Γεια σας φίλοι μου "αντάρτες"...
Συγνώμη για τη μη συμμετοχή μου αυτό το διάστημα, λόγω δουλειάς αυτή τη περίοδο είμαι πολύ ζορισμένος.
Αυτό με τη ονομασία το φοβόμουν (πληθώρα προτάσεων) και επειδή δεν θέλω να αποφασίσω μόνος μου (τι κοινότητα είμαστε άλλωστε) άνοιξα μια ψηφοφορία με όλα τα ονόματα που έχετε προτείνει έως τώρα. Οπότε ψηφίστε και η ονομασία με τους περισσότερους ψήφους θα επιλεγεί:
viewtopic.php?f=2&t=599Οπότε από εδώ και πέρα σε αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά μόνο με τη δομή του περιοδικού.
Ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα σχετικά με αυτά που είχα γράψει στο πρώτο Post... Στη δημιουργία του περιοδικού πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και όχι με άλματα.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:
-Επιλογή ονομασίας (αυτό θα ξεκαθαρίσει με τη ψηφοφορία)
-Δομή περιεχομένων
-Δημιουργία εικαστικών-προσχεδίου (αυτό θα το κάνω εγώ)
-Κατανομή θεματολογίας στους συντάκτες
Οπότε για να πάμε στο επόμενο βήμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το προηγούμενο.
-Στο πρώτο βήμα το θέμα της ονομασίας ξεκαθαρίζει με τη ψηφοφορία.
-Στο δεύτερο βήμα θα πρέπει να καθοριστεί η δομή των περιεχομένων. Στο πρώτο post είχα δώσει την εξής δομή:
- Σελίδα 1 - Εξώφυλλο
- Σελίδα 2 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Α
- Σελίδα 3 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Β
- Σελίδα 4 - Νέα-Ειδήσεις Α
- Σελίδα 5 - Νέα-Ειδήσεις Β
- Σελίδα 6 - Νέα-Ειδήσεις C
- Σελίδα 7 - Νέα-Ειδήσεις D
- Σελίδα 8 - Ελεύθερο Άρθρο A (σχόλια-σκέψεις)
- Σελίδα 9 - Ελεύθερο Άρθρο B (σχόλια-σκέψεις)
- Σελίδα 10 - Παρουσίαση Διανομής A (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
- Σελίδα 11 - Παρουσίαση Διανομής B (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
- Σελίδα 12 - Συνέντευξη Α
- Σελίδα 13 - Συνέντευξη Β
- Σελίδα 14 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μεγάλο)
- Σελίδα 15 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
- Σελίδα 16 - Τεχνικό Θέμα-Howto C
- Σελίδα 17 - Τεχνικό Θέμα-Howto D
- Σελίδα 18 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μικρό)
- Σελίδα 19 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
- Σελίδα 20 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Α
- Σελίδα 21 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Β
- Σελίδα 22 - Παρουσίαση-Review Παιχνιδιών
- Σελίδα 23 - Κίνηση-Νέα-Ανακοινώσεις Ubuntu-gr (site, list, forum)
- Σελίδα 24 - Οπισθόφυλλο
Συμφωνείτε με αυτή ή προτείνετε αλλαγές (με επιχειρήματα); Υπόψιν ότι εκεί που γράφω A, B, C, D, ή A, B σημαίνει ότι το θέμα είναι ένα τετρασέλιδο ή ένα δισέλιδο. Το τονίζω αυτό γιατί μερικοί γράψανε "να μπει στο Α αυτό και στο Β εκείνο" κλπ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ.
-Στο τρίτο βήμα αφού έχουν πλέον καθοριστεί η ονομασία και η δομή των περιεχομένων, θα δημιουργηθούν τα εικαστικά-προσxέδιο από εμένα. Μόλις το τελειώσω θα το παραθέσω στο forum για τυχόν διορθώσεις-αλλαγές.
-Στο τέταρτο βήμα θα είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε κατανομή των θεμάτων στους συντάκτες οι οποίοι θα αποφασίσουν (και με προτάσεις του forum) το περιεχόμενο της θεματολογίας που έχουν αναλάβει (εννοείται ότι θα τηρείται το ύφος της θεματολογίας, δηλαδή στην ενότητα των "Νέων" δεν γίνεται να του τη βαρέσει ξαφνικά του συντάκτη και να γράψει ένα howto).
Ξανατονίζω ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πρώτα θα ξεκαθαρίζει το τρέχον βήμα και μετά θα πηγαίνουμε στο επόμενο. Αυτή τη στιγμή το τρέχον βήμα είναι το δεύτερο -Δομή περιεχομένων- και με αυτό θα ασχοληθούμε. Όταν το ξεκαθαρίσουμε τότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο. Σας παρακαλώ να το τηρήσετε αυτό... Μην κάνετε post για τα επόμενα βήματα παρά μόνο για το τρέχον. Όταν ξεκαθαριστεί το τρέχον θα κάνω post για να σας ενημερώσω ότι πάμε στο επόμενο.