hhh έγραψε:Καλησπέρα. Είμαι καινούρια στο ubuntu (το χω εγκαταστήσει εδώ και μερικές μέρες και ως τώρα χρησιμοποιούσα μόνο windows) και επίσης δεν έχω ιδιαίτερες γνώσεις. Έχω κατεβάσει το ubuntu 10.04. Θέλω να εγκαταστήσω το java για ένα απλό παιχνιδάκι, αλλά δεν τα καταφέρνω. Διάβασα τις οδηγίες στη σελίδα της java, αλλά καθώς δεν έχω ξαναχρησιμοποίησει τερματικό, προφανώς κάνω κάτι λάθος και δε βγάζω άκρη. Υπάρχει τρόπος να το εγκαταστήσω χωρίς να γράψω στο τερματικό? Προσπάθησα και από το κέντρο λογισμικού ubuntu (και για το sun java) αλλά εγκατέστησε μάλλον μια παλιότερη έκδοση και εξακολουθώ να μην μπορώ να παίξω το εν λόγω παιχνιδάκι. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει? Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Καλώς ήρθες στο φόρουμ του Ubuntu-gr!
Δες ξανά στο Κέντρο λογισμικού και επιβεβαίσε ότι έχεις πράγματι εγκαταστήσει το πακέτο «Sun Java Runtime Environment». Αναζήτησε με τη φράση αυτή. Στο όνομα του πακέτου πρέπει να αναφέρει «JRE», και είναι τρία πακέτα. Εγκατέστησέ τα.
Για το παιχνίδι που θέλεις να παίξεις, πρόκειται για αρχείο με κατάληξη .jar; Αν ναι, τότε
1. από το πρόγραμμα περιήγησης αρχείων εντόπισε το αρχείο, κάνε δεξί κλικ στο όνομά του, και επέλεξε Ιδιότητες.
2. Στην καρτέλα Δικαιώματα, επιβεβαίωσε ότι το Εκτελέσιμο (Execute - Εκτέλεση ως πρόγραμμα) είναι ενεργό. Πάτησε Κλείσιμο.
3. Ξανά δεξί κλικ στο αρχείο και τώρα επέλεξε «Άνοιγμα με». Επέλεξε «Sun Java 6 Runtime».
και αυτό ήταν!
Αν το παραπάνω δε λειτουργήσει, πες μας ποιο παιχνίδι είναι.
hhh έγραψε:ΥΓ. Μήπως η έλλεψη γνώσεων δε βοηθά γενικότερα στο linux? Μήπως θα πρεπε να συνεχίσω να χρησιμοποιώ windows?
Γενικά μπορείς να τα βγάλεις πέρα. Στο φόρουμ εδώ βοηθούμε πολλά άτομα, και έχουμε χρήστες Ubuntu Linux από 12 χρονών εώς και 55.