tagtheodor έγραψε:
Την βάση δεδομένων την είδα στο /home σε κρυφό φάκελο. Εδώ να ρωτήσω ..... αν απλά αντιγράψω την βάση στην νέα εγκατάσταση που θα κάνω δλδ να πάρω τώρα ένα απλό αντίγραφο και αυτό μετά να το ξανά αντιγράψω στον νέο μου /home..... θα έχω πρόβλημα?
Κάνε ένα backup τα σημαντικά σου αρχεία προτού προβείς σε επανεγκατάσταση παλιότερης έκδοσης ubuntu.
Αν κοιτάξεις τα
πακέτα του griffith, θα δεις ότι στο ubuntu 11.04 και στο 11.10 υπάρχει η έκδοση griffith 0.12.1, ενώ σε πιο παλιές εκδόσεις ubuntu (10.04, 10.10) υπάρχει η έκδοση griffith 0.11.
Συνήθως οι προγραμματιστές βοηθάνε στη μετάβαση από παλιά σε καινούργια έκδοση, τροποποιούν/προσθέτουν ό,τι χρειάζεται για τη βάση δεδομένων. Το πρόβλημα είναι όταν θέλεις να μεταβείς από καινουργια έκδοση σε πιο πάλια.
Υπάρχει πιθανότητα η καινούργια έκδοση να αλλοίως τη βάση δεδομένων του προγράμματος και να μην μπορείς να μεταβείς σε μια πιο παλιά έκδοση. Αυτό δεν το ξέρω σίγουρα, αλλά θα το μάθεις όταν κάνεις το downgrade (ή όταν διαβάσεις τον κώδικα του προγράμματος griffith).
Θα ήταν καλύτερα να μείνεις με την έκδοση 11.10 και α) να συνηθίσεις το unity ή β) να ψάξεις άλλο user interface (lxde/
lubuntu, xfce/
xubuntu, kde/
kubuntu ή το gnome-shell πακέτο κτλ.).
Ό,τι είπαν τα παιδιά για διαγραφή του swap έχουν δίκαιο.
Υπενθυμίζω ότι οι εκδόσεις 10.04 και 10.10 δε θα υποστηρίζονται για πολύ καιρό ακόμη (Κοίταξε το "End of life date"):
https://wiki.ubuntu.com/Releases - Αν χρησιμοποιείς διαδικτυο, σε ενδιαφέρει. Αν δεν θα έχεις σύνδεση σε διαδικτυο, μπορείς ελεύθερα να κάνεις αυτό που θέλεις.