Προτάσεις

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Re: Προτάσεις

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 26 Ιαν 2009, 21:27

Παιδιά, για να μην παρεξηγηθώ, δεν εννοώ πως πρέπει να είναι αποκλειστικά σε γραφικό περιβάλλον οι οδηγίες, απλά όπου μπορεί να γίνει κάτι από γραφικό περιβάλλον θα πρέπει να υπάρχει εκεί. Άλλωστε υπάρχουν περιπτώσεις που χωρίς το τερματικό δεν γίνεται δουλειά και ούτως ή άλλως συνήθως υπάρχουν περισσότεροι από ένας τρόποι για να κάνεις κάτι. Το θέμα είναι πως να το κάνεις πιο απλά για να κερδίσεις το χρήστη. Τώρα για το παράδειγμα με το αυτοκίνητο, ναι, όντως πρέπει να μάθεις τον ΚΟΚ αλλά δεν είναι απαραίτητο να μάθεις και πως λειτουργεί ο κινητήρας για να οδηγήσεις. Αυτό εννοώ, Ναι μεν να υπάρχουν οι εντολές αλλά όπου υπάρχει παραθυρική λύση να υπάρχει ΚΑΙ αυτή ( σαν πρώτη και να προτείνεται σαν εναλλακτική η χρήση του τερματικού). Anyway, προσωπικές απόψεις είναι αυτές...
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kriti » 31 Ιαν 2009, 14:29

Να κανω και γω μια προταση γινεται να μπει το"Προβολή νέων δημοσιεύσεων" σε ολες τις σελιδες?
Προσωπικα διαβαζω συχνα τα καινουρια μηνυματα και μετα πρεπει η να γυριζω προς τα πισω η να πηγαινω στη αρχικη πρωτα γα να το επιλεξω.
τεμπελης ε? :D
manjaro - hp pavilion -geforce 7400 -1,73 dualcore
Άβαταρ μέλους
kriti
daemonTUX
daemonTUX

IRC: kriti
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 31 Ιαν 2009, 14:33

Δεν νομίζω να γίνεται κάτι τέτοιο...
Μπορείς να πατάς όμως προβολή νέων δημοσιεύσεων και μετά να ανοίγεις όσες θες από αυτές σε νέα καρτέλα στον browser...
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 31 Ιαν 2009, 17:21

έγραψε:Προστέθηκαν οδηγίες για το mod "Γρήγορη Απάντηση (Quick Reply)"...
Βullgr στο viewtopic.php?f=2&t=3101#p30232

Εγώ θεωρώ ότι είναι κάπως "παρα-φορτωμένο" το interface έτσι.
Άλλωστε δεν είναι η κλασσική "Γρήγορη απάντηση" όπως στα forum την Invision αλλά μάλλον μια πλήρης.

Γίνεται ίσως να μην παρουσιάζεται όλο αυτό το πράγμα κατευθείαν? (Να είναι κάτι παρόμοιο με το "Spoiler button" που πατάς πάνω του για να εμφανιστεί?)

Νομίζω ότι όπως ήταν πριν ήταν πιο καλά.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 31 Ιαν 2009, 17:29

Διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες και θα καταλάβεις τη χρησιμότητά της Γρήγορης Απάντησης... Εκεί γράφει μάλιστα και πως μπορεί ο καθένας εάν θέλει να απενεργοποιήσει τη γρήγορη απάντηση... Αλλά προτού το κάνεις διάβασε προσεκτικά τις οδηγίες για το πως δουλεύει και το πως κάνουμε παράθεση από κείμενα προηγούμενων δημοσιεύσεων. Μάλλον δεν έχεις καταλάβει πως γίνεται και γι' αυτό το θεωρείς περιττό...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 31 Ιαν 2009, 18:15

Συγνώμη, δε διάβασα το πλήρες δημοσίευμα του ftso και δεν είδα τη δυνατότητα απενεργοποίησης. Κακώς.
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό chazisop » 01 Φεβ 2009, 03:57

Το ιδεατό σε κάθε λογισμικό είναι ο χρήστης να μπορεί να το λειτουργεί πλήρως χωρίς να χρειάζεται να ξέρει το μηχανισμό που κρύβεται από κάτω.Όταν γράφουμε ένα οδηγό πρέπει να τον γράφουμε ώστε να είναι εφαρμόσιμος και από τον πιο αρχάριο χρήστη και αναφέρομαι στο μέσο χρήστη γιατί και όσοι ασχολούνται με πληροφορική είναι χρήστες , αυτό δε σημαίνει πως είναι και οι καλύτεροι χρήστες , μερικές φορές μπορεί να είναι και από τους χειρότερους.

Το θεμιτό και απολύτως σε συμφωνία με το νόημα του ελεύθερου/ανοικτού λογισμικού είναι να είναι χρησιμοποιήσιμο από όλους ανεξάρτητα από το επίπεδο μόρφωσης τους. Ο ιδανικός υπολογιστής είναι αυτός ο οποίος θα καταλάβαινε τη γλώσσα του χρήστη και θα εκτελούσε τις εντολές του βήμα προς βήμα ... χωρίς να ξέρει ο χρήστης καν ποιο πρόγραμμα χρησιμοποιείται...

Δεν είναι το ίδιο πράγμα . Το γραφικό περιβάλλον από πίσω εκτελεί εντολές συγκεκριμένες και καλά δοκιμασμένες ως προς την ασφάλεια του συστήματος. Ο χρήστης με την αλλαγή ενός και μόνο χαρακτήρα και μη ξέροντας τι κάνει μπορεί να φέρει τη καταστροφή(ειδικά όταν τρέχει εντολές σαν superuser).

"Ο χρήστης μυαλό δεν έχει να διαβάσει; Θα καταντήσουμε δηλαδή σαν τα ακατονόμαστα;" . Το 99% των λαθών γίνονται από το χρήστη , ακριβώς επειδή έχει μυαλό και φαντασία και δε μπορεί να μπει στη στυγνή λογική ενός υπολογιστικού συστήματος. Αυτός ο ελιτισμός πολλών χρηστών του Linux επιδρά αρνητικά στην ίδια τη κοινότητα , με φαινόμενα παραπληροφόρησης που τα ξέρουμε όλοι όπως "στο linux για τα πάντα χρειάζεσαι command line","Είναι περίπλοκα κλπ". Η υπεροχή είναι τεχνική και όχι των χρηστών και είναι πλέον καιρός να το καταλάβουν αυτό κάποιοι.

Αν κάποιοι άλλοι σκέφτοταν με την ίδια λογική , θα είχαμε ακόμη δωμάτια στο μέγεθος δωματίου και θα φορτώναμε διατρητές κάρτες. Οι υπολογιστές σε αυτά τα 60 περίπου χρόνια ύπαρξης τους αν υπήρξε ένας λόγος για τον οποίο γίνανε αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας είναι λόγω της προσαρμοστικότητας τους και στη προτυποποίηση τους.

Εξαρτάται τι θέλετε να κάνετε... Οδηγούς "εκμάθησης" ή οδηγούς "χρήσης" . Εγώ προτείνω να υπάρχουν και οι 2 , ούτως ή άλλως οι διαφορές τους είναι σε μερικά σημεία και δεν είναι πολύ παραπάνω δουλειά.Και μετά ο άλλος μπορεί να διαλέξει ανάλογα με το αν είναι απλός χρήστης του συστήματος ή έχει τη περιέργεια να μάθει πως λειτουργεί το σύστημα του(enthusiast).Σε κάθε περίπτωση δε νομίζω πως πρέπει όποιος οδηγεί να ξέρει πως λειτουργεί το αυτοκίνητο...ατυχές το παράδειγμα καθώς ο ΚΟΚ υπάρχει για τη συνεργασία μεταξύ των αυτοκινήτων κυρίως , με τον υπολογιστή σου είναι λίγο πιο δύσκολο να σκοτώσεις κάποιον αν είσαι απρόσεκτος.

Αυτά δε τα λέω γιατί έτσι μου κατέβηκε ή για οποιοδήποτε άλλο σκοπό. Είναι αρχές οι οποίες πρέπει να διακατέχουν το κάθε υπολογιστικό σύστημα και απορρέουν από τη Τεχνολογία Λογισμικού(Software Engineering).
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 10 Απρ 2009, 22:21

Καλησπέρα,

Έχω μια πρόταση σχετικά με τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*.
Προτείνω λοιπόν, στο "Υπόδειγμα προτεινόμενης υπογραφής" να συμπληρώσουμε το :
Κώδικας: Επιλογή όλων
Αν η εγκατάσταση του ubuntu έγινε μέσα από το live cd ή τα παράθυρα

Απλά γράφοντας ένα "κανονική" και ένα "δοκιμαστική" ή κάτι αντίστοιχο.

Ίσως φανεί λίγο υπερβολικό, αλλά η κοινότητα μας "εξυπηρετεί" και πολλούς νέους χρήστες (όπως εγώ) και η παραπάνω ερώτηση δεν θεωρείται αυτονόητη.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε "πόσο" νέος είναι κάποιος χρήστης, ώστε να γνωρίζει τα δύο είδη των εγκαταστάσεων. Θεωρώντας βέβαια, περισσότερο αυτονόητο να έχει διαβάσει τις Οδηγίες.

Αρκετά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τους χρήστες, είναι εξ' αιτίας της εγκατάστασης μέσα από τα παράθυρα και έτσι χάνεται χρόνος για επίλυση άλλων σημαντικότερων προβλημάτων.

Έχω επίσης παρατηρήσει πως αυτή η ερώτηση γίνεται συχνά, από του χρήστες που απαντάνε σε προβλήματα.

Άντε... και αν γίνει και αυτό, τα προβλήματα θα λύνονται πλέον σε χρόνο... ρεκόρ! :lol: :lol:
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxman » 11 Απρ 2009, 00:35

modenas88 έγραψε:Καλησπέρα,

Έχω μια πρόταση σχετικά με τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux *ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ*.
Προτείνω λοιπόν, στο "Υπόδειγμα προτεινόμενης υπογραφής" να συμπληρώσουμε το :
Κώδικας: Επιλογή όλων
Αν η εγκατάσταση του ubuntu έγινε μέσα από το live cd ή τα παράθυρα

Απλά γράφοντας ένα "κανονική" και ένα "δοκιμαστική" ή κάτι αντίστοιχο.

Ίσως φανεί λίγο υπερβολικό, αλλά η κοινότητα μας "εξυπηρετεί" και πολλούς νέους χρήστες (όπως εγώ) και η παραπάνω ερώτηση δεν θεωρείται αυτονόητη.
Δεν μπορούμε να ξέρουμε "πόσο" νέος είναι κάποιος χρήστης, ώστε να γνωρίζει τα δύο είδη των εγκαταστάσεων. Θεωρώντας βέβαια, περισσότερο αυτονόητο να έχει διαβάσει τις Οδηγίες.

Αρκετά από τα προβλήματα που παρουσιάζονται από τους χρήστες, είναι εξ' αιτίας της εγκατάστασης μέσα από τα παράθυρα και έτσι χάνεται χρόνος για επίλυση άλλων σημαντικότερων προβλημάτων.

Έχω επίσης παρατηρήσει πως αυτή η ερώτηση γίνεται συχνά, από του χρήστες που απαντάνε σε προβλήματα.

Άντε... και αν γίνει και αυτό, τα προβλήματα θα λύνονται πλέον σε χρόνο... ρεκόρ! :lol: :lol:

Off topic:
Πάλη για μένα χτυπά καμπάνα :lol: :lol: :lol:
Οδηγίες προς Νεοεισερχόμενους
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Ικανοποιητικό ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Linux Mint 17.1 Rebecca 3.13.0-37-generic 64bit (el_GR.UTF-8, X-Cinnamon cinnamon)
3 Intel Core i5-2310M CPU @ 2.10GHz ‖ RAM 3866 MiB ‖ Dell Inc. 0D7C51 - Dell Inc. Dell System Vostro 3750
4 Intel 2nd Generation Core Processor Family Integrated Graphics [8086:0116] {i915}
5 wlan0: Intel Centrino Wireless-N 1030 [Rainbow Peak] [8086:008a] (rev 34) ⋮ eth0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 06)
http://www.greeklug.gr
Άβαταρ μέλους
linuxman
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό modenas88 » 11 Απρ 2009, 01:13

Off topic:
:lol: :lol: :lol: ;)

Ναι όντως, από εσένα το έχω δει περισσότερο linuxman και μου ήρθε η ιδέα. Αλλά και εγώ, τώρα τελευταία που προσπαθώ "να λύσω" κάποια πιο δύσκολα προβλήματα-θέματα σκέφτομαι αν έχουν κάνει εικονική εγκατάσταση και παιδεύομαι τσάμπα. Γιατί μπορεί να ξεχάσουμε και να ρωτήσουμε!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Λίγο (Pascal>mysql>html>uml>C) ┃ Αγγλικά: Καλά
Διανομές ⇛ Ubuntu 12.04 64-bit [κανονική εγκατάσταση, ΌΧΙ wubi] +..
Προδιαγραφές ⇛ Pentium IV 64-bit!│ RAM 3GB │ GeForce 6200 TurboCache │ HD Audio │ TFT 19"
# < Τί είναι το Linux; >_&&_< Γιατί το Linux είναι καλύτερο? >_&&_< Κάτι δεν πάει καλά με τα Vista >
Αν είσαι αρχάριος στο Ubuntu, ακούμπησε το ποντίκι στην λέξη... drivers ;)
Άβαταρ μέλους
modenas88
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά