Εχθές το βράδυ μου ήρθαν δύο ιδέες τις οποίες ακόμα επεξεργάζομαι ώστε να γίνουν ακόμα καλύτερες. Θα τις μοιραστώ μαζί σας και θα τις προτείνω όμως εδώ σήμερα, μπορούμε και να συζητήσουμε βέβαια για αυτές για να δούμε μήπως γίνεται να τις υλοποιήσουμε με ακόμα καλύτερο τρόπο. Εγώ μπορεί να έχω αυτές τις ιδέες αλλά και εσείς αν σκεφτείτε κάτι παραπάνω για την εξέλιξη αυτών των ιδεών κάντε ποστ γιατί τις θεωρώ ενδιαφέρων.
1) Να δημιουργηθεί μια βάση δεδομένων με τα μέλη της κοινότητας, μέσα στην βάση δεδομένων το μόνο στοιχείο που θα αναφέρετε είναι από ποια πόλη είναι τα μέλη. Στην βάση θα γίνονται προσθήκη μόνο όσοι θέλουν, αν ΔΕΝ θέλουν να γίνουν προσθήκη πολύ απλά δεν θα γίνουν. Η βάση θα είναι ορατή σε όλους ανεξάρτητα αν είσαι διαχειριστής-συντονιστής ή απλό μέλος. Ο σκοπός της δημιουργίας μιας τέτοιας βάσης είναι απόλυτα για οργανωτικούς και πληροφοριακούς-ενημερωτικούς λόγους. Για παράδειγμα στην βάση δεδομένων θα φαίνεται ότι ο ftso είναι από την Θεσσαλονίκη και καθώς μια μέρα κοιτούσε την βάση είδε ότι από την Θεσσαλονίκη είναι και ο linuxman τον οποίο δεν γνωρίζει (λέμε τώρα), έτσι θα μάθει ότι είναι από την ίδια πόλη και ας μην γνωρίζονται... έτσι θα μάθει και ότι ο linuxman είναι θαυμαστής και χρήστης του αγαπημένου μας Ubuntu. Να υπάρχει ένας σύνδεσμος στην ιστοσελίδα της κοινότητας http://www.ubuntu-gr.org/ ο οποίος θα οδηγεί σε αυτήν την βάση, δεν θα είναι απαραίτητο να είναι μέλος στο φόρουμ κάποιος για να δει την βάση και μέσα στην βάση θα αναφερόμαστε με το όνομα που έχουμε στο φόρουμ. Εκτός από αυτά που ήδη ανέφερα έτσι θα είναι πάρα πολύ εύκολο να δούμε σε ποια πόλη μένει το τάδε μέλος της κοινότητας. Με τέτοια ενημέρωση καθώς θα γεμίζει η βάση σιγά σιγά... μετά αυτόματα θα ανοίγουν οι "πόρτες" στα μέλη της κοινότητας για την υλοποίηση διάφορων ιδεών πιο εύκολα. Να ξανά τονίσω όμως για άλλη μια φορά ότι στην βάση να μπαίνουν μόνο όσα μέλη επιθυμούν κάτι τέτοιο και οποιαδήποτε στιγμή θελήσουν να δίνεται η δυνατότητα να αφαιρεθούν από την βάση. Ίσως η προσθήκη του μέλους στην βάση θα ήταν καλό να γίνεται μέσω του προφίλ κάθε μέλους εδώ στο φόρουμ με κάποια νέα επιλογή, π.χ. θα έχει μια επιλογή ερώτηση "Θέλεις να προστεθείς στην βάση της κοινότητας; Ναι - Όχι".
2) Να έχουμε την δυνατότητα αποστολής ενός μηνύματος στα προσωπικά email των μελών της κοινότητας, εφόσον έχουν επιλέξει αυτοί να δέχονται μηνύματα από την κοινότητα. Τα μηνύματα θα αποστέλνονται από την ομάδα διαχειριστών-συντονιστών και το περιεχόμενο των μηνυμάτων θα είναι για νέες εκδηλώσεις που πρόκειται να γίνουν σχετικά με το Ubuntu και το ΕΛ/ΛΑΚ, δεν έχει σημασία σε ποια πόλη της Ελλάδας θα είναι η εκδήλωση, happening, η παρουσίαση. Ο σκοπός της υλοποίησης αυτής της ιδέας είναι για ενημερωτικούς λόγους και για όσους ενδιαφέρονται. Τέτοια μηνύματα θα δέχονται μόνο όσα μέλη το επιθυμούν επιλέγοντας ίσως από το προφίλ στο φόρουμ αυτήν την επιλογή, π.χ. να υπάρχει μια ερώτηση "Επιθυμείς να λαμβάνεις μηνύματα από την κοινότητα για εκδηλώσεις; ΝΑΙ - Όχι". Δεν ξέρω αν υπάρχει ήδη κάτι τέτοιο αλλά εμένα ποτέ δεν μου ήρθαν μηνύματα από την κοινότητα στο ηλεκτρονικό μου ταχυδρομείο για εκδηλώσεις, happenings ή παρουσιάσιες. Τα μηνύματα θα στέλνονται στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο (email) με το οποίο γράφτηκε το μέλος στο φόρουμ και αν δεν θέλει άλλο να λαμβάνει τέτοια μηνύματα θα επιλέξει ΌΧΙ στο προφίλ του για αυτό το θέμα. Αν γίνει κάτι τέτοιο καλό είναι να δούμε και πόσες μέρες νωρίτερα πριν την εκδήλωση κτλ. θα στέλνονται αυτά τα μηνύματα.
Να προσθέσω ότι οι παραπάνω ιδέες αν υλοποιηθούν θα βοηθήσουν περισσότερο στην προσπάθεια που γίνεται με το Ubuntu-gr Marketing και μπορώ να ανοίξω σχετικό θέμα στην ενότητα. Κυρίως σε θέμα οργάνωσεις αυτές οι ιδέες θα βοηθήσουν πιστεύω αρκετά. Όμως μιλήστε ελεύθερα, αν έχετε εσείς κάποιες άλλες ιδέες πάνω στις δικές μου μπορούμε να τις εξελίξουμε και πιστεύω αυτή είναι η καλύτερη κατεύθυνση.