Log Out όταν παίζει flash και μπλε απόχρωση σε flash βιντεο

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Log Out όταν παίζει flash και μπλε απόχρωση σε flash βιντεο

Δημοσίευσηαπό goxim » 31 Μάιος 2012, 22:31

Γεια και χαρά.

Έχω ένα πρόβλημα με τον flash player. Αρκετές φορές όραν πάει να παίξει κάποιο flash video στο youtube για παράδειγμα, το Ubuntu 12.04 κάνει μόνο του log out. Όταν μάλιστα ξαναμπαίνω, δεν μπορώ να κάνω εναλλαγή της γλώσσας, ενώ το σχετικό εικονίδιο έχει εξαφανιστεί.

Ακόμα, τα περισσότερα βίντεο flash, είτε από το chromium είτε από το firefox μου εμφανίζονται μπλε.

τι να κάνω;

ΥΓ. Έχω κάρτα γραφικών Nvidia αλλά δεν ξέρω ποιά ακριβώς.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-40-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-29-generic
3 Intel Core2 Duo CPU T8300 2.40GHz ‖ RAM 3010 MiB ‖ Quanta 30CB - HP Pavilion dv9700 Notebook PC
4 nVidia G86 [GeForce 8600M GS] [10de:0425] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)
goxim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Log Out όταν παίζει flash και μπλε απόχρωση σε flash βιν

Δημοσίευσηαπό Learner » 01 Ιουν 2012, 00:31

Γεια @goxim
Φτιάξε την υπογραφή σου αν θες -- > Ubuntu-gr αυτόματη υπογραφή φόρουμ [python] , μια εντολή σε τερματικό είναι στην ουσία.
Έτσι θα μπορέσουμε να δούμε και το μοντέλο και το ακριβές ID της κάρτας γραφικών σου.

Σε ότι αφορά τον Flash player , δοκίμασε - στο youtube- να βλέπεις βίντεο με html5 . Πήγαινε εδώ -- > http://www.youtube.com/html5 και κλίκαρε Join the html5 Trial
Δοκίμασε μετά να δεις , βίντεο .
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 02 Ιουν 2012, 17:58

Είχα και εγώ το πρόβλημα με το μπλε χρώμα και λύθηκε τουλάχιστον για τον Firefox με τον παρακάτω τρόπο που διάβασα στο osarena.net. Δεν βάζω σύνδεσμο γιατί το osarena έχει κάποια προβλήματα τελευταία. Κράτησα τον οδηγό όμως και παραθέτω ένα τμήμα του.
έγραψε:1. Εγκαταστήστε το πρόσθετο: Flashblock, ωστε να μπλοκάρουμε το Flash (εγώ το έχω απενεργοποιημένο για την ώρα ), να μη μας δημιουργεί προβλήματα. (install Flashblock).
2. Στη συνέχεια εγκαταστήστε το θαυματουργό πρόσθετο: FlashVideoReplacer για να μπορούμε ν’ απολαμβάνουμε άνετα το βίντεο μας (install FlashVideoReplacer).
-Και τα δυο είναι απλά πρόσθετα, οπότε αρκεί να πατήσετε το πράσινο κουμπάκι: Add to Firefox. Μόλις εγκαταστήσετε και τα δυο πρόσθετα (add-ons), κάντε επανεκκίνηση του Firefox που ετσι κι’ αλλιώς θα σας την ζητήσει.
3. Μόλις ξανανοίξει ο Firefox πηγαίνετε σε μια σελίδα με βίντεο (πχ: YouTube, Metacafe, κλπ). Κάπου στην toolbar του επάνω (δεξιά-δεξιά μάλλον), θα δείτε το εικονίδιο του FlashVideoReplacer:

4. Κάντε κλικ επάνω του και επιλέξτε το: Preferences (Προτιμήσεις) που ετσι κι’ αλλιώς θα είναι η μοναδική επιλογή που μας δίνει:

5. Εκεί τικάρετε και τα δυο κουτάκια (αν δεν είναι ενεργοποιημένα), το να ξεκινάει το βίντεο αυτόματα, μα και να “βοηθιέται” από το WebM:

6. Τσεκάρετε και την καρτέλα: Sites που έχει, ώστε να είναι ενεργοποιημένα όλα και από τις υπόλοιπες καρτέλες με τις επιλογές του, μπορείτε να κάνετε όποιες μικρορυθμίσεις σας βολεύουν:

-Αυτό ήταν. Δεν χρειάζεται να κάνετε κάτι άλλο. Πλέον θα έχετε μια απροβλημάτιστη ακρόαση στα βίντεο που παρακολουθείτε.
-Μπορείτε να παραλείψετε την επιλογή να ξεκινάει αυτόματα. Αυτό να το κάνετε αν τυχόν δείτε πως ενώ φορτώνει κανονικά το βίντεο δεν ξεκινάει.
-Ακόμα, έχετε την επιλογή να επιλέξετε την ποιότητα και “μέγεθος” αναπαραγωγής του βίντεο:
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 24.04.3
3 Intel(R) Core(TM) i3-9100F CPU @ 3.60GHz ‖ RAM 8GB
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poscore » 02 Ιουν 2012, 20:48

Δοκίμασε να κάνεις δεξί κλικ και απενεργοποίση του hardware accelerator
Άβαταρ μέλους
poscore
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό goxim » 04 Ιουν 2012, 15:41

την έφτιαξα την υπογραφή, ελπ'ίζω να βοήθησε...!

@poscore αφού πατήσω δεξί κλικ, εμφανίζεται μεν το μενού, αλλά είναι παγωμένο και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα...!
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Πολύ καλό
2 Ubuntu 12.04 precise 3.2.0-40-generic 64bit (en_US.UTF-8, Unity ubuntu), Ubuntu 3.2.0-29-generic
3 Intel Core2 Duo CPU T8300 2.40GHz ‖ RAM 3010 MiB ‖ Quanta 30CB - HP Pavilion dv9700 Notebook PC
4 nVidia G86 [GeForce 8600M GS] [10de:0425] {nvidia}
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 01) ⋮ eth2: Broadcom BCM4312 802.11b/g LP-PHY [14e4:4315] (rev 01)
goxim
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 04 Ιουν 2012, 21:29

goxim έγραψε:αφού πατήσω δεξί κλικ, εμφανίζεται μεν το μενού, αλλά είναι παγωμένο και δεν μπορώ να αλλάξω τίποτα...!

Το ίδιο συμβαίνει και σε μένα. Το μπλε χρώμα είναι αυτό που πολύ με παίδεψε και θέλω να πιστεύω πως μάλλον........ λύθηκε. Τί φταίει δεν ξέρω. Είναι το ίδιο το 12.04, είναι η nvidia (δέχθηκε η ίδια κάποια προβλήματα) είναι ο flash ή είναι όλα μαζί; Δεν έχω τις γνώσεις για να ξέρω αλλά προσπαθώ όμως για την λύση. Παρατηρώ λοιπόν τα παρακάτω:
1) Μετά από καθαρή εγκατάσταση της 12.04 και ο firefox αλλά και ο chromium δουλεύουν απροβλημάτιστα.
2) Για να δουλέψει το winff όμως πρέπει να εγκατασταθούν κάποια επιπλέον πακέτα και τότε εμφανίζεται το μπλε χρώμα.
Αν βγάλω τον οδηγό της nvidia διορθώνεται το μπλε αλλά δεν δουλεύει το google earth. Έκανα αρκετές φορές εγκατάσταση από την αρχή αλλά πάλι τα ίδια. Αφαίρεσα και ξανά ενεργοποίησα τον flash αλλά και τον οδηγό της nvidia πάλι πολλές φορές χωρίς αποτέλεσμα. Δοκίμασα τον οδηγό από το osarena που έγραψα σε προηγούμενο ποστ και ενώ αρχικά ο firefox δούλευε κανονικά στη συνέχεια εμφανίστηκε πάλι το μπλε χρώμα.
3) Τώρα το σύστημα δουλεύει σωστά και ελπίζω όχι........... προσωρινά. Πέρασα τον τελευταίο οδηγό της nvidia 295.53. Απ τον firefox αφαίρεσα το πρόσθετο FlashVideoReplacer και πέρασα το flash-aid το οποίο έτρεξα βέβαια. Στον chromium πέρασα την επέκταση html5ify.
4) Έχω ενεργοποιημένη την λειτουργία σε HTML5 του youtube από εδώ http://www.youtube.com/html5
Τελευταία επεξεργασία από per και 04 Ιουν 2012, 21:43, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
2 Ubuntu 24.04.3
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό poscore » 04 Ιουν 2012, 21:42

σε άλλους το εμφανίζει μπλέ σε άλλους πράσινο. δεν ξέρω γτ δεν σε αφήνει αλλα έτσι σε γενικές γραμμές δουλεύει αν αφαιρέσει το hardware acceleration. :/ απο προσωπική εμπειρία τουλάχιστον δούλεψε.
Άβαταρ μέλους
poscore
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 04 Ιουν 2012, 21:52

poscore έγραψε: αν αφαιρέσει το hardware acceleration. :/ απο προσωπική εμπειρία τουλάχιστον δούλεψε.

Δυστυχώς με δεξί κλικ πάνω στο βίντεο παγώνουν όλα όπως λέει και ο goxim. Μόλις πριν λίγο ξαναδοκίμασα να απενεργοποιήσω την λειτουργία HTML5 και ήρθαν τα avatar. Με την ενεργοποίησή πάλι, όλα λειτουργούν σωστά. Kάτι ξέρει η Google και το γυρίζει σε HTML5
2 Ubuntu 24.04.3
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Γιώργος Φιωτάκης » 05 Ιουν 2012, 05:38

Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι θέμα της κάρτας γραφικών - του οδηγού της δηλαδή ή κάποιας βιβλιοθήκης που συνεργάζεται στενά με τον οδηγό, όπως πχ η lιbvdpau.
Δεν έχει να κάνει ακριβώς με το flash, απλά το flash αποκαλύπτει το πρόβλημα.
Η χρήση του html5 όπως και η απενεργοποίηση του hardware acceleration δεν λύνει το πρόβλημα, απλά το αποφεύγει.
Σε κάποια στιγμή είναι σίγουρο πως θα εμφανιστεί ξανά αν δεν διορθωθεί (είτε με αναβάθμιση του οδηγού/βιβλιοθήκης, είτε με χρήση άλλου οδηγού).
Προσωπική μου άποψη είναι ότι το θέμα θα πρέπει να μεταφερθεί στην κατάλληλη ενότητα.
Πρόβλημα με τον Mozilla Firefox; Μαζί με την αναφορά του προβλήματος, δημοσιεύστε και τις πληροφορίες του about:support και του about:plugins μέσα σε code tag!
Άβαταρ μέλους
Γιώργος Φιωτάκης
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό per » 05 Ιουν 2012, 09:54

Γιώργος Φιωτάκης έγραψε:Το πρόβλημα που περιγράφετε είναι θέμα της κάρτας γραφικών - του οδηγού της δηλαδή ή κάποιας βιβλιοθήκης που συνεργάζεται στενά με τον οδηγό, όπως πχ η lιbvdpau.Σε κάποια στιγμή είναι σίγουρο πως θα εμφανιστεί ξανά αν δεν διορθωθεί (είτε με αναβάθμιση του οδηγού/βιβλιοθήκης, είτε με χρήση άλλου οδηγού).

Από παρατήρηση βγάζω το συμπέρασμα πως το πρόβλημα εμφανίζεται σε μένα τουλάχιστον μετά την εγκατάσταση του MPlayer (κατά πρώτο λόγο) ή του FFMpeg και ότι συνοδεύει αυτά. Έχω εγκαταστήσει τον τελευταίο οδηγό της nvidia 295.53 και αποτέλεσμα δεν είδα. Πώς μπορώ να βάλλω άλλο οδηγό/βιβλιοθήκη;
2 Ubuntu 24.04.3
4 AMD Radeon™ RX 6400
Άβαταρ μέλους
per
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ