Μιας και μιλάμε για 1 cd με πολλές διανομές. Είμαι student member στο FSF και μου έχουν στείλει την
usb-κάρτα, στην οποία περνάω κάθε φορά την τελευταία διανομή του Ubuntu και την έχω στο πορτοφόλι μου, για την περίπτωση που κάποιος φίλος μου ζητήσει να του περάσω Ubuntu (και δεν είναι λίγοι τώρα τελευταία

). Το θέμα είναι πώς κάθε φορά διαλέγω να γράψω την έκδοση είτε για i386 είτε για amd64 αρχιτεκτονική. Μπορώ με κάποιον τρόπο να εντοπίζω ποια αρχιτεκτονική έχει το υποψήφιο μηχάνημα και να εγκαθιστώ αυτή; Για να αποφεύγω να ξαναγράφω τη διανομή κάθε φορά στο φλασάκι.
Επόμενο ερώτημα, γίνεται με κάποιον τρόπο η κάρτα να περιέχει *buntu, όπως τα live-cd του Debian, δηλαδή με όλα τα περιβάλλοντα εργασίας διαθέσιμα και όχι μόνο GNOME; Θα μπορούσα να εγκαταστήσω Ubuntu, μετά να αφαιρέσω το ubuntu-desktop πακέτο και να προσθέσω το αντίστοιχο, αλλά αναρωτιέμαι αν υπάρχει τρόπος να γλιτώσω τον extra κόπο. Αυτό φαντάζομαι πως πρέπει να γίνεται από το multicd;
Το να μειώνεις ένα έργο ελεύθερου λογισμικού, επειδή θεωρείς το δικό σου καλύτερο,
είναι απαράδεκτη συμπεριφορά και δε συμβαδίζει με τις αρχές του ελεύθερου λογισμικού.
1. Ubuntu 14.04 trusty
2. Intel Core i7-3520M CPU @ 2.90GHz ‖ RAM 7892 MiB
3. Intel 3rd Gen Core processor Graphics Controller [8086:0166] {i915}
4. eth0: Broadcom NetXtreme BCM57765 Gigabit Ethernet PCIe [14e4:16b4] (rev 10) ⋮ eth1: Broadcom BCM4331 802.11a/b/g/n [14e4:4331] (rev 02)