Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό sindarta » 14 Απρ 2010, 18:09

Καλό είναι να αναρτηθεί και σε μεγάλα fora όπως το insomnia ώστε να το δουν και άλλοι χρήστες linux. Επίσης πρώτα θα μαζευτούν οι υπογραφές και μετά θα αποσταλεί ή θα αποσταλεί και μετά θα ανοίξει σαν petition;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Λίγο C++ ┃ Αγγλικά: Καλά, Γερμανικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ (K)Ubuntu 9.04 32bit
Προδιαγραφές ⇛ P8600 @ 2.40 GHz │ 3096 MB │ nVIDIA 9650M GT 1Gb │ 15,4"
sindarta
babeTUX
babeTUX
 
Δημοσιεύσεις: 42
Εγγραφή: 04 Ιούλ 2009, 16:52
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 14 Απρ 2010, 20:34

Λοιπόν, κυρίες και κύριοι. Συνδύασα το δικό μου κείμενο, του nisok και του monkgr. Ιδού το αποτέλεσμα :


Spoiler: show
Προς:
    Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας
    Βουλή των Ελλήνων
    Γραφείο Πρωθυπουργού
    Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
    Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    Βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων
    Κεντρικά και περιφερειακά όργανα όλων των πολιτικών κομμάτων
    Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος
    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Κοιν:
    κκ. Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών
    κκ. Νομάρχες
    κκ. ∆ημάρχους
    Τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ
    Τμήματα Πληροφορικής ΤΕΙ
    Διευθύνσεις και γραφεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης
    Διευθύνσεις και γραφεία Β/βάθμιας εκπαίδευσης
    Διευθυντές σχολικών μονάδων

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας έκδοσης του ανοικτού λειτουργικού συστήματος Ubuntu 10.04 (μακράς υποστήριξης) εντός λίγων ημερών, μέλη της ελληνικής κοινότητα του Ubuntu (http://www.ubuntu-gr.org) ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση και κάθε φορέα ή υπηρεσία που υποστηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό την άμεση υιοθέτηση τουλάχιστον ενός ανοικτού λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών γραφείου που βασίζονται στο ανοικτό λογισμικό.



Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα δεδομένα :
    1.Τη στιγμή που το κράτος που μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και την αγοραστική δύναμη όλων των Ελλήνων για να επιβιώσει μερικούς μήνες παραπάνω στην προσπάθεια να μειώσει το τεράστιο έλλειμμά του, μεγάλα ποσά της τάξης των εκ. ευρώ σπαταλώνται σε άδειες χρήσης MS windows και ΜS office. Αυτό δεν είναι αναγκαίο όταν ανοικτό λογισμικό όπως το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη, αν όχι ανώτερη λειτουργικότητα για μηδενικό κόστος.

    2.Τη στιγμή που η πιο σύγχρονη εκδοχή του Ubuntu και του Open Office ή αντίστοιχων ανοικτών εφαρμογών τρέχουν ταχύτατα σε υπολογιστές οκταετίας, το κράτος επενδύει χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες νέων H/Y για να τρέχουν λογισμικό της Microsoft το οποίο όπως φαίνεται στο σημείο 1 δε χρειάζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων!

    3.Τη στιγμή που διανομές Linux παρέχουν πρακτικά ανοσία από κακόβουλο λογισμικό, το κράτος επενδύει σε υποστήριξη για αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού και ζημιώνεται από τη μείωση της παραγωγικότητας που προκύπτει από πολλά μολυσμένα συστήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    4.Την ίδια στιγμή που κυβέρνηση επιδιώκει την “πράσινη ανάπτυξη”, χιλιάδες υπολογιστές αποσύρονται, επειδή κρίνονται ανεπαρκείς λόγω του ότι δεν τρέχουν ικανοποιητικά το κακογραμμένο και απαιτητικό σε πόρους λογισμικό της Microsoft.

    5.Την ίδια στιγμή που θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Παιδεία μας και να ανοίγουμε δρόμους για ελεύθερα και κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους, οδηγούμε τους νέους μαθητές σε μια πελατειακή εξάρτηση από μια πολυεθνική εταιρεία. Οι απόφοιτοι των τμημάτων H/Υ γνωρίζουν να δουλεύουν λογισμικό της MS (Microsoft) οι οποίοι με τη σειρά τους θα διδάξουν όλους τους Έλληνες μαθητές πώς να χρησιμοποιούν λογισμικό της MS για να μεγαλώσουν και μα μεταφέρουν στα δικά τους παιδιά τη γνώση του λογισμικού της ΜS.

    6.Την ίδια στιγμή που το Ελληνικός δημόσιος τομέας βασίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε λογισμικό εταιριών, άλλα κράτη της Ε.Ε. (όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία ) προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά για το δημόσιο τομέα τους. Σε άλλα κράτη (όπως η Γερμανία και η Γαλλία) πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί έχουν περάσει σε ανοικτό λογισμικό, εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ το χρόνο.Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γαλλικής αστυνομίας.

Ζητούμε με βάση όλα τα παραπάνω:

    1.Την υιοθέτηση του Ubuntu ή άλλου ανοικτού κώδικα λειτουργικού συστήματος τουλάχιστον στα σχολικά εργαστήρια και προοδευτικά σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
    2. Την εξοικονόμηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την παύση άσκοπης ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των δημόσιων υπηρεσιών και την δρομολόγηση των χρημάτων αυτών σε τομείς που τα έχουν ανάγκη.
    3.Την υιοθέτηση διαδικασίας πιστοποίησης γνώσεων Η/Υ όχι βάσει εξετάσεων σε εφαρμογές κλειστού κώδικα (MS Word, Excel, Internet Explorer, Access, PowerPoint κ.λπ.), αλλά σε αντίστοιχες ανοιχτού λογισμικού.
    4.Την μοριοδότηση στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο δημόσιο με βάση την ως άνω πιστοποίηση. Ειδικότερα για καίριες θέσεις (μηχανοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ.), να είναι απαραίτητη η πιστοποιημένη γνώση τουλάχιστον ενός λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα (Linux, FreeBSD, OpenBSD κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι αφορμή για την παρούσα επιστολή στάθηκε η αντίστοιχη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση του κ. Ιωακείμ Τελλίδη, πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (GREEKLUG).[1], στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής ενδιαφέροντα:
έγραψε:Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Neelie Kroes, δήλωσε στις 10 Ιουνίου του 2008[2] ότι

"Ως αγοραστές, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, όταν αγοράζουμε τεχνολογία. Πρέπει να γνωρίζουμε το μακροπρόθεσμο κόστος του
κλειδώματος: Είστε συχνά δεσμευμένοι σε επόμενες γενιές της εν λόγω τεχνολογίας. Μπορεί επίσης να υπάρξουν δευτερογενείς συνέπειες, όπου
μπορείτε να εγκλωβιστείτε σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τον ίδιο προμηθευτή. Αυτό είναι απλώς κακή αγορά."

Προσέθεσε

"Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό από την εξασφάλιση οτι οι εμπορικές μας αποφάσεις λαμβάνονται με πλήρη επίγνωση των
μακροπρόθεσμων επιπτώσεων τους. Υπάρχει ένα δημοκρατικό ζήτημα επίσης.

Όταν ανοικτές, εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες, κανένας πολίτης ή εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί ή να ενθαρρυνθεί να χρησιμοποιεί την
τεχνολογία μιας συγκεκριμένης εταιρείας για να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες. Κανένας πολίτης ή επιχείρηση δε πρέπει να
αναγκαστεί ή να ενθαρρυνθεί να επιλέξει μια κλειστή τεχνολογία αντί μιας ανοικτής και μάλιστα διαμέσου της κυβέρνησης η οποία έχει κάνει
την επιλογή αυτή πρώτη.

Αυτές οι δημοκρατικές αρχές είναι σημαντικές. Ένα επιχείρημα είναι ιδιαίτερα επιτακτικό όταν υποστηρίζεται τόσο από δημοκρατικές αρχές
όσο και από υγιή οικονομικά.

Ξέρω μια έξυπνη επιχειρηματική απόφαση, όταν βλέπω μια – η επιλογή ανοικτών προτύπων είναι πράγματι μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική
απόφαση."


Εν κατακλείδι, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ελληνική κοινότητα του Ubuntu, που αριθμεί αυτή τη στιγμή πέντε χιλιάδες μέλη ,θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο μέσο ώστε και ο τελευταίος Έλληνας να ενημερωθεί για τα οφέλη από τη χρήση του ανοικτού λογισμικού. Επίσης είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις δημόσιες υπηρεσίες με κάθε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του δυνατού, να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και πιο ομαλά το πέρασμα σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα αρχικά και εν τέλει σε ελεύθερο και ανοιχτό λειτουργικό σύστημα.

Μετά τιμής,

Οι υπογράφοντες

[1] http://forum.greeklug.gr/viewtopic.php?f=2&t=479
[2] http://repository.openforumeurope.org/m ... 317_en.pdf
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 290
Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 13:58
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό pros » 14 Απρ 2010, 21:32

Κάποιες διορθώσεις...

  • Τη στιγμή που το κράτος που μειώνει
  • αν όχι ανώτερη λειτουργικότητα για με μηδενικό κόστος.
  • το κράτος επενδύει +εκατοντάδες+ χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες νέων H/Y
  • το κράτος επενδύει σε υποστήρηξη υποστήριξη για αντιμετώπιση του
  • οδηγούμε τους νέους μαθητές σε μια πελατειακή εξάρτηση από μια πολυεθνική εταιρεία
    δημιουργούμε σημερινούς και μελλοντικούς πελάτες της Microsoft.
  • βασίζεται σχεδόν εξ' ολοκλήρου σε λογισμικό εταιριών εταιρειών,
Και τέλος, κατά την γνώμη μου, το εξής σημείο, πρέπει να περιλαμβάνεται οπωσδήποτε...

1.Την άμεση υιοθέτηση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού, ακόμη και σε λειτουργικά της Microsoft, αφού οι περισσότερες έχουν εκδόσεις συμβατές με Windows, και την υποχρεωτική μετατροπή όλων των δημοσίων εγγράφων σε μορφές συμβατές με τις εν λόγω εφαρμογές, ώστε σταδιακά όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των δημοσίων υπηρεσιών είτε μεταξύ τους είτε με τους πολίτες να είναι συμβατές με όλα τα λειτουργικά συστήματα, βάσει και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, και όχι μόνον με τα κλειστού χαρακτήρα αντίστοιχα της Microsoft.
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 22:28
IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 14 Απρ 2010, 21:51

Διορθωμένο : (η "πελατειακή εξάρτηση", που πρότεινε ο nisok, μου αρέσει πολύ και προτείνω να μείνει. Όλα τα άλλα διορθώθηκαν)


Προς:
    Προεδρία της Ελληνικής Δημοκρατίας
    Βουλή των Ελλήνων
    Γραφείο Πρωθυπουργού
    Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών
    Υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων
    Βουλευτές και υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων
    Κεντρικά και περιφερειακά όργανα όλων των πολιτικών κομμάτων
    Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος
    Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος

Κοιν:
    κκ. Γενικούς Γραμματείς των Περιφερειών
    κκ. Νομάρχες
    κκ. ∆ημάρχους
    Τμήματα Πληροφορικής ΑΕΙ
    Τμήματα Πληροφορικής ΤΕΙ
    Διευθύνσεις και γραφεία Α/βάθμιας εκπαίδευσης
    Διευθύνσεις και γραφεία Β/βάθμιας εκπαίδευσης
    Διευθυντές σχολικών μονάδων

ΘΕΜΑ: ΥΙΟΘΕΤΗΣΗ ΤΟΥ ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΛΟΓΙΣΜΙΚΟΥ ΣΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΥΡΥΤΕΡΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΤΟΜΕΑ

Με την ευκαιρία της παρουσίασης της νέας έκδοσης του ανοικτού λειτουργικού συστήματος Ubuntu 10.04 (μακράς υποστήριξης) εντός λίγων ημερών, μέλη της ελληνικής κοινότητας του Ubuntu (http://www.ubuntu-gr.org) ζητούν από την Ελληνική Κυβέρνηση και κάθε φορέα ή υπηρεσία που υποστηρίζεται από τον κρατικό προϋπολογισμό την άμεση υιοθέτηση τουλάχιστον ενός ανοικτού λειτουργικού συστήματος και εφαρμογών γραφείου που βασίζονται στο ανοικτό λογισμικό.



Λαμβάνοντας, λοιπόν, υπόψη τα παρακάτω αδιαμφισβήτητα δεδομένα :
    1.Τη στιγμή που το κράτος μειώνει τους μισθούς, τις συντάξεις και την αγοραστική δύναμη όλων των Ελλήνων για να επιβιώσει μερικούς μήνες παραπάνω στην προσπάθεια να μειώσει το τεράστιο έλλειμμά του, μεγάλα ποσά της τάξης των εκ. ευρώ σπαταλώνται σε άδειες χρήσης MS windows και ΜS office. Αυτό δεν είναι αναγκαίο όταν ανοικτό λογισμικό όπως το Ubuntu ή άλλες γνωστές διανομές διανομές Linux και το Open Office παρέχουν αντίστοιχη, αν όχι ανώτερη λειτουργικότητα με μηδενικό κόστος.

    2.Τη στιγμή που η πιο σύγχρονη εκδοχή του Ubuntu και του Open Office ή αντίστοιχων ανοικτών εφαρμογών τρέχουν ταχύτατα σε υπολογιστές οκταετίας, το κράτος επενδύει εκατοντάδες χιλιάδες ή και εκατομμύρια ευρώ για προμήθειες νέων H/Y για να τρέχουν λογισμικό της Microsoft το οποίο όπως φαίνεται στο σημείο 1 δε χρειάζεται στις περισσότερες των περιπτώσεων!

    3.Τη στιγμή που διανομές Linux παρέχουν πρακτικά ανοσία από κακόβουλο λογισμικό, το κράτος επενδύει σε υποστήριξη για αντιμετώπιση του κακόβουλου λογισμικού και ζημιώνεται από τη μείωση της παραγωγικότητας που προκύπτει από πολλά μολυσμένα συστήματα του ευρύτερου δημόσιου τομέα.

    4.Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση επιδιώκει την “πράσινη ανάπτυξη”, χιλιάδες υπολογιστές αποσύρονται, επειδή κρίνονται ανεπαρκείς λόγω του ότι δεν τρέχουν ικανοποιητικά το κακογραμμένο και απαιτητικό σε πόρους λογισμικό της Microsoft.

    5.Την ίδια στιγμή που θέλουμε να αναβαθμίσουμε την Παιδεία μας και να ανοίγουμε δρόμους για ελεύθερα και κριτικά σκεπτόμενους ανθρώπους, οδηγούμε τους νέους μαθητές σε μια πελατειακή εξάρτηση από μια πολυεθνική εταιρεία. Οι απόφοιτοι των τμημάτων H/Υ γνωρίζουν να δουλεύουν λογισμικό της MS (Microsoft) οι οποίοι με τη σειρά τους θα διδάξουν όλους τους Έλληνες μαθητές πώς να χρησιμοποιούν λογισμικό της MS για να μεγαλώσουν και να μεταφέρουν στα δικά τους παιδιά τη γνώση του λογισμικού της ΜS.

    6.Την ίδια στιγμή που ο Ελληνικός δημόσιος τομέας βασίζεται σχεδόν εξ ολοκλήρου σε λογισμικό εταιρειών, άλλα ευρωπαϊκά κράτη (όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία ) προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά για το δημόσιο τομέα τους. Σε άλλα κράτη (όπως η Γερμανία και η Γαλλία) πολλές δημόσιες υπηρεσίες και οργανισμοί έχουν περάσει σε ανοικτό λογισμικό, εξοικονομώντας εκατομμύρια ευρώ το χρόνο. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της γαλλικής αστυνομίας.

Ζητούμε με βάση όλα τα παραπάνω:

    1.Την άμεση υιοθέτηση εφαρμογών ανοιχτού λογισμικού, ακόμη και σε λειτουργικά της Microsoft, αφού οι περισσότερες έχουν εκδόσεις συμβατές με Windows, και την υποχρεωτική μετατροπή όλων των δημοσίων εγγράφων σε ανοικτά πρότυπα (π.χ. το .odt αντί του κλειστού .doc) , ώστε σταδιακά όλες οι ηλεκτρονικές συναλλαγές των δημοσίων υπηρεσιών είτε μεταξύ τους είτε με τους πολίτες να είναι συμβατές με όλα τα λειτουργικά συστήματα, βάσει και της αρχής της ίσης μεταχείρισης, και όχι μόνον με τα κλειστού χαρακτήρα αντίστοιχα της Microsoft.
    2.Την υιοθέτηση του Ubuntu ή άλλου ανοικτού κώδικα λειτουργικού συστήματος τουλάχιστον στα σχολικά εργαστήρια και προοδευτικά σε ολόκληρο το δημόσιο τομέα.
    3. Την εξοικονόμηση μεγάλων χρηματικών ποσών από την παύση άσκοπης ανανέωσης του ηλεκτρονικού εξοπλισμού των δημόσιων υπηρεσιών και την δρομολόγηση των χρημάτων αυτών σε τομείς που τα έχουν ανάγκη.
    4.Την υιοθέτηση διαδικασίας πιστοποίησης γνώσεων Η/Υ όχι βάσει εξετάσεων σε εφαρμογές κλειστού κώδικα (MS Word, Excel, Internet Explorer, Access, PowerPoint κ.λπ.), αλλά σε αντίστοιχες ανοιχτού λογισμικού.
    5.Την μοριοδότηση στις εξετάσεις του ΑΣΕΠ για προσλήψεις στο δημόσιο με βάση την ως άνω πιστοποίηση. Ειδικότερα για καίριες θέσεις (μηχανοργάνωση δημοσίων υπηρεσιών κ.λπ.), να είναι απαραίτητη η πιστοποιημένη γνώση τουλάχιστον ενός λειτουργικού συστήματος ανοιχτού κώδικα (Linux, FreeBSD, OpenBSD κ.λπ.)

Σημειώνεται ότι αφορμή για την παρούσα επιστολή στάθηκε η αντίστοιχη επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση του κ. Ιωακείμ Τελλίδη, πρόεδρου της Ένωσης Ελλήνων Χρηστών & Φίλων Ελεύθερου Λογισμικού / Λογισμικού Ανοιχτού Κώδικα (GREEKLUG).[1], στην οποία, μεταξύ άλλων, αναφέρονται τα εξής ενδιαφέροντα:
έγραψε:Η πρώην Ευρωπαία Επίτροπος Ανταγωνισμού, Neelie Kroes, δήλωσε στις 10 Ιουνίου του 2008[2] ότι

"Ως αγοραστές, θα πρέπει να είμαστε έξυπνοι, όταν αγοράζουμε τεχνολογία. Πρέπει να γνωρίζουμε το μακροπρόθεσμο κόστος του
κλειδώματος: Είστε συχνά δεσμευμένοι σε επόμενες γενιές της εν λόγω τεχνολογίας. Μπορεί επίσης να υπάρξουν δευτερογενείς συνέπειες, όπου
μπορείτε να εγκλωβιστείτε σε άλλα προϊόντα και υπηρεσίες που παρέχονται από τον ίδιο προμηθευτή. Αυτό είναι απλώς κακή αγορά."

Προσέθεσε

"Αλλά υπάρχει κάτι περισσότερο σε αυτό από την εξασφάλιση οτι οι εμπορικές μας αποφάσεις λαμβάνονται με πλήρη επίγνωση των
μακροπρόθεσμων επιπτώσεων τους. Υπάρχει ένα δημοκρατικό ζήτημα επίσης.

Όταν ανοικτές, εναλλακτικές λύσεις είναι διαθέσιμες, κανένας πολίτης ή εταιρεία μπορεί να αναγκαστεί ή να ενθαρρυνθεί να χρησιμοποιεί την
τεχνολογία μιας συγκεκριμένης εταιρείας για να έχει πρόσβαση σε κυβερνητικές πληροφορίες. Κανένας πολίτης ή επιχείρηση δε πρέπει να
αναγκαστεί ή να ενθαρρυνθεί να επιλέξει μια κλειστή τεχνολογία αντί μιας ανοικτής και μάλιστα διαμέσου της κυβέρνησης η οποία έχει κάνει
την επιλογή αυτή πρώτη.

Αυτές οι δημοκρατικές αρχές είναι σημαντικές. Ένα επιχείρημα είναι ιδιαίτερα επιτακτικό όταν υποστηρίζεται τόσο από δημοκρατικές αρχές
όσο και από υγιή οικονομικά.

Ξέρω μια έξυπνη επιχειρηματική απόφαση, όταν βλέπω μια – η επιλογή ανοικτών προτύπων είναι πράγματι μια πολύ έξυπνη επιχειρηματική
απόφαση."


Εν κατακλείδι, θέλουμε να σας διαβεβαιώσουμε ότι η ελληνική κοινότητα του Ubuntu, που αριθμεί αυτή τη στιγμή πέντε χιλιάδες μέλη ,θα αγωνιστεί με κάθε νόμιμο θεσμικό μέσο ώστε και ο τελευταίος Έλληνας να ενημερωθεί για τα οφέλη από τη χρήση του ανοικτού λογισμικού. Επίσης είναι πρόθυμη να βοηθήσει τις δημόσιες υπηρεσίες με κάθε τρόπο, μέσα στα πλαίσια του δυνατού, να κάνουν όσο το δυνατόν πιο ανώδυνα και πιο ομαλά το πέρασμα σε εφαρμογές ανοιχτού κώδικα αρχικά και εν τέλει σε ελεύθερο και ανοιχτό λειτουργικό σύστημα.

Μετά τιμής,

Οι υπογράφοντες

[1] http://forum.greeklug.gr/viewtopic.php?f=2&t=479
[2] http://repository.openforumeurope.org/m ... 317_en.pdf
Τελευταία επεξεργασία από linuxovios και 15 Απρ 2010, 06:47, έχει επεξεργασθεί 5 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 290
Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 13:58
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό Nisok » 14 Απρ 2010, 22:33

Προτιμώ την έκδοση του monk.
Μπορούμε να την βάλουμε και σαν ανακοίνωση (με μικρές μετατροπές) στον Ubuntista.
Και γενικά να την δημοσιεύσουμε στον τύπο.
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής
 
Δημοσιεύσεις: 2637
Εγγραφή: 25 Ιαν 2009, 15:00
Τοποθεσία: /home
IRC: nisok
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό pros » 14 Απρ 2010, 22:39

άλλα κράτη της Ε.Ε. ευρωπαϊκά κράτη (όπως η Ολλανδία, το Βέλγιο, η Δανία, η Νορβηγία ) προωθούν τα Ανοιχτά Πρότυπα υποχρεωτικά

Η Νορβηγία δεν συμμετέχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση...

Έκανα ήδη την αλλαγή...
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 22:28
IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό pros » 14 Απρ 2010, 23:00

@Nisok
Δεν έχει ουσιώδεις αλλαγές, η τελευταία εκδοχή,
σε σχέση με την πρόταση του monkgr...

Ας περιμένουμε, να μας πει την γνώμη του, για να προχωρήσουμε
στις ενέργειες που είναι απαραίτητες για την συλλογή των υπογραφών.

Νομίζω ότι το petition on line είναι μια καλή λύση,
για να μπορέσουμε ν' απευθυνθούμε σε μεγαλύτερο ακροατήριο.
Μας δίνει την δυνατότητα να προωθήσουμε την επιστολή
για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα (και μετά την κοινοποίηση της),
μας απαλλάσσει από το διαχειριστικό βάρος της διαδικασίας
και το αποτέλεσμα της συλλογής των υπογραφών είναι προσβάσιμο
για κάθε ενδιαφερόμενο, πράγμα που ενισχύει την αξιοπιστία της διαδικασίας.

Η επιστολή πρέπει να δημοσιευθεί από φυσικό πρόσωπο,
ακόμη και αν εμφανίζεται σαν εκπρόσωπος,
όσων μελών του φόρουμ δηλώσουν την υποστήριξη τους σε αυτό το νήμα.
Πρέπει να καταλήξουμε, στο ποιος θ' αναλάβει αυτό τον ρόλο.
(Φυσικά, προτεραιότητα έχει ο φίλος linuxovios αν το επιθυμεί).
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής
 
Δημοσιεύσεις: 3534
Εγγραφή: 28 Ιαν 2009, 22:28
IRC: sterios
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό logari81 » 14 Απρ 2010, 23:18

linuxovios έγραψε:που το Ελληνικός δημόσιος τομέας

το "το" να γινει "ο"

κατα τάλλα πολύ καλη δουλειά, μπράβο!!!

Νομίζω ότι η τελευταία εκδοση ειναι η καλύτερη.
http://opensourceecology.org/


Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος
 
Δημοσιεύσεις: 6074
Εγγραφή: 14 Μάιος 2008, 10:40
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό monkgr » 15 Απρ 2010, 01:23

Μόνο μία διόρθωση ἀπὸ μένα - ὄχι ούσίας, ἀλλὰ ὀρθογραφική: Στὸ ἐξ ὁλοκλήρου, τὸ ἐξ δὲν παίρνει ἀπόστροφο, ἀφοῦ εἶναι ὁλόκληρη λέξη (ἡ γνωστὴ πρόθεση) καὶ ὄχι προϊὸν ἔκθλιψης. Κατὰ τὰ ἄλλα, ἐμένα μὲ καλύπτει καὶ θεωρῆστε ὅτι τὴν ἔχω ἤδη ὑπογράψει. Ναί, λοιπόν, ἂς πάρει τὸ δρόμο της γιὰ τὸ petition on line καὶ παράλληλα ἂς κοινοποιηθεῖ καὶ στὸν τύπο καὶ τοὺς διαδικτυακούς τόπους.
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX
 
Δημοσιεύσεις: 924
Εγγραφή: 26 Μαρ 2009, 21:07
Τοποθεσία: Ρόδος
Εκτύπωση

Re: Ανοικτή επιστολή προς Γιωργάκη και άλλους

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 15 Απρ 2010, 05:33

Λοιπόν το κείμενο είναι διορθωμένο σύμφωνα με τις υποδείξεις σας.

Πείτε αν κάποιος έχει διαφωνία εντός της ημέρας για να φτιάξω ένα pdf αρχείο.

Νομίζω ότι είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε. Συμφωνούμε να φύγει επιστολή προς γραφείο πρωθυπουργού και fax στα υπουργεία, ΜΜΕ κτλ ? Την επιστολή μπορώ να τη στείλω και εγώ, αλλά αν αναλάβω να στείλω τα fax, θα παρακαλούσα να την έστελνε κάποιος άλλος για να μοιράσουμε το χρόνο.

Από 'κει και πέρα συμφωνώ με petition online (και μάλιστα μπορούμε να προσθέσουμε και το link με τις υπογραφές στο petition online κάτω από τις υπογραφές μας στην επιστολή).
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX
 
Δημοσιεύσεις: 290
Εγγραφή: 08 Απρ 2010, 13:58
Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης

cron