuntu 12.04 Lts32bit(/dev/sda1), Bodhi linux 1.2
3 Προδιαγραφές → Intel Core2 Duo CPU T8100 2.10GHz ‖ RAM 2012 MiB ‖ Quanta 30D2 - HP Pavilion dv6700 Notebook PC
4 Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8400M GS] [10de:0427]
5 Δίκτυα: eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller [10ec:8136]
Άβαταρ μέλους
Blacknight
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό tolis_01 » 02 Οκτ 2011, 10:48

Blacknight έγραψε:Καλημέρα παιδια! Να κανω μια χαζή ερωτηση; Ακουω συνεχεία οτι εξελίσσουν το unity, το Gnome 3 δεν θα εχει καμοια εξέλιξη; το βάλανε στην 11.10 και απο εκεί και περα δεν θα το διορθώνουν-φτιαχνουν και γενικά δεν θα ασχολούνται μαζι του τοσο οσο το unity;
Απλα ρωταω γιατι νομιζω ειμαι περισσότερο Gnome-ικός παρα unity-ικός! :p

Η canonical έχει δείξει την προτίμησή της προς το unity (δικό της είναι άλλωστε). Το gnome 3 είναι από καιρό στην 11.10, εξάλλου το unity σε gnome 3 "πατάει", το ubuntu 11.10 είναι gnome 3 διανομή. Φυσικά υπάρχει και το gnome-shell διαθέσιμο στο 11.10, αλλά δεν νομίζω πως θα ασχολούνται τόσο με τα bugs του. Ασχολούνται άλλοι :P
Γνώσεις => Linux: χαμηλό | Προγραμματισμός: όχι | Αγγλικά: μέτρια
PC => Intel Celeron 430 | Asrock G31M-S (onboard gpu) | 2GB DDR2 ram | 160GB HDD | Acer 19" | OS: Windows 7 (Debian, Fedora σε virtualbox)
http://linuxhcl.com/
http://kmuto.jp/debian/hcl/
Common sense is the best antivirus software.
Άβαταρ μέλους
tolis_01
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2011, 11:38

Αφού υπάρχουν τόσο καλά σχόλια για την 11.10 είπα κι εγώ να την δοκιμάσω .
Κι έτσι άρχισε μια μικρή περιπετειούλα που διήρκεσε αρκετή ώρα ...

Κατεβάζω λοιπόν την beta 2 και την βάζω σε ένα live usb. Κάνω και λίγο χώρο στον δίσκο και λέω να την εγκαταστήσω να δω τις βελτιώσεις .
Εκκινώ λοιπόν από το live usb και φυσικά διαλέγω κατευθείαν την “install ubuntu” επιλογή και όχι την δοκιμή...

Όπως συνήθως , “χειροκίνητη επιλογή κατατμήσεων” , ορίζω ένα partition για “ / “ και φυσικά , το κοινό για όλα τα λειτουργικά home partition , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν το χαλάσω , θα χαλάσω όλο τον υπολογιστή ... ( :problem: )
Αρχίζει λοιπόν η εγκατάσταση και ξανά φυσικά , επιλέγω ο νέος grub να εγκατασταθεί στο MBR , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν κάτι πάει στραβά , δεν θα εκκινεί τίποτα ...( :eh: )
Όπως λοιπόν έχετε ήδη αρχίσει να υποψιάζεστε , αφού έχω ήδη αγνοήσει αρκετά τον κύριο Μέρφυ και τους νόμους του , αυτός αποφασίζει να μου δώσει ένα μαθηματάκι . :wtf:
Λίγο πριν τελειώσει λοιπόν η εγκατάσταση , πετάγεται ένα συμπαθέστατο μηνυματάκι του τύπου αγαπητέ μου κύριε αισιόδοξε , ο εγκαταστάτης σας μόλις κατέρρευσε , σφάλμα πακέτου ubiquity , περνάμε σε desktop session για να υποβληθεί bug report . Τυχαίο συμβάν σκέφτομαι , δεν πειράζει , αφήνω προς το παρόν το bug reporrt και αφού εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας , επιλέγω ξανά “install ubuntu” και αρχίζω την διαδικασία από την αρχή .

Μπα ,,, :problem:
Αφού περνάει κανένα 20λεπτο χωρίς αποτέλεσμα , τερματίζω την συνεδρία και κάνω μια επανεκκίνηση .

Όπως ήταν αναμενόμενο , αντικρύζω ένα ωραιότατο ”Error: grub rescue...” :P , κάτι το οποίο βαριέμαι αφόρητα να κάνω , οπότε λέω να ξαναδοκιμάσω να περάσω την 11.10 .
Εκκίνηση ξανά λοιπόν απο το live usb , αλλά αυτή την φορά επιλογή “try ubuntu without installing” . Ανοίγω μια το Gparted , ξαναπερνάω το διαμέρισμα του “ / “ , σβήνω και τον χρήστη της προηγούμενης προσπάθειας και πάμε απ' την αρχή .

Αμ δε ...

Ξανακαταρρέει ο εγκαταστάτης . Το ψάχνω λίγο :geek: και βλέπω ότι έχω πέσει θύμα του Launchpad bug: #825449 που προκαλεί ακριβώς αυτό . Εκεί λέω να κάνω απλά ένα grub rescue και να περιμένω την σταθερή έκδοση , αλλά :
1. Δεν είμαι σίγουρος το live usb της 11.10 κάνει για να αποκαταστήσει τον grub της 11.04 (και φυσικά δεν έχω άλλο live usb). :mrgreen:
2. Το βλέπω και λίγο εγωιστικα και αποφασίζω ότι δεν θα περάσει του υπολογιστή αλλά το δικό μου ... :twisted:
Επανεκκίνηση λοιπόν , ξανά καθάρισμα , σβήσιμο χρήστη . Διαβάζοντας στο launchpad για το bug και δίνοντας μια
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-cache policy ubiquity

βλέπω ότι το σφάλμα αναφέρεται σε προγενέστερη έκδοση του πακέτου και υποτίθεται ότι σε αυτήν της beta 2 έχει λυθεί . :?

Μάλιστα ... :lol: :lol:

Δίνω λοιπόν μια
sudo apt-get update && sudo apt-get -y upgrade && sudo apt-get -y dist-upgrade

από το live usb και βλέπω ότι υπάρχουν ενημερώσεις για καμμιά 300αριά πακέτα :!: :!: , μεταξύ των οποίων ευτυχώς και το ubiquity .
Από ότι καταλαβαίνετε , 300 πακέτα δεν είναι ότι κι ότι , οπότε φτιάχνω καφέ και βλέπω το live usb να ενημερώνει για πάνω από μισή ώρα ...
Αφού λοιπόν τελείωσαν οι ενημερώσεις (και ο μισός καφές) , ξαναρχίζω την διαδικασία “install ubuntu” . Αυτή την φορά όμως , επειδή όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι , επιλέγω να μην γίνουν ενημερώσεις κατά την εγκατάσταση και να μην μπει η ελληνική γλώσσα (μπας και τελειώσει κάνα δυο λεπτά νωρίτερα και δεν καταρρεύσει ξανά) .

Επιτέλους ...
Τελειώνει η εγκατάσταση και στην επανεκκίνηση βρίσκω μια ωραιότατη οθόνη καλωσορίσματος του grub . Μπαίνω στην 11.10 και ανοίγω τον update manager . Τιμή ευκαιρίας μόλις 486 ενημερώσεις :shock: :!: :!: . Φτιάχνω και 2ο καφέ (τελικά οι beta πειράζουν τα νεύρα :lol: ) και περιμέεενωωω ...
Έφτιαξα τα Ελληνικά και τον firefox λιγάκι και πλέον έχω την χαρά και την τιμή να ποστάρω από μια “σχεδόν” λειτουργική 11.10 . :clap: :clap:
Όμορφο περιβάλλον , δεν λέω , αλλά πολύ περισσότερα bugs από ότι θα πίστευα για αυτό το στάδιο . Για παράδειγμα ο manager του compiz καταρρέει με το που τον ανοίξεις , αλλά δεν κλεινει και το παράθυρό του , αλλά και άλλα που πρόσεξα με μια πρώτη ματιά .

Μάλλον kαλό θα ήταν οι λιγότερο εξοικειωμένοι να μην περάσουν στην καινούρια έκδοση αμέσως , αλλά να περιμένουν κανένα μήνα με την 11.04 . Όσοι δε , λάτρεψαν την σταθερότητα της 10.10 , μάλλον ούτε τώρα θα ικανοποιηθούν . Πιθανώς το ubuntu βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο .
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 02 Οκτ 2011, 12:19

fkol k4 έγραψε:...Μάλλον kαλό θα ήταν οι λιγότερο εξοικειωμένοι να μην περάσουν στην καινούρια έκδοση αμέσως , αλλά να περιμένουν κανένα μήνα με την 11.04 . Όσοι δε , λάτρεψαν την σταθερότητα της 10.10 , μάλλον ούτε τώρα θα ικανοποιηθούν . Πιθανώς το ubuntu βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο .

Μα αυτή είναι η έννοια της beta έκδοσης... το μεταβατικό στάδιο μέχρι να εντοπιστούν τα όποια λάθη και να διορθωθούν. 300+486 ενημερώσεις με το καλημέρα και μάλιστα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα για ένα τόσο μεγάλο έργο όπως είναι μια διανομή, είναι απόδειξη ενός υγιέστατου κύκλου ανάπτυξης και κυρίως μιας υγιέστατης κοινότητας που τη δοκίμασε κι έκανε αναφορές για τα όποια σφάλματα ώστε να διορθωθούν. Το να μιλάμε για σταθερότητα σε μια έκδοση beta είναι μάλλον υπερβολικό αφού είναι αναμενόμενο (αν όχι ζητούμενο) να παρουσιάζονται προβλήματα.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2011, 12:28

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Μα αυτή είναι η έννοια της beta έκδοσης...

Μην το παίρνεις στραβά , δεν διαφωνώ , διαπιστώνω ότι απλά υπάρχουν ακόμα μαζικές αλλαγές και ίσως κάποια πράγματα καθυστερήσουν λίγο . Εξάλλου , όσο μεγαλύτερη η μετακόμιση , τόσο πιθανότερο είναι να χαθείς στις κούτες . Δεν αμφιβάλλω οτι η oneiric θα είναι καλύτερη από την Νatty , αλλά όπως και να το κάνουμε η 10.10 είχε την τύχη να είναι το απόγειο της εξέλιξης μιας γνωστής πλατφόρμας (gnome palnel) ενώ το unity εξελίσσεται όπως προχωράμε .
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 02 Οκτ 2011, 18:20

fkol k4 έγραψε:Όμορφο περιβάλλον , δεν λέω , αλλά πολύ περισσότερα bugs από ότι θα πίστευα για αυτό το στάδιο .

Εδώ ακόμη και οι stable εκδόσεις των ubuntu , τους πρώτους 1-2 μήνες είναι γεμάτες bugs πόσο μάλλον στην beta έκδοση... Εγώ στην 11.04 ακόμη έχω ένα πολύ σοβαρό bug με τον υπολογιστή μου και κάθε φορά που τον ξεκινούσα μπορεί να του έκανα μέχρι και 10 φορές hard reset μέχρι επιτέλους να ξεκινήσει σωστά και όλη αυτή η διαδικασία μπορεί να μου έτρωγε και μισή ώρα. Έτσι αποφάσισα να βάλω την 11.10 από τώρα ώστε να έχω και gnome-shell αλλά να κάνω και κανένα bug report μήπως προλάβουν να διορθώσουν τώρα που είναι νωρίς κανένα bug.

Αυτό που διαπίστωσα είναι ότι την canonical δεν την ενδιαφέρει και τόσο η ανάπτυξη και η λειτουργία του gnome-shell αφού ούτε καν το evolution που είναι ο default mail client στο gnome 3 δεν είναι προεγκατεστημένος. Και επίσης έχει αρκετά bugs ακόμη το gnome-shell που δεν είμαι σίγουρος αν θα μπουν στην διαδικασία να τα διορθώσουν μιας και ασχολούνται με τα πολύ περισσότερα bugs που έχει το unity...
Linux: 5ετής χρήση ┃ Προγραμ: μόνο C προς το παρών ┃ Αγγλικά: Μέτριος προς καλός
Desktop:
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό clepto » 02 Οκτ 2011, 18:28

τα bug του gnome shell τα διορθώνουν οι gnome developers...οι άνθρωποι της canonical κοιτάνε να διορθώσουν αυτά στο unity...
1 Γνώσεις Linux: Ικανοποιητικό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 13.04 raring 3.8.0-30-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.8.0-19-generic, Windows 7
3 Intel Core i7-3537U CPU @ 2.00GHz ‖ RAM 3840 MiB ‖ ASUS K56CB
4 Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
5 wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168 PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 0a)
clepto
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: christriant
IRC: Clepto
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό mangelasakis » 02 Οκτ 2011, 21:41

clepto έγραψε:τα bug του gnome shell τα διορθώνουν οι gnome developers...οι άνθρωποι της canonical κοιτάνε να διορθώσουν αυτά στο unity...

Σίγουρο είναι αυτό? Γιατί εγώ έχω την εντύπωση ότι οι developers του gnome είναι υπεύθυνοι για το project του gnome. Για την προσαρμογή του gnome στο ubuntu όμως νομίζω είναι υπεύθυνοι οι developers της canonical... Γιατί αν παρατηρήσεις έχει πολλές αλλαγές το gnome-shell στο oneiric σε σχέση με το fedora ας πούμε. Οπότε πιστεύω ότι κάποιες αλλαγές και κάποιες μετατροπές ώστε να είναι συμβατό το gnome 3 με την εκάστοτε διανομή τις κάνουν οι developers της διανομής και όχι οι develοpers του gnome... Μακάρι να κάνω λάθος σε αυτό...
Desktop:
Laptop:
Ubuntu gnome 14.04 amd64
mangelasakis
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 02 Οκτ 2011, 22:02

@ mangelasakis
Δώσε έτσι από περιέργεια μια
ping www.gnome.org
και θα δεις ότι οι servers του gnome.org είναι της αυτοί της Canonical .
Η Canonical φυσικά συνεργάζεται στενά με το gnome αφού παραδοσιακά "πατάει" πάνω του η κύρια διανομή της . Όχι όμως όσον αφορά το gnome-shell , αλλά κυρίως όσον αφορά το "υπόβαθρο" το οποίο αυτή χρησιμοποιεί για να στηρίξει το unity .
Η υπογραφή μου
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ