Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -Ψηφοφορία

...οδηγοί-προτάσεις-ιδέες-σχόλια για το forum, την κοινότητα, το ubuntu

Συντονιστής: Geochr

Εγκρίνετε την προτεινόμενη σύνθεση της ομάδας συντονιστών-διαχειριστών του φόρουμ?

Το δημοψήφισμα λήγει στις 17 Ιουν 2009, 23:50

Συμφωνώ με όλα τα προτεινόμενα μέλη.
41
93%
Συμφωνώ με όλα τα προτεινόμενα μέλη, αλλά θα ήθελα να προτείνω και τον εαυτό μου ή άλλο μέλος με το οποίο το έχω διερευνήσει και είναι θετικός.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ με την συμμετοχή ορισμένων μελών τα οποία αναφέρω (μαζί με τον λόγο της διαφωνίας) σε δημοσίευση μου στο παρόν νήμα.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ πλήρως και το επεξηγώ σε δημοσίευση μου στο παρόν νήμα.
0
Δεν υπάρχουν ψήφοι
Διαφωνώ με την συμμετοχή ορισμένων μελών αλλά δεν τα αναφέρω διότι επιθυμώ μυστικότητα της ψήφου που δεν παρέχεται εδώ
3
7%

Σύνολο ψήφων : 44

Re: Ανασύσταση Ομάδας Διαχειριστών-Συντονιστών Φόρουμ -Ψηφοφορία

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 14 Ιουν 2009, 21:28

greatst έγραψε:
gourgi έγραψε:η ψηφοφορία έχει 680 προβολές και έχουμε ~3000 μέλη δηλαδή δεν την έχουν προσέξει ούτε οι μισο

Τα πράγματα είναι ΑΚΟΜΗ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ φίλε μου! Πρόσεξε: εάν ΜΟΝΟ ΕΣΥ κάνεις k φορές επίσκεψη στο θέμα (όπως και σε ... οποιοδήποτε θέμα) οι επισκέψεις από m που ήταν πριν θα γίνουν m+k αντί για m+1. Άρε οι 680 (πχ) προβολές σημαίνουν 680 ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ και ΟΧΙ 680 ΕΠΙΣΚΕΠΤΕΣ. Σημαίνουν δηλαδή ΤΟ ΠΟΛΥ 680 επισκέπτες (πολύ λιγότερους στην πραγματικότητα). Για παράδειγμα, εάν ο καθένας είδε το θέμα από περίπου 10 φορές, μιλά για περίπου 68 επισκέπτες!!! :(

Aυτο νομιζω και εγω.Αυτο δειχνει και η συμμετοχη 20-40 ατομων σε συζητησεις-ψηφοφοριες.Δεν ειναι οτι δεν προσεχουν gourgi, ειναι οτι δεν ενδιαφερονται.Πρεπει κατι να γινει, αλλα τι; :?:
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bullgr » 14 Ιουν 2009, 21:50

koukouvaou έγραψε:Αυτο δειχνει και η συμμετοχη 20-40 ατομων σε συζητησεις-ψηφοφοριες.Δεν ειναι οτι δεν προσεχουν gourgi, ειναι οτι δεν ενδιαφερονται.Πρεπει κατι να γινει, αλλα τι;

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει... Το είχα επισημάνει πολλές φορές παλαιότερα μεταξύ των συντονιστών, πως ο αριθμός των εγγεγραμμένων μελών στο forum είναι πλασματικός και πως τα δραστήρια άτομα είναι μετά βίας 20-25.. Όλοι οι υπόλοιποι είτε μπαίνουν περιστασιακά όταν έχουν κάποιο τεχνικό πρόβλημα με το ubuntu και ψάχνουν για βοήθεια, είτε εγγράφονται, κάνουν 1-2 δημοσιεύσεις και εξαφανίζονται, είτε εγγράφονται σε κάποια στιγμή "αναλαμπής" και δεν ξαναεπισκέπτονται το forum.

Τον καιρό που ήμουν διαχειριστής τους τελευταίους 4 μήνες είχα βάλει υποχρεωτικά την επιβεβαίωση mail κατά την εγγραφή (πράγμα που δεν είχαμε στην αρχή)... Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσους λογαριασμούς διέγραφα όταν δεν ενεργοποιούσαν τον λογαριασμό τους μετά από 15 μέρες και αφού τους έστελνα 2-3 ειδοποιήσεις...

Είτε φτάσει το forum τα 3000 μέλη, είτε αργότερα τους 5000, οι τακτικοί θα είμαστε πάντα οι 20-25, άντε με το ζόρι να φτάσουμε τους 30... Οι υπόλοιποι θα είναι πάντα εξαφανισμένοι ή θα μας θυμούνται σε κάθε νέα έκδοση του ubuntu...

Οπότε μην σκάτε εάν ψηφίζουν μόνο αυτοί... Αφού αυτή είναι η δύναμη του forum είτε μας αρέσει είτε όχι...
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Ιουν 2009, 22:13

Off topic:
Αν και στο thread Προτάσεις , το ανέφερα ...

το ubuntu δεν αναφέρονται σε hardcore "linuxades" άρα είναι λογικό ότι ένα ΠΟΛΥ μεγάλο μέρος των μελών θα είναι κάποιοι που άκουσαν για linux και ubuntu, είδαν φώς και μπήκαν, έστω και για λίγο.

Απο αυτούς ένα ποσοστό μόνο πρόκειται να κάτσει... αλλά μέχρι να αποκτήσει την εμπειρία να ποστάρει σε thread τύπου όλα για το bash χρειάζεται ένα εύλογο χρονικό διάστημα.

Οπότε αυτό που προτείνω, χωρίς να το έχω 100% σχηματισμένο στο μυαλό μου, είναι να "ανοίξουμε" το forum ώστε να ανταποκρίνεται στο προφίλ του μέσω χρήστη ubuntu. Να βάλουμε μερικές θεματικές ενότητες γενικού ενδιαφέροντος.

Καταλαβαίνω ότι αυτό θα βλάψει το σκοπό του forum. Απλά προτείνω απλά μια ιδέα ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή.
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 15 Ιουν 2009, 02:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Ιουν 2009, 22:15

Nisok έγραψε:Οπότε αυτό που προτείνω, χωρίς να το έχω 100% σχηματισμένο στο μυαλό μου, είναι να "ανοίξουμε" το forum ώστε να ανταποκρίνεται στο προφίλ του μέσω χρήστη ubuntu. Να βάλουμε μερικές θεματικές ενότητες γενικού ενδιαφέροντος.

Καταλαβαίνω ότι αυτό θα βλάψει το σκοπό του forum. Απλά προτείνω απλά μια ιδέα ώστε να αυξηθεί η συμμετοχή.

Σε πρώτη φάση συμφωνώ. Επίσης, ΔΕΝ νομίζω ότι θα βλάψει σε τίποτα!
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sudobash » 14 Ιουν 2009, 22:36

Nisok έγραψε:
Οπότε αυτό που προτείνω, χωρίς να το έχω 100% σχηματισμένο στο μυαλό μου, είναι να "ανοίξουμε" το forum ώστε να ανταποκρίνεται στο προφίλ του μέσω χρήστη ubuntu. Να βάλουμε μερικές θεματικές ενότητες γενικού ενδιαφέροντος.

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είμαστε forum μιας κοινότητας που έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Την ανάδειξη του ελεύθερου λογισμικού και του ubuntu και τη αλληλοβοήθεια/αλληλοϋποστήριξη των χρηστών στους τομείς αυτούς. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό θεωρώ ότι ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του forum. Άλλωστε σκοπός μας δεν είναι να μαζέψουμε στο forum λέγοντας του για γυναίκες και ποδόσφαιρο.. σκοπός μας είναι να μαζέψουμε άτομα στο forum για να του γνωρίσουμε το ubuntu και το ελεύθερο λογισμικό.
Ubuntu 9.10 32bit | 2 x Intel Core 2 Duo T5500 @ 1.66GHz | 2GB DDR2 RAM | Intel 950 Graphics
Richard Stallman wrote the compiler God used. The Big Bang was the Universe's first segfault.
Άβαταρ μέλους
sudobash
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 14 Ιουν 2009, 22:43

sudobash έγραψε:
Nisok έγραψε:

Προσωπική μου άποψη είναι ότι είμαστε forum μιας κοινότητας που έχει ένα πολύ συγκεκριμένο σκοπό. Την ανάδειξη του ελεύθερου λογισμικού και του ubuntu και τη αλληλοβοήθεια/αλληλοϋποστήριξη των χρηστών στους τομείς αυτούς. Οτιδήποτε άλλο πέρα από αυτό θεωρώ ότι ξεφεύγει από τις αρμοδιότητες του forum. Άλλωστε σκοπός μας δεν είναι να μαζέψουμε στο forum λέγοντας του για γυναίκες και ποδόσφαιρο.. σκοπός μας είναι να μαζέψουμε άτομα στο forum για να του γνωρίσουμε το ubuntu και το ελεύθερο λογισμικό.

Δεν νομίζω ότι κανείς (πάντως σίγουρα ΟΧΙ εγώ!) εννοούσε "γυναίκες και ποδόσφαιρο"(sic)! Απλά θα μπορούσαμε να ανοίξουμε περισσότερα εκλαϊκευμένα θέματα στο φόρουμ σε σχέση πάντα με τη θεματολογία του φόρουμ.
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Ιουν 2009, 23:04

Off topic:
Καταλαβαίνω αυτούς που είναι εναντίον της κίνησης αυτής. Όμως θέλω να μου απαντήσουν τι θα μπορούσε να συζητήσει κάποιος πού είναι στο linux 1μήνα.
Το μόνο που μπορεί να κάνει, αφού λύσει τα προβλήματα συμβατότητας είναι να postarei στα fun και games και τέλως πάντων να ανεβάζει καμιά ψιλό είδηση.
Αν δώσουμε σε αυτό το κόσμο ένα βήμα, μπορεί να έχουμε κάποιο ποσοστό μεγαλύτερης ανταπόκρισης.

Μερικά θέματα ανοιχτού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να είναι:
a)Console games
b)Cinema
c) Ειδησεογραφική επικαιρότητα.
d) θέματα ακαδημαϊκής φύσης.
Τελευταία επεξεργασία από Nisok και 15 Ιουν 2009, 02:26, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 15 Ιουν 2009, 02:09

Off topic:
Nisok έγραψε:Μερικά θέματα ανοιχτού ενδιαφέροντος θα μπορούσαν να είναι:
a)Console games
b)Cinema
c) Ειδησεογραφική επικαιρότητα.
d) θέματα ακαδημαϊκής φύσης.

στο βαθμό που αυτά σχετίζονται με το Ελεύθερο Λογισμικό -και να το προσέξουμε αυτό για να μην ξεφύγουμε- συμφωνώ
πάντως η αύξηση των μελών δεν είναι αυτοσκοπός, σκοπός είναι η υποστήριξη χρηστών Ubuntu και γενικότερα Linux και γενικότερα ΕΛ/ΛΑΚ

επειδή είμαστε offtopic προτείνω να ανοίξετε νέο θέμα στο Γενικά να το συζητήσουμε
μάλιστα όσο πιο αναλυτικά-επεξηγηματικά-πρακτικά (και με παραδείγματα) ποστάρετε, τόσο πιο εύκολα θα καταλήξουμε κάπου, το αναφέρω αυτό διότι έχω διαπιστώσει ότι πολλοί ποστάρουν μια ιδέα χωρίς να επεξεργαστούν πρώτα αυτή την ιδέα για να δουν αν και πως θα μπορούσε να δουλέψει στην πράξη ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Epirotes » 15 Ιουν 2009, 02:17

Θέλουμε κι άλλους ψήφους! :thumbup:
Οδηγίες για νέα μέλη ---- Οδηγοί - How to - Tutorials
1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)
Άβαταρ μέλους
Epirotes
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Nisok » 15 Ιουν 2009, 02:25

Off topic:
@ilpara
Εξέφρασα αυτή την ιδέα γιατί υπάρχει ο γενικότερος προβληματισμός σχετικά με τη συμμετοχή στο forum. Και βλέπω ως εξήγηση ότι ένας νέος χρήστης δεν έχει ουσιαστικά κάτι να πεί, από την στιγμή που θα λυθούν τα προβλήματά τους. Άρα και λογικό είναι να μην τον ενδιαφέρουν τα κοινά του φορουμ.
Ξέρω, και έχω ήδη αναφέρει, ότι αυτό ίσως δεν είναι το καλύτερο για τους σκοπούς του forum.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Γενικά