Λοιπόν έχω τρία μηχανάκια, το Α με OpenSuse, το Β με ΧΡ και το Γ με Ubuntu 8.10, συνδεδεμένα μεταξύ τους σε Local Network μέσω ενός Switch, το Α είναι αυτό της υπογραφής μου, έχει δυο κάρτες δικτύου, μια που το συνδέει με το rooter και μια που το συνδέει με το switcη, έως τώρα το δίκτυο λειτουργούσε άψογα, σε αυτό λοιπόν, το Α, είπα να δοκιμάσω να αντικαταστήσω το OpenSuse που δεν μου κάνει κάποια πράγματα που θέλω με Ubuntu 9.10, το έβαλα λοιπόν σε ξεχωριστό δίσκο σε dual boot αρχικά για δοκιμή.
Έκανα την εγκατάσταση χωρίς καμιά δυσκολία, το διαμόρφωσα όπως ήθελα, λειτούργησε το DosBox που δεν λειτουργούσε σωστά στο OpenSuse και μετά είπα να φτιάξω και το δίκτυο και εδώ άρχισαν τα πανηγύρια, βάζω samba κάνω share το home/user κάνω κάποιες ρυθμίσεις στο smb.conf λειτουργεί το δίκτυο, όλα καλά, μετά όμως στο επόμενο restart, στην επαναφορά το δίκτυο λειτουργούσε μεν έβλεπα τα άλλα δυο (Β και Γ), αλλά το 9.10 είχε εξαφανιστεί και δεν φαινόταν ούτε στον δικό του network κατάλογο.
Λέω κάποια βλακεία έκανα στις ρυθμίσεις, αλλάζω το ένα, αλλάζω το άλλο, αλλάζω φανέλα (

Κάνω τρεις μόνο ρυθμίσεις : εγκατάσταση samba, share το /home/user και αλλαγή του workgroup στο smb.conf, το δίκτυο λειτουργεί με το 9.10 μέσα αρχικά, αλλά στην πρώτη επανεκκίνηση εξαφανίζεται, (τα άλλα δυο φαίνονται κανονικά), τελικά έκανα άλλες δυο επανεγκαταστάσεις του λειτουργικού με το ίδιο αποτέλεσμα, τελικά λέω, ρε δεν κάνω και μια δοκιμή με το Ubuntu 9.04, έκανα τα ίδια ακριβώς πράγματα και το δίκτυο λειτουργεί άψογα και μετά την νιοστή επανεκκίνηση και αν δεν είχε πρόβλημα το DosBox θα κρατούσα αυτή την εγκατάσταση, δεδομένου όμως ότι το θέλω το DosBox λέω να ξαναδοκιμάσω με 9.10, υπάρχει καμιά ιδέα κατά που να ψάξω για την λύση, με το δίκτυο;