Περιοδικό Ubuntίστας

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Περιοδικό Ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό alkisg » 16 Ιούλ 2008, 02:30

Μια πρόταση που δεν ταιριάζει και πολύ στη φιλοσοφία των περιοδικών, πιο πολύ ένθετο θυμίζει, αλλά νομίζω ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα την κυκλοφορία! :P

Κάμποσα τεχνικά θέματα μαζεμένα να αναφέρονται στο "μετακομίζοντας από Windows στο (π.χ.) Ubuntu hardy".

1ο τεχνικό θέμα - εγκατάσταση,
2ο τεχνικό θέμα - βασική παρουσίαση / ρυθμίσεις συστήματος (δημιουργία χρηστών, περιβάλλον εργασίας κτλ),
3ο, 4ο κτλ τεχνικό θέμα - μεταφορά από outlook σε evolution (ή thunderbird...) και αντίστοιχα για τα υπόλοιπα προγράμματα που χρειάζεται ο μέσος χρήστης (browser, εγγραφή cd κτλ). Όχι μόνο τη χρήση των προγραμμάτων, αλλά και τη μεταφορά των δεδομένων, mails, bookmarks και ότι άλλο χρειάζεται.

Θα γίνει ανάρπαστο αν υπάρχει ένας τέτοιος εκτενής οδηγός μεταφοράς νέων χρηστών! :)
Μπορεί να γίνει και αργότερα βέβαια, και μπορούν να γίνουν κάμποσοι τέτοιοι οδηγοί, ένας για gnome, ένας για kde, ένας για xcfe...
alkisg
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 16 Ιούλ 2008, 10:01

alkisg σίγουρα θα γίνουν howto για εφαρμογές που αφορούν email, cd/dvd burning, εγκατάσταση εφαρμογών... οπότε είναι σίγουρο ότι θα βοηθήσουν αυτούς που σκέφτονται τη μετάβαση από winz σε linux!

η μαγκιά ρε παίδες θα ήταν να μπορούσαμε να βρίσκαμε υλικό για πιο εξειδικευμένα πράγματα ώστε να τα παρουσιάσουμε... για πράγματα τα οποία κρατάνε τον κόσμο ακόμα στα windows!(όπως υπάρχει και το κατάλληλο thread )

π.χ. κάποιος θέλει να κάνει backup το κινητό του και δεν ξέρει πως να το κάνει από linux

θέλω να πω δλδ να μην παρουσιάζουμε απλά εφαρμογές αλλά και πράγματα τα οποία αρκετός κόσμος πιστεύει πως είναι δύσκολο να γίνει στο linux ή αγνοεί ότι μπορεί να γίνει!

άντε ρε παιδιά θα κάνουμε τπτ?
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the japanese » 16 Ιούλ 2008, 11:52

Αυτή τη στιγμή δουλεύω πάνω σε κάποια Ιαπωνική εκδοχή όπως πρότεινε ο "plicatilis" :D
Proud Member of The Greek Ubuntu Linux Community www.ubuntu.gr
1) A place where people meet to seek the highest is holy.
2) Minds are like parachutes. They only function when they are open.
the japanese
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 18 Ιούλ 2008, 01:16

Επιτέλους... επανάσταση!!!

Εικόνα
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 18 Ιούλ 2008, 10:51

Γεια σας φίλοι μου "αντάρτες"...

Συγνώμη για τη μη συμμετοχή μου αυτό το διάστημα, λόγω δουλειάς αυτή τη περίοδο είμαι πολύ ζορισμένος.
Αυτό με τη ονομασία το φοβόμουν (πληθώρα προτάσεων) και επειδή δεν θέλω να αποφασίσω μόνος μου (τι κοινότητα είμαστε άλλωστε) άνοιξα μια ψηφοφορία με όλα τα ονόματα που έχετε προτείνει έως τώρα. Οπότε ψηφίστε και η ονομασία με τους περισσότερους ψήφους θα επιλεγεί:
viewtopic.php?f=2&t=599
Οπότε από εδώ και πέρα σε αυτό το θέμα θα ασχοληθούμε αποκλειστικά μόνο με τη δομή του περιοδικού.
Ξεκαθαρίζω κάποια πράγματα σχετικά με αυτά που είχα γράψει στο πρώτο Post... Στη δημιουργία του περιοδικού πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα και όχι με άλματα.
Τα βήματα που πρέπει να γίνουν είναι:
-Επιλογή ονομασίας (αυτό θα ξεκαθαρίσει με τη ψηφοφορία)
-Δομή περιεχομένων
-Δημιουργία εικαστικών-προσχεδίου (αυτό θα το κάνω εγώ)
-Κατανομή θεματολογίας στους συντάκτες

Οπότε για να πάμε στο επόμενο βήμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το προηγούμενο.
-Στο πρώτο βήμα το θέμα της ονομασίας ξεκαθαρίζει με τη ψηφοφορία.
-Στο δεύτερο βήμα θα πρέπει να καθοριστεί η δομή των περιεχομένων. Στο πρώτο post είχα δώσει την εξής δομή:
  • Σελίδα 1 - Εξώφυλλο
  • Σελίδα 2 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Α
  • Σελίδα 3 - Ταυτότητα-Περιεχόμενα Β
  • Σελίδα 4 - Νέα-Ειδήσεις Α
  • Σελίδα 5 - Νέα-Ειδήσεις Β
  • Σελίδα 6 - Νέα-Ειδήσεις C
  • Σελίδα 7 - Νέα-Ειδήσεις D
  • Σελίδα 8 - Ελεύθερο Άρθρο A (σχόλια-σκέψεις)
  • Σελίδα 9 - Ελεύθερο Άρθρο B (σχόλια-σκέψεις)
  • Σελίδα 10 - Παρουσίαση Διανομής A (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
  • Σελίδα 11 - Παρουσίαση Διανομής B (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd)
  • Σελίδα 12 - Συνέντευξη Α
  • Σελίδα 13 - Συνέντευξη Β
  • Σελίδα 14 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μεγάλο)
  • Σελίδα 15 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
  • Σελίδα 16 - Τεχνικό Θέμα-Howto C
  • Σελίδα 17 - Τεχνικό Θέμα-Howto D
  • Σελίδα 18 - Τεχνικό Θέμα-Howto A (μικρό)
  • Σελίδα 19 - Τεχνικό Θέμα-Howto B
  • Σελίδα 20 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Α
  • Σελίδα 21 - Παρουσίαση-Review Προγραμμάτων-Εφαρμογών Β
  • Σελίδα 22 - Παρουσίαση-Review Παιχνιδιών
  • Σελίδα 23 - Κίνηση-Νέα-Ανακοινώσεις Ubuntu-gr (site, list, forum)
  • Σελίδα 24 - Οπισθόφυλλο
Συμφωνείτε με αυτή ή προτείνετε αλλαγές (με επιχειρήματα); Υπόψιν ότι εκεί που γράφω A, B, C, D, ή A, B σημαίνει ότι το θέμα είναι ένα τετρασέλιδο ή ένα δισέλιδο. Το τονίζω αυτό γιατί μερικοί γράψανε "να μπει στο Α αυτό και στο Β εκείνο" κλπ. ΚΑΙ ΕΔΩ ΔΕΝ ΚΑΘΟΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΛΗ.
-Στο τρίτο βήμα αφού έχουν πλέον καθοριστεί η ονομασία και η δομή των περιεχομένων, θα δημιουργηθούν τα εικαστικά-προσxέδιο από εμένα. Μόλις το τελειώσω θα το παραθέσω στο forum για τυχόν διορθώσεις-αλλαγές.
-Στο τέταρτο βήμα θα είμαστε πλέον έτοιμοι να κάνουμε κατανομή των θεμάτων στους συντάκτες οι οποίοι θα αποφασίσουν (και με προτάσεις του forum) το περιεχόμενο της θεματολογίας που έχουν αναλάβει (εννοείται ότι θα τηρείται το ύφος της θεματολογίας, δηλαδή στην ενότητα των "Νέων" δεν γίνεται να του τη βαρέσει ξαφνικά του συντάκτη και να γράψει ένα howto).

Ξανατονίζω ότι πρέπει να πηγαίνουμε βήμα-βήμα. Πρώτα θα ξεκαθαρίζει το τρέχον βήμα και μετά θα πηγαίνουμε στο επόμενο. Αυτή τη στιγμή το τρέχον βήμα είναι το δεύτερο -Δομή περιεχομένων- και με αυτό θα ασχοληθούμε. Όταν το ξεκαθαρίσουμε τότε θα προχωρήσουμε στο επόμενο. Σας παρακαλώ να το τηρήσετε αυτό... Μην κάνετε post για τα επόμενα βήματα παρά μόνο για το τρέχον. Όταν ξεκαθαριστεί το τρέχον θα κάνω post για να σας ενημερώσω ότι πάμε στο επόμενο.
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 18 Ιούλ 2008, 11:44

Συμφωνώ απόλυτα με τη δομή. Και αν για κάποια άρθρα χρειαστούν περισσότερες-λιγότερες σελιδες μπορεί να αλλάξει στο μέλλον, δε νομίζω να είναι πρόβλημα.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό plicatilis » 18 Ιούλ 2008, 12:06

Α συγνώμη και εγώ νόμιζα ότι κάναμε προτάσεις για την ύλη! γιατί απλά το αποδέχθηκα σαν δομή, είναι μια χαρά!

αλλά συμφωνώ με τον Dimitri. Μπορεί π.χ. μέσα στο δίμηνο να μην έχουμε τόσα Νέα-Εξελίξεις... οπότε 4 σελίδες ίσος να είναι πολλές. οπότε το κρατάμε σαν μπούσουλα και το προσαρμόζουμε ανάλογα με τις απαιτήσεις του κάθε τεύχους/των άρθρων.

Ταυτότητα περιεχόμενα γιατί δύο σελίδες?μια δεν θα φτάνει?

άντε the japanese βρες κάτι ρε φίλε να μπει στην ψηφοφορία! όπως Ubuntutsu (όπως λέμε ninjutsu), Ubunto (όπως λέμε judo) και άλλες Ιαπωνικές πολεμικές... λέξεις :lol: :D
plicatilis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 18 Ιούλ 2008, 13:39

Και εγώ συμφωνώ με την δομή του περιοδικού.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 21 Ιούλ 2008, 10:34

Συμφωνώ επίσης. :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 31 Ιούλ 2008, 20:00

παιδιά, να μην "παγώνουμε"...

Αν έχουμε καταλήξει να προχωρήσουμε στα περαιτέρω. Να ξεκινήσουμε να μαζεύουμε υλικό και να δούμε τα πρώτα λειτουργικά κομμάτια του να υλοποιούνται (σχέδιο, σελιδοποίηση, κείμενα, etc).
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas