Αφού υπάρχουν τόσο καλά σχόλια για την 11.10 είπα κι εγώ να την δοκιμάσω .
Κι έτσι άρχισε μια μικρή περιπετειούλα που διήρκεσε αρκετή ώρα ...
Κατεβάζω λοιπόν την beta 2 και την βάζω σε ένα live usb. Κάνω και λίγο χώρο στον δίσκο και λέω να την εγκαταστήσω να δω τις βελτιώσεις .
Εκκινώ λοιπόν από το live usb και φυσικά διαλέγω κατευθείαν την “install ubuntu” επιλογή και όχι την δοκιμή...
Όπως συνήθως , “χειροκίνητη επιλογή κατατμήσεων” , ορίζω ένα partition για “ / “ και φυσικά ,
το κοινό για όλα τα λειτουργικά home partition , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν το χαλάσω , θα χαλάσω όλο τον υπολογιστή ... (

)
Αρχίζει λοιπόν η εγκατάσταση και
ξανά φυσικά , επιλέγω ο νέος grub να εγκατασταθεί στο MBR , έτσι ώστε να είμαι σίγουρος πως άν κάτι πάει στραβά , δεν θα εκκινεί τίποτα ...(

)
Όπως λοιπόν έχετε ήδη αρχίσει να υποψιάζεστε , αφού έχω ήδη αγνοήσει αρκετά τον κύριο Μέρφυ και τους νόμους του , αυτός αποφασίζει να μου δώσει ένα μαθηματάκι .
Λίγο πριν τελειώσει λοιπόν η εγκατάσταση , πετάγεται ένα συμπαθέστατο μηνυματάκι του τύπου
αγαπητέ μου κύριε αισιόδοξε , ο εγκαταστάτης σας μόλις κατέρρευσε , σφάλμα πακέτου ubiquity , περνάμε σε desktop session για να υποβληθεί bug report . Τυχαίο συμβάν σκέφτομαι , δεν πειράζει , αφήνω προς το παρόν το bug reporrt και αφού εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας , επιλέγω ξανά “install ubuntu” και αρχίζω την διαδικασία από την αρχή .
Μπα ,,,
Αφού περνάει κανένα 20λεπτο χωρίς αποτέλεσμα , τερματίζω την συνεδρία και κάνω μια επανεκκίνηση .
Όπως ήταν αναμενόμενο , αντικρύζω ένα ωραιότατο
”Error: grub rescue...” 
, κάτι το οποίο βαριέμαι αφόρητα να κάνω , οπότε λέω να ξαναδοκιμάσω να περάσω την 11.10 .
Εκκίνηση ξανά λοιπόν απο το live usb , αλλά αυτή την φορά επιλογή “try ubuntu without installing” . Ανοίγω μια το Gparted , ξαναπερνάω το διαμέρισμα του “ / “ , σβήνω και τον χρήστη της προηγούμενης προσπάθειας και πάμε απ' την αρχή .
Αμ δε ...
Ξανακαταρρέει ο εγκαταστάτης . Το ψάχνω λίγο

και βλέπω ότι έχω πέσει θύμα του
Launchpad bug: #825449 που προκαλεί ακριβώς αυτό . Εκεί λέω να κάνω απλά ένα grub rescue και να περιμένω την σταθερή έκδοση , αλλά :
1. Δεν είμαι σίγουρος το live usb της 11.10 κάνει για να αποκαταστήσει τον grub της 11.04 (και
φυσικά δεν έχω άλλο live usb).
2. Το βλέπω και λίγο εγωιστικα και αποφασίζω ότι δεν θα περάσει του υπολογιστή αλλά το δικό μου ...
Επανεκκίνηση λοιπόν , ξανά καθάρισμα , σβήσιμο χρήστη . Διαβάζοντας στο launchpad για το bug και δίνοντας μια
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-cache policy ubiquity
βλέπω ότι το σφάλμα αναφέρεται σε προγενέστερη έκδοση του πακέτου και υποτίθεται ότι σε αυτήν της beta 2 έχει λυθεί .
Μάλιστα ...
Δίνω λοιπόν μια
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get update && sudo apt-get -y upgrade && sudo apt-get -y dist-upgrade
από το live usb και βλέπω ότι υπάρχουν ενημερώσεις
για καμμιά 300αριά πακέτα

, μεταξύ των οποίων ευτυχώς και το ubiquity .
Από ότι καταλαβαίνετε , 300 πακέτα δεν είναι ότι κι ότι , οπότε φτιάχνω καφέ και βλέπω το live usb να ενημερώνει για πάνω από μισή ώρα ...
Αφού λοιπόν τελείωσαν οι ενημερώσεις (και ο μισός καφές) , ξαναρχίζω την διαδικασία “install ubuntu” . Αυτή την φορά όμως , επειδή όποιος καεί με τον χυλό φυσάει και το γιαούρτι , επιλέγω να μην γίνουν ενημερώσεις κατά την εγκατάσταση και να μην μπει η ελληνική γλώσσα (μπας και τελειώσει κάνα δυο λεπτά νωρίτερα και δεν καταρρεύσει ξανά) .
Επιτέλους ...
Τελειώνει η εγκατάσταση και στην επανεκκίνηση βρίσκω μια ωραιότατη οθόνη καλωσορίσματος του grub . Μπαίνω στην 11.10 και ανοίγω τον update manager . Τιμή ευκαιρίας μόλις
486 ενημερώσεις

. Φτιάχνω
και 2ο καφέ (τελικά οι beta πειράζουν τα νεύρα

) και περιμέεενωωω ...
Έφτιαξα τα Ελληνικά και τον firefox λιγάκι και πλέον έχω την χαρά και την τιμή να ποστάρω από μια “σχεδόν” λειτουργική 11.10 .
Όμορφο περιβάλλον , δεν λέω , αλλά πολύ περισσότερα bugs από ότι θα πίστευα για αυτό το στάδιο . Για παράδειγμα ο manager του compiz καταρρέει με το που τον ανοίξεις , αλλά δεν κλεινει και το παράθυρό του , αλλά και άλλα που πρόσεξα με μια πρώτη ματιά .
Μάλλον kαλό θα ήταν οι λιγότερο εξοικειωμένοι να μην περάσουν στην καινούρια έκδοση αμέσως , αλλά να περιμένουν κανένα μήνα με την 11.04 . Όσοι δε , λάτρεψαν την σταθερότητα της 10.10 , μάλλον ούτε τώρα θα ικανοποιηθούν . Πιθανώς το ubuntu βρίσκεται ακόμα σε μεταβατικό στάδιο .