Εγκατέστησα πρόσφατα στη (Πολωνή) φίλη μου ubuntu. Στα windows είχε ένα πρόγραμα: the napi project που αναζητούσε αυτόματα πολωνικούς υπότιτλους με ένα απλό δεξί κλικ στο αρχείο κάποιας ταινίας. Ωραία ψάξαμε στα Πολωνικά φόρουμ ubuntu και βρίκαμε ότι υπάρχει κάτι αντίστοιχο, το qnapi στο κέντρο λογισμικού ubuntu. Αφού το κατέβασα, (για να είναι ακόμα πιο αυτοποιημένο το πράγμα) έγραψα ένα script στον φάκελο ~/.gnome2/nautilus-scripts:
#!/bin/bash
for arg
do
qnapi "$arg"
done
και το έκανα εκτελέσιμο κατά τα γνωστά. Τυπική και όμορφη διαδικασία για nautilus scripts. Έτσι κυριολεκτικά με ένα κλικ και γύρω στα 5 δευτερόλεπτα, έχεις τους υπότιτλούς δίπλα στο αρχείο σου..
Προσπάθησα κάτι αντίστοιχο με την εντολή subdownloader (άλλο international πρόγραμμα) αλλά μου φάνηκε πολύ πιο δυσκίνητο.
Το qnapi έιναι πολύ ελαφρύ και γρήγορο..
Η ιδέα είναι να μεταφράσουμε το qnapi (αυτό αφήστε το πάνω μου, αρκεί να μου πείτε πως!) και να το ρυθμίσουμε να ψάχνει για ελληνικούς υπότιτλους!
ΥΓ. αν κάτι τέτοιο υπάρχει ήδη ενημερώστε με και γράψτε λαθος, αλλά ειλικρινά άρχισα να ζηλεύω τη φίλη μου!! Και είναι άδικο, εγώ της το έφτιαξα!