Αρχάριος σε προγραμματισμό

...IDE, compilers, κλπ

Συντονιστής: konnn

Αρχάριος σε προγραμματισμό

Δημοσίευσηαπό kofan » 31 Μαρ 2010, 00:13

Λοιπόν καταρχήν να αναφέρω ότι διάβασα τα άλλα θέματα που απαντούν στις ερωτήσεις μου αλλά λόγω πολλών απόψεων που είδα θα ήθελα να ρωτήσω και εγώ σε αυτό εδώ το θέμα.

Αυτήν την περίοδο διαβάζω python μέσα από τα μαθήματα του forum τα οποία επεκτείνω και με ένα βιβλίο που έχω αγοράσει. Μέχρι εδώ όλα καλά.
Απλά θέλω ταυτόχρονα να ασχοληθώ, όχι ιδιαίτερα σοβαρά αφού τώρα προέχει η python, με ακόμη μια γλώσσα. Απλά επειδή δε θα αναλώνομαι ιδιαίτερα έχω καταλήξει σε Visual Basic ή το πολύ C#. Τι πιστεύετε;

Ακόμη για τη VB να προτιμήσω VB6 ή VB2008. Πιστεύω ότι στην περίπτωση μου ταιριάζει περισσότερο η VB6...

Τώρα μπορείτε να μου πείτε τι θα χρειαστώ για να αρχίσω να προγραμματίζω;
Αν γίνεται να μου δώσετε λύσεις εκτός των εργαλείων της Microsoft, τόσο για Windows όσο και για Ubuntu(9.04), αφού μοιράζω αυτή την περίοδο το χρόνο ανάμεσα στα 2 λειτουργικά και δε χρησιμοποιώ κάποιο από τα δύο μόνο.
Ακόμη επειδή διάβασα σε άλλο θέμα ότι ανάμεσα σε κάποια περιβάλλοντα ανάπτυξης υπάρχουν μικροδιαφορές μπορείτε να προτείνετε ένα καλό με το οποίο δε θα αντιμετωπίσω σοβαρά προβλήματα, εφόσον δε θα διαφέρει από το αντίστοιχο της Microsoft;

Συγγνώμη για τις πολλές ερωτήσεις αλλά το λέει ο τίτλος του θέματος "Αρχάριος σε Προγραμματισμό" :D
Multi Boot: Ubuntu 11.10 - Mint 12 - Windows 7 - Fedora 16
Linux: Χαμηλό ~ Προγραμματισμός: Λίγα πράγματα και εδώ ~ Αγγλικά: Καλά
kofan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Αρχάριος σε προγραμματισμό

Δημοσίευσηαπό elefher » 31 Μαρ 2010, 02:53

Δυστηχως δεν μπορω να σε βοηθυσω σε ολα τα θεματα,αλλα σε αυτο που μπορω θα σου πω τη γνωμη μου.Το προγραμμα που θα σου προτεινα εγω να χρησημοποιησεις ειναι το code::blocks,ειναι ευχρηστω και υπαρχει τοσο για windows οσο και για linux.
⇛ Linux: Αρχάριος ┃ Προγραμματισμός:C/C++ ┃ Αγγλικά: χάλια
⇛ ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Intel(R) core(TM)2 Duo CPU E4600@2.4GHz ┃ RAM:2GB DDR2 ┃ ATI SAPPHIRE HD 2400 PRO 250MB
⇛ Netbook ACER ASPIRE ONE D250 με ubuntu 10.10 LTS 32-bit
⇛ Turbo-X με ubuntu 12.04 LTS 32-bit Intel® Core™2 Duo CPU T8100 @ 2.10GHz × 2 VESA: M74
Άβαταρ μέλους
elefher
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 31 Μαρ 2010, 11:20

Εφόσον είσαι αρχάριος μην ξεκινήσεις κι άλλη γλώσσα τώρα.
Υπάρχει κίνδυνος να μπερδευτείς και να τα κάνεις μπάχαλο στο μυαλό σου. Ασχημο αυτό αν συμβεί απο τα πρώτα στάδια.
Καλύτερα να ασχοληθείς με τα "εργαλεία" όπως λες κι εσύ που είναι από μόνα τους ολόκληρο κεφάλαιο.

Εντελώς θεωρητικά μπορείς να πάρεις ένα βιβλίο για Object Oriented Programming αλλά μόνο για διάβασμα.
Οχι παίζω και μαθαίνω.
Εχεις καιρό για να μάθεις. Ορεξη να 'χεις...
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Μαρ 2010, 11:50

kofan έγραψε:έχω καταλήξει σε Visual Basic ή το πολύ C#. Τι πιστεύετε;

Ειναι και οι δυο τυπικες γλωσσες για την Microsoft. Αν θελεις να ασχοληθεις με καποια απο τις δυο, δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με Linux. Κι αν θελεις να ασχοληθεις με Linux δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με αυτες τις γλωσσες.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό cyberpython » 31 Μαρ 2010, 14:29

Αφού ξεκινάς τώρα αυτό που έχει σημασία δεν είναι η γλώσσα, αλλά να καταλάβεις πως λύνουμε προβλήματα μέσω αυτοματοποιημένων διαδικασιών (αλγόριθμοι - που για να εκτελεστούν από τον υπολογιστή μετατρέπονται σε προγράμματα μέσω μίας γλώσσας προγραμματισμού).
Μετά τι είναι οι δομές δεδομένων (π.χ. λίστες) και πως κάνουν πιο εύκολη τη δουλειά μας. Επόμενο βήμα είναι να κατανοήσεις τι συμβαίνει στον υπολογιστή όταν εκτελείται ο κώδικας ενός προγράμματος και τέλος μπορείς να ασχοληθείς με τις ιδιαιτερότητες μίας συγκεκριμένης γλώσσας.

Από τις δύο που πρότεινες εγώ θα επέλεγα C#.

logari81 έγραψε:
kofan έγραψε:έχω καταλήξει σε Visual Basic ή το πολύ C#. Τι πιστεύετε;

Ειναι και οι δυο τυπικες γλωσσες για την Microsoft. Αν θελεις να ασχοληθεις με καποια απο τις δυο, δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με Linux. Κι αν θελεις να ασχοληθεις με Linux δεν εχει νοημα να ασχοληθεις με αυτες τις γλωσσες.

Αυτό δεν ισχύει - η C# (μέσω του Mono) είναι crossplatform και μάλιστα κάποιες πολύ γνωστές εφαρμογές για Linux είναι γραμμένες σε C# όπως π.χ. το F-Spot, το Tomboy, το Banshee , το Galaxium, το Last-Exit και άλλες....
Κοινότητα ΕΛ/ΛΑΚ Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών / Ubuntu-gr / My Web Log
Επίπεδο Γνώσεων Linux: Μέτριο, Προγραμματισμός: Ναι, Aγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 10.04 - 32bits
Η/Υ : Intel Core2 4400@2 GHz / 2GB DDR2 RAM / GeForce 8400 GS 512MB / Creative SB Audigy SE
Άβαταρ μέλους
cyberpython
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Μαρ 2010, 15:12

cyberpython έγραψε:Αυτό δεν ισχύει - η C# (μέσω του Mono) είναι crossplatform και μάλιστα κάποιες πολύ γνωστές εφαρμογές για Linux είναι γραμμένες σε C# όπως π.χ. το F-Spot, το Tomboy, το Banshee , το Galaxium, το Last-Exit και άλλες....

Ναι κι ο Stallman μεσα στην καρδια του την εχει την C# και το Mono.

Οταν καποιος εχει κανει το λαθος να επενδυσει στην εκμαθηση της ε ναι μπορει να συνεχισει να την χρησιμοποιει και σε Linux αλλα οταν καποιος ειναι στα πρωτα βηματα ε ας διαλεξει κατι πιο native αν θελει να ασχοληθει με Linux.

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Αποστόλης » 31 Μαρ 2010, 15:51

Αν ασχολείται με τον προγραμματισμό για χόμπυ δεν έχει νόημα να μπεί στα μονοπάτια των windows.
Αν το κάνει επαγγελματικά πρέπει να μάθει οπωσδήποτε μια γλώσσα ανάπτυξης εφαρμογών γι αυτά.
Αλλιώς είναι πολύ πιθανό να αλλάξει επάγγελμα στην πορεία.
Καλώς ή κακώς...
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Αρκετά Καλά
Λειτουργικό ⇛ Arch Linux 64bit ┃ Ubuntu Studio 10.4 64bit
Προδιαγραφές ⇛ HP Pavillion dv7 1199ev ┃ Intel 2 Core Duo T 9400, 2.53 Ghz ┃ 4GB ┃ NVIDIA GeForce 9600M GT ┃ Intel 82801I (ICH9 Family) HD Audio ┃ TFT 17" 1440x900
Αποστόλης
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kofan » 31 Μαρ 2010, 18:27

Είναι καλή η ιδέα να πάρω ένα βιβλίο γενικά για object oriented programming εφόσον γλώσσες όπως η C++ και Java έχουν πολλά στοιχεία αυτού του τροπου προγραμματισμου. Έτσι δεν είναι;

Τώρα για ide άκουσα codeblocks και το Mono και αυτό ide δεν είναι;

Είπατε ακόμη οι περισσότεροι ότι η VB και C# είναι γλώσσες της MS. Γλώσσες με τις οποίες προγραμματίζουμε κατα κύριο λόγω σε linux πληροφοριακά μπορείτε να μου πείτε;

Και αφού όσοι είπαν την άποψη τους προτιμούν C# μπορείτε να προτείνετε κάποιο βιβλίο και ένα γενικά για object oriented programming;

Ευχαριστώ για τις απαντήσεις :thumbup:
Multi Boot: Ubuntu 11.10 - Mint 12 - Windows 7 - Fedora 16
Linux: Χαμηλό ~ Προγραμματισμός: Λίγα πράγματα και εδώ ~ Αγγλικά: Καλά
kofan
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 31 Μαρ 2010, 22:29

kofan έγραψε:Γλώσσες με τις οποίες προγραμματίζουμε κατα κύριο λόγω σε linux πληροφοριακά μπορείτε να μου πείτε;

C, C++, python χρησιμοποιουνται κατεξοχην.

logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Dimitris » 31 Μαρ 2010, 23:38

Kι εγώ σου συνιστώ C, C++, python με έμφαση στην python.

έγραψε:Programming in Basic causes brain damage.
Άβαταρ μέλους
Dimitris
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Ανάπτυξη Λογισμικού