Πρόβλημα (????) αναπαραγωγής ταινιών  Το θέμα επιλύθηκε

...βίντεο, ήχος, players, codecs, κλπ (όχι προβλήματα καρτών εδώ)

Συντονιστές: adem1, konnn

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για εγκατάσταση codec, java, flash και εφαρμογών πολυμέσων τρέξτε στο τερματικό
Για ubuntu
sudo apt-get -y install ubuntu-restricted-extras
Για kubuntu
sudo apt-get -y install kubuntu-restricted-extras

Πρόβλημα (????) αναπαραγωγής ταινιών

Δημοσίευσηαπό morpheusghost » 16 Ιαν 2010, 01:33

Καλησπέρα
Το θέμα μου έχει ως εξής. Κατα την αναπαραγωγή ταινιών μου εμφανίζονται στην οθόνη οριζόντιες γραμμές. Είναι σαν να σπάει η εικόνα αλλα για έλαχιστα ms κ MONO σε γρήγορες σκηνές. Για να το κάνω πιο κατανοήτο είναι σαν να βλέπεις το frame rate της οθόνης. Αυτό συμβαίνει κ με τους 2 players (mplayer k vlc).
Επίσης όταν παίζω με mplayer φαίνεται σαν να παίζει στο background αφού ανα 10 λεπτά εμφανίζεται το screensaver!!!
Καμιά ιδέα???

thnx in advance!!!
Επίπεδο Γνώσεων: Linux:Μέτριο/Προγραμματισμός: Ναι/Αγγλικά: Πολύ καλά
Ubuntu 11.10 32-bit / WIN 7 Ultimate
Intel Core 2 Quad Q9400 / 2.66 GHz | RAM 3GB | Nvidia 9800gt
morpheusghost
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα (????) αναπαραγωγής ταινιών

Δημοσίευσηαπό logari81 » 16 Ιαν 2010, 03:58

Απότι βλεπω εχεις καρτα γραφικών Nvidia. Εχεις εγκαταστησει τον κλειστο οδηγό της απο το System--Administration--Hardware Drivers;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό morpheusghost » 16 Ιαν 2010, 04:31

logari81 έγραψε:Απότι βλεπω εχεις καρτα γραφικών Nvidia. Εχεις εγκαταστησει τον κλειστο οδηγό της απο το System--Administration--Hardware Drivers;

Ναι τον έχω εγκαταστήσει. Ξέχασα να αναφέρω πως και με to compiz απενεργοποιημένο το κάνει κ πως στα 7 όλα παίζουν normal. Κ επίσης ότι το παρατήρησα στο πέρασμα απο 9,04 σε 9,10
morpheusghost
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα (????) αναπαραγωγής ταινιών  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό Apopas » 16 Ιαν 2010, 04:49

Πήγαινε στο εργαλειάκι της Nvidia και δες αν είανι ενεργοποιημένο το Sync to Vblank στις επιλογές X Server XVideo Settings και OpenGL Settings.
Επίσης, εγκατέστησε το fusion-icon. Όταν το τρέξεις θα εμφανιστεί ένας κύβος στο system tray. Κάνε δεξί κλικ πάνω του, απενεργοποίησε το indirect rendering και ενεργοποίησε το loose binding.

Επίσης, πήγαινε στις ρυθμίσεις του video player, επέλεξε για vide output το XV, απενεργοποίησε το direct rendering και ενεργοποίησε το double buffering.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό morpheusghost » 16 Ιαν 2010, 16:33

Apopas έγραψε:Πήγαινε στο εργαλειάκι της Nvidia και δες αν είανι ενεργοποιημένο το Sync to Vblank στις επιλογές X Server XVideo Settings και OpenGL Settings.
Επίσης, εγκατέστησε το fusion-icon. Όταν το τρέξεις θα εμφανιστεί ένας κύβος στο system tray. Κάνε δεξί κλικ πάνω του, απενεργοποίησε το indirect rendering και ενεργοποίησε το loose binding.

Επίσης, πήγαινε στις ρυθμίσεις του video player, επέλεξε για vide output το XV, απενεργοποίησε το direct rendering και ενεργοποίησε το double buffering.

Άψογος!!!!! Τώρα παίζει μια χαρά όλες τις ταινίες!!!! Thnx για τα tips m8, να σαι καλά!!!!!
morpheusghost
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 16 Ιαν 2010, 19:06

Επίσης, έχε υπ' όψιν σου, ότι αν θες να αναπαραγάγεις HD ταινίες με hardware acceleration της κάρτας γραφικών, ώστε να μην χρησιμοποιείται πολύς επεξεργαστής, πας στις ρυθμίσεις του player και αλλάζεις το XV σε vdpau :thumbup:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 15 Αύγ 2010, 11:53

Καλημέρα,
έχω κι εγώ ένα παρόμοιο πρόβλημα (δεν ξέρω μπορεί να είναι το ίδιο με τον χρήστη που άνοιξε το θέμα-είναι λίγο δύσκολο να το προσδιορίσεις).
κατά την αναπαραγωγή ταινιών εμφανίζεται μια οριζόντια γραμμή (σαν να σπάει την οθόνη σε 2 μέρη φανταστείτε) η οποία κατεβαίνει προς τα κάτω.
Αυτό γίνεται με τέτοιο ρυθμό ώστε να μην είναι ενοχλητικός (μπορείς να παρακολουθήσεις μια χαρά) αλλά παρόλα το φαινόμενο γίνεται εύκολα αντιληπτό και θα ήθελα να το φτιάξω αν γίνεται.
Εκανα κι αυτά που προτείνει ο apopas (εκτός από αυτό με το double buffering στον player-δεν βρήκα αν υπάρχει κάτι τέτοιο) αλλά δεν φτιάχτηκε.
Κάποια πρόταση? :?:
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim459 » 16 Αύγ 2010, 01:33

Δεν ξέρω αν αυτή είναι η αιτία, αλλά ένας λόγος που μπορεί να το προκαλέσει είναι η αναντιστοιχία του frame rate της ταινίας με το refresh rate της οθόνης. Κάνε δεξί κλικ στο αρχείο video και από το properties δες αν το frame rate ειναι 24, 25 ή 30 fps.
Στην πρώτη περίπτωση προτιμότερο είναι ένα refresh rate 72 Hz (3 x 24) ή σαν δεύτερη επιλογή τα 60 Hz (2,5 x 24), στη δεύτερη τα 75 Ηz, στην τρίτη τα 60 Ηz. Πάντα είναι προτιμότερα τα 48 και 50 Hz, αλλά δε νομίζω ότι θα βρεις monitor υπολογιστή που να συγχρονίζει τόσο χαμηλά. Κάνε μια δοκιμή και δες αν λύνεται ή βελτιώνεται.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό roman » 16 Αύγ 2010, 02:51

Για αυτό το πρόβλημα με το screensaver μπορείς απλά να προσθέσεις ένα εικονίδιο στο πάνελ (Inhibit Applet) Εικόνα και όποτε το πατάς γίνεται έτσι Εικόνα.
Απενεργοποιήται το screensaver και το σβήσιμο της οθόνης. Πολύ καλό, κι όχι μόνο για ταινίες.
No LSB modules are available.
roman
punkTUX
punkTUX

IRC: rwmanos
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό hocico0777 » 16 Αύγ 2010, 13:52

Απ ότι βλέπω οι περισσότερες ταινίες έχουν 25 και κάποιες 24 fps,την οθόνη την έχω στα 75 Ηz.
Η επιλογή allow flipping στο open gl settings της κάρτας τι κάνει?
Μήπως παρεμβαίνει με κάποιο τρόπο το compiz-fusion?
A, το πρόβλημα παραμένει.
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU E8400 @ 3.00GHz │ 2GB │ nvidia gedorce 9600Gt Albatron│
Άβαταρ μέλους
hocico0777
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εφαρμογές για Πολυμέσα