εγω εχω κανει εγκατασταση στο λαπτοπ χωρις να χωρισω σε δυο μερη το σκληρο ειναι απαραιτητο να εχω δυο μερη?
ετσι που το εχω δουευει μια χαρα
Συντονιστής: adem1

kriti έγραψε:εγω εχω κανει εγκατασταση στο λαπτοπ χωρις να χωρισω σε δυο μερη το σκληρο ειναι απαραιτητο να εχω δυο μερη?
ετσι που το εχω δουευει μια χαρα

griper έγραψε:Το να χωρίσεις το δίσκο σε περισσότερα μέρη δεν είναι απαραίτητο αλλά θα ήταν ίσως καλύτερο.
Οπότε δεν έχεις κανένα πρόβλημα. Αν ήθελες θα μπορούσες να φτιάξεις ένα partition με το 2-πλάσιο μέγεθος της μνήμης RAM για swap και ξεχωριστό /home όσα GB θέλεις για τα δεδομένα σου ώστε αν θελήσεις να κάνεις ένα format ή να δοκιμάσεις άλλες διανομές να μη χαθούν τα δεδομένα σου.

ilpara έγραψε:Και κάτι ακόμα. Ρίξε μια ματιά εδώ viewtopic.php?f=4&t=1816&p=17339#p17434.
Προτείνω τα εξής partirtions:
1) / (root όπου εγκαθίσταται το λειτουργικό)
2) /home (όπου έχεις ρυθμίσεις και προσωπικά δεδομένα, έτσι αν κάνεις επανεγκατάστηση στο / οι ρυθμίσεις σου και τα δεδομένα διατηρούνται και όλα δουλεύουν μια χαρά!)
3) /boot (όπου εγκαθίσταται ο GRUB boot loader οπότε και να σβήσεις το ububntu, αν έχεις dual-boot με windows ή άλλη διανομή, το σύστημα σου θα μπουτάρει κανονικά αφού ο GRUB θα συνεχίσει να υπάρχει-δουλεύει).
Βέβαια αν έχεις πάνω από 4 partitions θα πρέπει να κάνεις 1 extended και να βάλεις τα προαναφερόμενα ως logical εκεί μεσα, αφού μπορείς να έχεις μόνο μέχρι 4 primary.
Φυσικά αφού έχεις ήδη κάνει την εγκατάσταση, μην αλλάξεις κάτι, άστο τον Απρίλη με το 9.04.
Και πάντα κάνε τακτικό backup των προσωπικών σου δεδομένων. Προσωπικά βρήκα πολύ χρήσιμα τα luckybackup (ελληνικό έργο βασισμένο στο rsync) και το unison.