Εγκατάσταση java  Το θέμα επιλύθηκε

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Εγκατάσταση java

Δημοσίευσηαπό hhh » 14 Φεβ 2011, 00:05

Καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο ubuntu (το χω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες και ως τώρα χρησιμοποιούσα μόνο windows) και επίσης δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Έχω κατεβάσει το ubuntu 10.04. Θέλω να εγκαταστήσω το java για ένα απλό παιχνιδάκι, αλλά δεν τα καταφέρνω. Διάβασα τις οδηγίες στη σελίδα της java, αλλά καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποίησει τερματικό, προφανώς κάνω κάτι λάθος και δε βγάζω άκρη. Υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω χωρίς να γράψω στο τερματικό? Προσπάθησα και από το κέντρο λογισμικού ubuntu (και για το sun java) αλλά εγκατέστησε μάλλον μια παλιότερη έκδοση και εξακολουθώ να μην μπορώ να παίξω το εν λόγω παιχνιδάκι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

ΥΓ. Μήπως η έλλεψη γνώσεων δε βοηθά γενικότερα στο linux? Μήπως θα πρεπε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ windows?
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 13.04
hhh
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Εγκατάσταση java

Δημοσίευσηαπό simosx » 14 Φεβ 2011, 00:16

hhh έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο ubuntu (το χω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες και ως τώρα χρησιμοποιούσα μόνο windows) και επίσης δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Έχω κατεβάσει το ubuntu 10.04. Θέλω να εγκαταστήσω το java για ένα απλό παιχνιδάκι, αλλά δεν τα καταφέρνω. Διάβασα τις οδηγίες στη σελίδα της java, αλλά καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποίησει τερματικό, προφανώς κάνω κάτι λάθος και δε βγάζω άκρη. Υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω χωρίς να γράψω στο τερματικό? Προσπάθησα και από το κέντρο λογισμικού ubuntu (και για το sun java) αλλά εγκατέστησε μάλλον μια παλιότερη έκδοση και εξακολουθώ να μην μπορώ να παίξω το εν λόγω παιχνιδάκι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Καλώς ήρθες στο φόρουμ του Ubuntu-gr!

Δες ξανά στο Κέντρο λογισμικού και επιβεβαίσε ότι έχεις πράγματι εγκαταστήσει το πακέτο «Sun Java Runtime Environment». Αναζήτησε με τη φράση αυτή. Στο όνομα του πακέτου πρέπει να αναφέρει «JRE», και είναι τρία πακέτα. Εγκατέστησέ τα.

Για το παιχνίδι που θέλεις να παίξεις, πρόκειται για αρχείο με κατάληξη .jar; Αν ναι, τότε
1. από το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων εντόπισε το αρχείο, κάνε δεξί κλικ στο όνομά του, και επέλεξε Ιδιότητες.
2. Στην καρτέλα Δικαιώματα, επιβεβαίωσε ότι το Εκτελέσιμο (Execute - Εκτέλεση ως πρόγραμμα) είναι ενεργό. Πάτησε Κλείσιμο.
3. Ξανά δεξί κλικ στο αρχείο και τώρα επέλεξε «Άνοιγμα με». Επέλεξε «Sun Java 6 Runtime».

και αυτό ήταν!

Αν το παραπάνω δε λειτουργήσει, πες μας ποιο παιχνίδι είναι.

hhh έγραψε:ΥΓ. Μήπως η έλλεψη γνώσεων δε βοηθά γενικότερα στο linux? Μήπως θα πρεπε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ windows?

Γενικά μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Στο φόρουμ εδώ βοηθούμε πολλά άτομα, και έχουμε χρήστες Ubuntu Linux από 12 χρονών εώς και 55.
προσωπικό ιστολόγιο ϗ πλανήτης Ubuntu-gr
Συμβάλετε και εσείς στο ελληνικό βιβλίο Ubuntu!
1 Γνώσεις Linux: Πολύ καλό ┃ Προγραμματισμού: Πολύ καλό ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 13.10 saucy 3.11.0-031100rc1-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity ubuntu)
3 AMD E-450 APU with Radeon HD Graphics ‖ RAM 3555 MiB ‖ Sony Corporation VAIO
4 AMD nee ATI Wrestler [Radeon HD 6320] [1002:9806] {fglrx_pci}
5 eth0: Atheros Inc. AR8151 v2.0 Gigabit Ethernet [1969:1083] (rev c0) ⋮ wlan0: Atheros Inc. AR9285 [168c:002b] (rev 01)
Φτιάξτε και εσείς τη δική σας υπογραφή (παραπάνω κείμενο) αυτόματα με κλικ εδώ!
simosx
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Launchpad: simosx
IRC: simosx
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pros » 14 Φεβ 2011, 00:18

Για να πάρεις ικανοποιητικές απαντήσεις, πρέπει να παραθέτεις περισσότερα δεδομένα με την ερώτηση.
Για παράδειγμα ένας σύνδεσμος για το παιχνίδι, θα βοηθούσε...
Επίσης, φρόντισε να δημιουργήσεις την υπογραφή σου, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Δώσε στο τερματικό την εντολή (με αντιγραφή και επικόλληση)
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo update-java-alternatives -s java-6-sun

Τον κωδικό που θα σου ζητήσει, τον πληκτρολογείς κανονικά, αν και δεν εμφανίζεται για λόγους ασφαλείας.

Αν δεν λυθεί το πρόβλημα, δημοσίευσε το αποτέλεσμα των εντολών
sudo update-java-alternatives -l

java -version

Με πρόλαβε ο simosx!
Ακολούθησε πρώτα τις οδηγίες που σου δίνει και αν δεν έχεις αποτέλεσμα, συνέχισε με τις δικές μου...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gasdim » 14 Φεβ 2011, 00:19

ubuntu software center αναζήτηση java και εγκατάσταση!
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: ubuntu 10.10 σε innovator laptop
Προδιαγραφές ⇛Intel Dual Core * 2.40GHZ │3 GB│ Nvidia 8400GS │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση
gasdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hhh » 14 Φεβ 2011, 00:42

Αρχικά να πω ότι σας ευχαριστώ πολύ όλους σας για τις άμεσες απαντήσεις! Λοιπόν, από το κέντρο λογισμικού έχω εγκαταστήσει: το "openJDK Java 6 Runtime", το "openJDK Java 6 web start", το πρόσθετο "icedtea Java", το "sun java (TM) runtime environment (jre) 6 (architecture dependent files)", το "<< independent files" και το "base of all java packages". Επίσης έχω ενεργοποιήσει κάτι από τις άλλες πηγές λογισμικού που είχα δει σε ένα βιντεάκι στο youtube ότι έπρεπε να κάνω. Τώρα το παιχνίδι που θέλω να παίξω λέγεται catan και θέλω να το παίξω online. Σε αυτή την περίπτωση μπορώ να δω τί αρχείο είναι με ποιά κατάληξη?
ΥΓ Θα δημιουργήσω σύντομα την υπογραφή μου, μόλις καταλάβω πώς να το κάνω, συγγνώμη προσ το παρόν
hhh
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gasdim » 14 Φεβ 2011, 00:47

Το παιχνίδι μπορεί να θέλει και flash player. Εγκατέστησε απο το software center και τον flash player αν δεν το έχεις ήδη!
Προδιαγραφές ⇛Intel Dual Core * 2.40GHZ │3 GB│ Nvidia 8400GS │ Κάρτα Ασύρματη │ Κάρτα Buetooth │ Κάρτα Ήχου │ Οθόνη & Ανάλυση
gasdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hhh » 14 Φεβ 2011, 00:50

Επίσης στη σελίδα της java μου γράφει:
Oops! You don't have the recommended Java installed.
Your Java version is Version 6 Update 20. Please click the button below to get the recommended Java for your computer.
Αλλά όταν υποτίθεται πατάω στο κουμπί που μου συνιστά κατεβάζει ένα αρχείο που δεν μπορώ να διαβάσω/ανοίξω.

Έχω εγκαταστήσει ήδη το flash player (αυτό ήταν πολύ εύκολη διαδικασία, όπως και στα windows πάνω κάτω)
hhh
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gasdim » 14 Φεβ 2011, 00:57

Τι αρχείο είναι αυτό? Μπορείς να μας πείς?
gasdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hhh » 14 Φεβ 2011, 01:01

Επειδή δεν ξέρω από πού να το δω αυτό, βάζω ένα link http://introgame.playcatan.com Κάτω από το 'start game' γράφει 'requires java' και αυτό είναι που μου δημιουργεί όλο το πρόβλημα:-(
Αν βοηθήσει καθόλου...
hhh
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό gasdim » 14 Φεβ 2011, 01:07

Εγώ έχω Java δεν έχω τέτοιο πρόβλημα οπότε δεν μπορώ να καταλάβω. Όταν ξεκινάει η λήψη αρχείου σου λέει το όνομα. Αν πάλι δεν μπορείς να το δείς συνήθως ο firefox αποθηκεύει τα αρχεία στο /home/downloads εκτός και άν το πειράξεις. Επίσης το icedtea είναι παραλλαγή της ξαva σε ανοιχτή έκδοση. Ίσως κάνει conflict. Άνοιξε τα πρόσθετα στον firefox και απενεργοποίησε το αν είναι τσεκαρισμένι και δοκίμασε πάλι!
gasdim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα