ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

...από το ubuntu, το linux, και το ελεύθερο λογισμικό / λογισμικό ανοιχτού κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ)

Συντονιστές: adem1, ubuderix

ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσίευσηαπό giormatsis » 29 Οκτ 2009, 04:40

"Any society that would give up a little liberty to gain a little security will deserve neither and lose both."
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: /Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά/
Compaq nc6120 512 Ram Ubuntu 10.4
Άβαταρ μέλους
giormatsis
dudeTUX
dudeTUX

IRC: giormatsis
Εκτύπωση

Re: ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Οκτ 2009, 04:57

Αρκετά τεχνικό δυστυχώς, αλλά όλο και κάποιοι θα το διάβασαν :)
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 29 Οκτ 2009, 11:45

Αρκετά γενικό θα έλεγα και δεν πρόκειτε να τραβήξει τους χρήστες ένα τέτοιο θέμα.
Ειναι απλά ένα story το πώς ξεκίνησε και το τί ειναι μέσα σε 20 γραμμές σύνολο.
Είναι αυτό που έχω πεί. Πρέπει να παίρνουν υλικό απο ανθρώπους που γνωρίζουν και όχι να ρουφάνε το wikipedia και το google και να προσαρμόζουν ένα θέμα με λίγο απο εδώ και λίγο απο εκεί...
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 29 Οκτ 2009, 11:55

Χαρηκα πολυ μολις το ειδα...Αλλα μετα.... :crazy: :eh: :problem: ...

Θα μπορουσε να ειναι πολυ καλυτερο...Εγω αν δεν ηξερα για το linux δεν θα μου εκανε αισθηση!!!
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Οκτ 2009, 15:10

Νομίζω ότι το γενικό μήνυμα του άρθρου περνάει, και ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα άρθρα.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 29 Οκτ 2009, 15:36

Mitsakos έγραψε:Πρέπει να παίρνουν υλικό απο ανθρώπους που γνωρίζουν και όχι να ρουφάνε το wikipedia και το google και να προσαρμόζουν ένα θέμα με λίγο απο εδώ και λίγο απο εκεί...

Έχεις ιδέα από ελληνικές εφημερίδες και έλληνες δημοσιογράφους;

Το 95% της "έρευνας" γίνεται δια τηλεφώνου και μάλιστα συχνά από ακατάλληλες πηγές (πχ. φαινόταν καθαρά τον περασμένο Δεκέμβριο, ότι οι τα ρεπορτάζ για τις διαδηλώσεις ήταν είτε από στόμα σε στόμα είτε... από την ίδια την ασφάλεια). Άλλη πηγή "πληροφοριών" είναι τα ίδια τα υπουργικά γραφεία, που είτε επιλεκτικά, είτε με συνεντεύξεις Τύπου περνούν την είδηση που θέλουν στους συντάκτες που είναι... και ευχαριστημένοι που "ενημερώθηκαν"
    Οι δημοσιογράφοι δεν... διαβάζουν. Με ελάχιστες γνώσεις, τσαλαβουτούν κάθε φορά στην είδηση, μεταφέρουν ό,τι άκουσαν ή τους είπαν τελευταία φορά (πόσες φορές σας έχει τύχει να ξέρετε καλά ένα θέμα και να διαβάζετε βλακείες; Εγώ ας πούμε είμαι χημικός και έχω εργαστεί μια 10ετία στις τεχνολογίες περιβάλλοντος. Όποτε διαβάζω κάποιο σχετικό άρθρο, διαπιστώνω ότι είναι γεμάτο σφάλματα ή ανακρίβειες και αναρωτιέμαι: "Έτσι είναι και αυτά που δεν ξέρω";)
    Δεν υπάρχει συνέχεια. Τη μια μέρα διαβάζεις για κάτι συνταρακτικό που θα κριθεί από το τάδε και το δείνα τις επόμενες μέρες, και τις επόμενες μέρες απλά δεν βλέπεις τίποτα
    Όλα αυτά επιδεινώνονται από το γεγονός ότι είναι ανεπαρκής η ιεραρχία και ο έλεγχος. Με δυο λόγια οι αρχισυντάκτες / διευθυντές κλπ. είναι εξίσου ημιμαθείς και αδυνατούν να καταλάβουν ότι αυτό που διαβάζουν είναι λανθασμένο... Αν όμως για αυτό δεν μπορεί να κάνουν τίποτα (τόσες είναι οι γνώσεις τους) μπορούν τουλάχιστον να βάλουν τους δημοσιογράφους να βγουν από το γραφείο τους και να κάνουν ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ έρευνα...

Οι αγγλομαθείς / γαλλομαθείς μπορούν να συγκρίνουν μια guardian ή μια boston globe ή μια monde με τον ελληνικό Τύπο... Άλλα μεγέθη βέβαια, αλλά πάντως τεράστια διαφορά στη δουλειά.
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Mitsakos » 29 Οκτ 2009, 16:21

simosx έγραψε:Νομίζω ότι το γενικό μήνυμα του άρθρου περνάει, και ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα άρθρα.

Ότι το περνάει, το περνάει... θα μπορούσε όμως και καλύτερα... έτσι δεν είναι? Μακάρι να συνεχίσει τις δημοσιεύσεις και όσο πάει να καλυτερεύει... ;)

έγραψε:Έχεις ιδέα από ελληνικές εφημερίδες και έλληνες δημοσιογράφους; (...)

Με λίγα λόγια μαζεμένα - ακόμα χειρότερα - :(
Εγώ προτείνω, αν υπάρχει βέβαια απο την κοινότητα το Ok, να ερχόμαστε σε επαφή με τέτοιου είδους σελίδες έτσι ώστε να τους δίνουμε υλικό και φυσικά να αναγράφουν σαν πηγή τη κοινότητά μας.
Έτσι βλέπουν οτι υπάρχει ένα λειτουργικό γεμάτο, χωρίς να του λείπει ΤΙΠΟΤΑ και με τις κοινότητες σε κάθε χώρα - έτσι και στην Ελλάδα που είναι οργανωμένη και προσφέρει βοήθεια και ενημερώσεις στους χρήστες.
Πραγματικά εγώ θα ξεκινήσω να στέλνω email και αν πάρv την πρώτη θετική απάντηση απο κάπου θα ανοίξω θέμα για να γνωρίζουμε πο;y και τi δίνουμε.
Βέβαια χρειάζομαι και την αποψή σας πάνω σε αυτό... ;)
Γνώσεις ⇛ Linux: Not bad ┃ Προγραμματισμός: Λίγο┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ 18.04 LTS x64
Προδιαγραφές ⇛ SONY VAIO VGN-NW21EF & DELL Inspiron 15 Series
>>Οδηγοί-How To-Tutorials<< && >>Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους<<
Άβαταρ μέλους
Mitsakos
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 29 Οκτ 2009, 16:40

Πω ρε παιδιά, θυμάμαι πριν 3-4 χρόνια είχε και μια άλλη εφημερίδα ένα άρθρο για Linux (γμτ δεν θυμάμαι ποια).
Αφού έκατσα να το διαβάσω όλος χαρά, γρήγορα άρχισα να ρουθουνίζω με τις ανακρίβειες μέχρι που στο τέλος με κατατρόπωσε με την εξής επίλογο
Το Linux είναι μια εταιρεία που κατασκευάζει μια δωρεάν έκδοση των Windows :silent:
Δεν κάνω πλάκα, ήτανε τόσο χτυπητό που φαντάζομαι και άλλοι που το διάβασσαν θα το θυμούνται.

@Mitsakos
Πολύ καλή ιδέα. :thumbup:

Επίσης, όπως είπα κι εδώ http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=7&t=6655&start=20 καλόο είναι να δρηστηριοποιηθούμε πιο οργανωμένα με έρανο για μια δυο καλές διαφημίσεις.
έγραψε:Επίσης, σκέφτομαι κάτι εδώ και καιρό. Το 2004 με αφορμή την έκδοση 1.0 του Firefox, είχε κάνει το Mozilla Foundation έρανο από όλο τον κόσμο για να μαζέψει λεφτά και να πληρώσει για μια καλή ολοσέλιδη διαφήμιση στους New York Times. Τελικά συγκέντρωσε από 10.000 διαφορετικούς δωρητές και μάζεψε τόσα που έκανε δισέλιδη. http://www.mozilla.org/images/nyt_ad_large_2004.png. Το αριστερό κομμάτι είναι φτιαγμένο από τα ονόματα όλων όσων πρόσφεραν τον οβολό τους.
Το ίδιο είχαν κάνει και στη Γερμανία και μάζεψαν 48000 ευρώ!!! από 2.500 άτομα.
Ίσως να μπορούσαμε κι εμείς κάτι τέτοιο ρε παιδιά; 4000 άτομα είμαστε εδώ μέσα. Τα 500 να δώσουμε από 5 ευρώ, θα κάνουμε διαφήμιση του Lucid Lynx που είναι η επόμενη έδοση και είναι και LTS, στο οπισθόφυλλο της πιο δημοφιλούς εφημερίδας :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jeff » 29 Οκτ 2009, 17:02

Ένα μπράβο απο εμένα σ' αυτόν που το 'γραψε, περισσότερο επειδή εξηγεί
(κατα κάποιον τρόπο βέβαια) το τί είναι ακριβώς ένας hacker.

Μια χαρά άρθρο μου φάνηκε, copy/paste ή όχι δεν με αφορά.

Αυτό που με ενδιαφέρει περισσότερο είναι να μάθει ο κόσμος οτι έχει επιλογές!
Τα Windows δεν είναι μονόδρομος.. (ffs)
Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο ┃ Αγγλικά: Καλά
Ubuntu 9.10 x64 | Intel Core 2 Quad Q9550 @ 2.83GHz │ Corsair 2x2GB@1333MHz │ Asus 9800GTX+ 512MB
Ubuntu 9.04 - Acer Aspire One D150
Άβαταρ μέλους
jeff
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό simosx » 29 Οκτ 2009, 17:09

Mitsakos έγραψε:
simosx έγραψε:Νομίζω ότι το γενικό μήνυμα του άρθρου περνάει, και ανυπομονούμε να δούμε τα επόμενα άρθρα.

Ότι το περνάει, το περνάει... θα μπορούσε όμως και καλύτερα... έτσι δεν είναι? Μακάρι να συνεχίσει τις δημοσιεύσεις και όσο πάει να καλυτερεύει... ;)

Αν καταφέρουμε να πούμε κάτι θετικό, πιστεύω ότι θα βοηθήσει να έχουμε περισσότερα άρθρα.

Κάτι που συχνά προσπερνάμε, είναι το πόσο δύσκολο είναι να γράψει κάποιος ένα καλό εισαγωγικό άρθρο για το ελεύθερο λογισμικό.
Αν είναι να κάνουμε κάτι εποικοδομητικό, θα ήταν να δοκιμάσει ο καθένας να γράψει ένα ικανοποιητικό άρθρο που να εισάγει κάποιον στο χώρο του ελεύθερου λογισμικού. Μπορείς να δοκιμάσεις;

Αυτό που θέλω να αποφύγουμε είναι να «την λέμε» στον καθένα που γράφει ένα άρθρο, με αποτέλεσμα να χάνουμε ενδιαφέρον οι ίδιοι να γράψουμε ένα άρθρο διότι θα μάς την πουν. Αυτό θα ήταν ό,τι χειρότερο.

Γράψτε το εισαγωγικό σας άρθρο, και εμείς θα το αξιοποιήσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα!
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Νέα - Ειδήσεις - Ανακοινώσεις