Σιγὰ μὴν περνοῦσε...

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

Σιγὰ μὴν περνοῦσε...

Δημοσίευσηαπό monkgr » 15 Ιούλ 2010, 09:04

Γιὰ νὰ μὴν ξεχνιόμαστε ὡς πρὸς τὸ τί ἔχουμε νὰ ἀντιμετωπίσουμε στὴν προσπάθειά μας γιὰ προώθηση τοῦ ΕΛΛΑΚ.
Ὡς γνωστόν, εἶμαι δημοσιογράφος στὸ Γραφεῖο Τύπου τοῦ Δήμου Ροδίων καὶ τυπικὰ ὑπεύθυνος γιὰ τὴ λειτουργία του. Πρὶν ἀπὸ ἀρκετὰ χρόνια κατάφερα νὰ ἐλαττώσω τὸ χαρτομάνι τῶν δελτίων Τύπου (γιατὶ ἡ Ρόδος διαθέτει - τρομάρα μας! - 3 ἡμερήσιες καὶ ἄλλες 4 ἑβδομαδιαῖες ἐφημερίδες, 8 ραδιοφωνικούς σταθμούς με ἐνημερωτικὸ πρόγραμμα καὶ 4 τηλεοπτικούς!), μὲ τὴν ἀποστολή τους μέσω e-mail (σιγὰ τὸ κατόρθωμα, θὰ πεῖτε. Ναί, ἀλλὰ τὸ τὶ ἀντίδραση συνάντησα, ἂς μὴν τὸ συζητήσουμε καλύτερα). Περιττό νὰ εἰπωθεῖ ἐδῶ ὅτι ὁ ὑπολογιστὴς τοῦ γραφείου τρέχει Ubuntu (μὲ dual-boot γιὰ διευκόλυνση συναδέλφων),ἐνῶ τὰ δελτία καὶ ὅλα τὰ κείμενα γράφονται σὲ OpenOffice καὶ ἁπλῶς ἀποστέλλονται ὡς .doc στοὺς ἀποδέκτες τους (δυστυχῶς σὲ μονοτονικό - sigh!)
Πρὶν ἀπὸ μερικὲς μέρες, μετὰ ἀπὸ μία ἀκόμα (τὴν δεκάκις χιλιοστή, ἴσως) ἀπαίτηση ἀπὸ κάποια ἐφημερίδα νὰ φτιάξω τὸ ὄνομα ἑνὸς ἀρχείου (ποὺ ἔστειλα σὲ πολλοὺς ἀποδέκτες, ἀλλὰ μόνον ἐκεῖ δημιουργήθηκε πρόβλημα) ὥστε νὰ τὸ διαβάζει ὁ ὑπολογιστής της (!), τὸ πῆρα ἀπόφαση καὶ ἔστειλα σὲ ὅλους τοὺς ἀποδέκτες τῶν e-mail μου (media, ἄλλες ὑπηρεσίες τοῦ Δήμου, ἄλλες δημόσιες ὑπηρεσίες τῆς Ρόδου κ.λπ.) τὸ παρακάτω e-mail:

έγραψε:Πολύ σύντομα - ίσως από Σεπτέμβριο - στο πλαίσιο της αρχής της ίσης μεταχείρισης και της γενικότερης περιστολής δαπανών στο δημόσιο, το Γραφείο Τύπου θα χρησιμοποιεί ελεύθερο λογισμικό και στις συναλλαγές του με τα ΜΜΕ, κάτι που σημαίνει ότι θα αποστέλλει τα δελτία Τύπου και τα πάσης φύσεως έγγραφα σε μορφή .odt ή .odf (open document) και όχι .doc.

Δεδομένου ότι το Open Office διανέμεται ελεύθερα (μέσω Internet) για όλες τις πλατφόρμες (Windows, Mac, Linux, BSD κ.λπ.), δεν νομίζω ότι θα συναντήσετε πρόβλημα στην μετάβαση.

Σε κάθε περίπτωση, το Γραφείο Τύπου διαθέτει (δωρεάν) CD με open source προγράμματα (Mozilla, GIMP, OpenOffice) για υπολογιστές που τρέχουν Windows, οπότε μπορείτε να περνάτε από εδώ, αν δεν θέλετε να μπείτε σε διαδικασία κατεβάσματος από το internet.

Προσέξτε ὅτι δὲν τοὺς ζητῶ νὰ ἀλλάξουν πλατφόρμα, οὔτε νὰ πάψουν νὰ χρησιμοποιοῦν τὸ κλειστὸ λογισμικὸ τῆς MS. Τὸ μόνο ποὺ τοὺς ζητῶ εἶναι νὰ ἐγκαταστήσουν, παράλληλα μὲ ὅ,τι ἄλλο χρησιμοποιοῦν, τὸ Open Office, τὸ ὁποῖο μάλιστα τοὺς τὸ προσφέρω ἐλεύθερα σὲ CD ποὺ θὰ πληρώσω ἀπὸ τὴν τσέπη μου. Τὸ ἀποτέλεσμα ἦταν νὰ ὑπάρξουν διαβήματα ἀπὸ κάποιους «ἐφημεριδάδες» στὸν δήμαρχο, ἐκεῖνος νὰ ζητήσει τὴ γνώμη τῶν παιδιῶν τῆς μηχανογράφησης τοῦ Δήμου (πού, φυσικά, κουκιὰ ἔφαγαν, κουκιὰ μολογᾶνε, ὅπως λέει κι ἡ παροιμία) καὶ ἡ τελικὴ ἀπόφαση (μὰ ἐντελῶς πολιτικάντικη!) ἦταν νὰ δεῖ τὸ θέμα ἡ νέα δημοτικὴ ἀρχὴ ποὺ θὰ ἀναλάβει ἀπὸ 1ης Ἰανουαρίου!!!
Ποῦ νὰ ζητοῦσα, δηλαδή, το λογικότερο σὲ περίοδο οἰκονομικῆς λιτότητας: πέρασμα σὲ ἀνοιχτὸ λειτουργικό!
Κοιμήσου Περσεφόνη στὴν ἀγκαλιὰ τῆς γῆς // στοῦ κόσμου τὸ μπαλκόνι ποτέ μὴν ξαναβγεῖς...
Μήγαρις ἔχω ἄλλο στὸ νοῦ μου, πάρεξ ἐλευθερία καὶ γλῶσσα; (Διονύσιος Σολωμός)

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Re: Σιγὰ μὴν περνοῦσε...

Δημοσίευσηαπό Nisok » 15 Ιούλ 2010, 10:37

monkgr έγραψε:Κοιμήσου Περσεφόνη στὴν ἀγκαλιὰ τῆς γῆς // στοῦ κόσμου τὸ μπαλκόνι ποτέ μὴν ξαναβγεῖς...

Πλέον χωριάτες παζαρεύουν τα τσιμέντα...
Άβαταρ μέλους
Nisok
Διαχειριστής
Διαχειριστής

IRC: nisok
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 15 Ιούλ 2010, 14:05

Μπορείς να τους "τρομάξεις" με αυτό εδώ.
viewtopic.php?f=44&t=13107
Και να τους πεις ότι πρέπει να γυρίσουν σε ΕΛΛΑΚ για να μην έχουν προβλήματα.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό linuxovios » 16 Ιούλ 2010, 09:25

Εδώ σε άλλο επαγγελματικό χώρο, η προεδράρα μας μάζεψε το προσωπικό και ανακοίνωσε ότι λόγω της έκτακτης οικονομικής συγκυρίας η εταιρεία μπαίνει χ εκ. μέσα του χρόνου. Μεταξύ των μέτρων λοιπόν που ανακοίνωσε, μας σέρβιρε και μια περικοπή μισθών. Ζήτησε βέβαια και τις προτάσεις μας ώστε να περικόψει λειτουργικά έξοδα. Μεταξύ άλλων του προτάθηκε να μεταβεί σε ανοικτό λογισμικό για να εξοικονομήσει 200 χιλιάρικα το χρόνο (σύμφωνα με τον προϋπολογισμό). Όταν άκουσε την πρόταση, είπε ότι δεν καταλαβαίνει τι του λέμε και "να σας φέρω τον υπεύθυνο μηχανοργάνωσης να σας εξηγήσει"... Τι περιμένεις όταν :

1) Ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης έπρεπε ήδη να έχει εξηγήσει στον πρόεδρο για το ανοικτό λογισμικό - αλλά πώς να το κάνει όταν δεν ξέρει την τύφλα του
2) Ο πρόεδρος ( αν ήταν σοβαρός ) θα έπρεπε τουλάχιστον να γνωρίζει γιατί ΔΕΝ προτιμάει η εταιρεία ανοικτό λογισμικό
3) Ο υπεύθυνος μηχανοργάνωσης δεν εμφανίστηκε ποτέ "για να μας εξηγήσει"...

Άγνοια, ηλιθιότητα και λεφτά κάτω από το τραπέζι. Αυτοί είναι οι λόγοι που το ανοικτό λογισμικό δεν έχει τη θέση που του αξίζει.
Τελευταία επεξεργασία από linuxovios και 16 Ιούλ 2010, 14:12, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Γνώσεις ⇛ Linux: Πολύ καλές ┃ Προγραμματισμός: Καλό επίπεδο ┃ Αγγλικά: Καλά

Linux Mint 19.2 σε custom made pc
Προδιαγραφές ⇛ AMD Ryzen 5 1600@3.9GHz2x8GB Corsair Vengeance LPX 3000 MHz DDR4Asus GeForce GTX 1050Audio: Realtek ALC1220Dell U2412 @ 1920x1200
Άβαταρ μέλους
linuxovios
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Ιούλ 2010, 09:59

linuxovios έγραψε:
Άγνοια, ηλιθιότητα και λεφτά κάτω από το τραπέζι. Αυτοί είναι οι λόγοι που το ανοικτό λογισμικό δεν έχει τη θέση που του αξίζει.

+1

[i][color=#FF0040]Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Μόνο LaTeX ┃ Ἀγγλικά: Καλά
Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jkoyr » 16 Ιούλ 2010, 11:07

Δυστυχώς κι από την δική μου εμπειρία στην εργασία μου , μια είναι η λύση (αν έχεις τη δύναμη να το κάνεις) : Απλά κάνε το .
Αλλιώς θα μπλέξεις με τον προϊστάμενο που δεν ξέρει από που ξημερώνει , το λογιστή που ο συγγενής του έχει το κατάστημα Η/Υ που "μειωδοτεί" στις προμήθειες hard/software κλπ.
Γνώσεις ⇛ Linux:Καλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι πια┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό σε H/Y: Desktop Ubuntu 10.04 LTS┃Netbook Ubuntu 10.10
Προδιαγραφές Desktop⇛ Athlon 64 3200+ │ 2GB │ nvidia 8800 GP │ Philips 19'' TFT
Προδιαγραφές Netbook⇛ Intel Atom 1,6GHz │ 1GB │Intel │ 10,5'' TFT
jkoyr
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό monkgr » 16 Ιούλ 2010, 11:16

Σήμερα τοὺς ἔστειλα αὐτό:
Spoiler: show
Επειδή πιθανότατα δημιουργήθηκαν κάποιες παρανοήσεις σχετικά με την προαναγγελία ότι το Γραφείο Τύπου θα χρησιμοποιεί Ανοιχτό Λογισμικό / Λογισμικό Ανοιχτού Κώδικα (ΕΛΛΑΚ) στις συνδιαλλαγές του με τους αποδέκτες της ηλεκτρονικής αλληλογραφίας του, θεωρώ σκόπιμες ορισμένες περαιτέρω διευκρινίσεις:

1.Η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει προκρίνει ως κίνηση σεβασμού των ελευθεριών και των δικαιωμάτων των πολιτών της, βάσει της αρχής της ίσης μεταχείρισης, την ψηφιακή δημοσίευση όλων των δημοσίων εγγράφων τόσο των κρατών-μελών όσο και των ευρωπαϊκών αρχών και οργάνων σε μορφή ανοιχτών προτύπων (open document format ή odf). Περισσότερες πληροφορίες για τα ανοιχτά πρότυπα και τη συζήτηση που αναπτύχθηκε σε ευρωπαϊκό και σε παγκόσμιο επίπεδο γύρω από αυτά θα βρείτε στη διεύθυνση του Free Software Foundation Europe, http://www.fsfe.org/projects/igf/sovsoft.el.html.
2.Η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου αφορούσε αποκλειστικά και μόνο τη μορφή (format) των εγγράφων. Η αναφορά σε διάθεση προγραμμάτων ανοιχτού κώδικα και ειδικότερα του Open Office έγινε καθαρά για διευκόλυνσή σας: Το Open Office μπορεί να αποθηκεύει και να διαβάζει σχεδόν κάθε μορφή εγγράφου, είτε ανοιχτού είτε κλειστού κώδικα, συμπεριλαμβανομένων και των κλειστών μορφών της Microsoft (.doc, .xls, .pps κ.λπ.). Το πρόβλημα το έχει το Microsoft Office και μάλιστα σε παλιότερες εκδόσεις του (αφού πλέον, λόγω της ευρωπαϊκής νομοθεσίας, τουλάχιστον στις χώρες της Ευρώπης υποστηρίζει και τα ανοιχτά πρότυπα). Η πρόταση λοιπόν του Γραφείου Τύπου να εγκαταστήσετε ανοιχτό λογισμικό (το Open Office τουλάχιστον) έγινε για να μπορείτε απλώς να διαβάζετε, σε όσους υπολογιστές σας έχουν λειτουργικό Windows, τα έγγραφα μορφής .odf, και όχι για να τα χρησιμοποιείτε κατ` ανάγκην με οποιονδήποτε άλλο τρόπο (καλό θα ήταν, εδώ που τα λέμε, αλλά αυτό είναι άλλη συζήτηση). Με λίγα λόγια, δεν χρειάζεται να επανεκπαιδεύσετε το προσωπικό σας!!! Η μόνη παραπάνω κίνηση που θα κάνουν θα είναι να ανοίγουν τα έγγραφα που στέλνει το Γραφείο Τύπου με το Open Office και να τα μετατρέπουν, ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ, σε .doc. Υπογραμμίζω αυτό το «αν χρειαστεί», γιατί στις εφημερίδες, που δουλεύουν σε Macintosh, δεν υπάρχει τέτοιο πρόβλημα. Το λειτουργικό του Macintosh, ως γόνος του Unix, υποστηρίζει εγγενώς Open Document – με την απλή ενεργοποίηση του κατάλληλου φίλτρου.
3.Η μετάβαση από τα κλειστά πρότυπα στα ανοιχτά, όσον αφορά τα έγγραφα που θα στέλνει το Γραφείο Τύπου, θα γίνει τελικά – αν γίνει – μετά την ανάληψη καθηκόντων από τη νέα δημοτική αρχή που θα προκύψει από τις εκλογές του Νοεμβρίου. Μέχρι τότε – και στο πλαίσιο αυτής της, ούτως ειπείν, δοκιμαστικής περιόδου – κάποια έγγραφα (κυρίως δελτία τύπου) θα σας αποστέλλονται και στις δύο μορφές (.doc και .odt).

Φιλικά

Φυσικὰ δὲν εὐελπιστῶ ὅτι θὰ μποῦν στὸν κόπο νὰ τὸ διαβάσουν πολλοί, ὅμως τοὺς τὸ ἔστειλα σὲ δύο μορφές (doc καὶ odt) καὶ ὅ,τι κάτσει!
Ποῦ θὰ μοῦ πάει, θὰ τὸ κάνω τὸ πέρασμα...

Άβαταρ μέλους
monkgr
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Ιούλ 2010, 12:02

Συγχαρητήρια monkgr για τις προσπάθειες και την επιμονή σου. Η δρασή σου είναι προς τη σωστή κατεύθυνση. Όταν κάποιος επιχειρεί μια οποιαδήποτε αλλαγή ή εξέλιξη πάντα θα υπάρχουν πολλοί που θα τον χαρακτηρίσουν γραφικό και θα αντιδράσουν αρνητικά γιατί (νομίζουν ότι) πρέπει να ξεβολευτούν από κάποιες συνήθειες: "Τι odf και openoffice μας λέει τούτος καλοκαιριάτικα... Όρεξη που την έχει... Τι σχέση έχει ο σεβασμός τών ανθρώπινων δικαιωμάτων με το ΟΦΙΣ... Εδώ καλά καλά δυσκολευόμαστε να ανοίξουμε τα ΝΤΟΚ που μας στέλνει με email και ας χρησιμοποιούμε το ΟΦΙΣ εδώ και χρόνια... Νέους μπελάδες θέλει να μας φέρει τώρα; ... Αχ που είναι οι ωραίες εποχές του FAX που απλά τράβαγες το χαρτί από το μηχανάκι..."

Τέτοιες αντιδράσεις υπήρχαν και θα υπάρχουν πάντα όταν προσπαθείς να αλλάξεις κάτι που θεωρείται από τους πολλούς παγιωμένο (π.χ. ηλ. κείμενο = ΝΤΟΚ του ΟΦΙΣ). Για να καμφθούν χρειάζεται επιμονή, υπομονή και προσοχή να μην κάνεις "επικοινωνιακά" λάθη που θα τσαντίσουν αντί να πείσουν τους αντιρρησίες. Στην περίπτωσή σου νομίζω ότι το χειρίζεσαι πολύ καλά μέχρι τώρα. Σαν επόμενο βήμα μέχρι τις εκλογές κλπ θα πρότεινα να επισκευθείς (εσύ ή σε συνεργασία με τη τοπική LUG της περιοχής σου) κάποια από τα γραφεία αποδέκτες των εγγράφων σου και να τους μιλήσεις και να τους δείξεις (γιατί όχι εγκαταστήσεις σε κάποιους από τους υπολογιστές τους) το OpenOffice. Είμαι σίγουρος ότι οι περισσότεροι που γκρινιάζουν δεν έχουν καταλάβει τι είναι odf και openoffice και τι διαφορές και ομοιότητες έχει με αυτό που έχουν μάθει να κάνουν μέχρι σήμερα. Όταν δούνε ότι ουσιαστικά είναι το ίδιο πράγμα, οι περισσότερες αντιρρήσεις εκτιμώ ότι θα πάψουν.

Καλή επιτυχία στην προσπάθειά σου και εύχομαι να υπάρξουν πολλοί μιμητές της στο άμεσο μέλλον.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Aeron » 16 Ιούλ 2010, 17:47

μπραβο για την επιμονη σου..
καντους να νοιωσουν παρακμιακοι και οπισθοδρομικοι.
εγω οταν εχω να κανω με τετοιους, τους φερομαι ως εξης:

"καλα εδω η τεχνολογια προχωραει και εσεις ακομα ειστε κολλημενοι σε .doc?"
"καλα δεν εχεις ακουσει τιποτα για odt?"
"ρε σεις.... ακομα να ξυπνησετε .....βαλτε το plugin για odt στο office να τελειωνουμε.."
"καλα.....ολοκληρος επιστημονας(καθηγητες) και ακομα προσκηνατε τον billako?
απαραδεκτο να μην ξερεις τιποτα για λογισμικο ανοικτου κωδικα..μεχρι και στο cern το χρησιμοποιουν."
"ρε συ..βγαλε την παιχνιδομηχανη..πως θα συνενοηθουμε με τα παραθηρα?"
και τελος....

"οχι αγαπητε μου..δεν προκειται να βαλω office η windows επειδη εσεις ειστε κολημενοι.
το ενα ειναι ελευθερο για ολους ενω αυτο που εχεις εσυ πρεπει να το πληρωσω"

αντε γειαααααααα!!!!!!!
Γνώσεις ⇛ Linux:Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04, linux mint 12, pclinuxos 12 σε ECS G31T-M7
Προδιαγραφές ⇛ intel core2 quad 9400 s775/2,66 │Ram: 4gb ddr2 │ nvidia geforce 9600 gt │ TFT asus 22" vw221d
Άβαταρ μέλους
Aeron
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 16 Ιούλ 2010, 18:17

@Aeron : Η προσέγγισή σου ίσως έχει θετικό αποτέλεσμα κάποιες φορές, αλλά την βρίσκω αρκετά "χοντροκομμένη" . Κατά τη γνώμη μου μια τέτοια συμπεριφορά μπορεί εύκολα να προκαλέσει αρχικά εκνευρισμό και στη συνέχεια ο αποδέκτης αμυνόμενος να σε θεωρήσει αγενή, γραφικό και φανατικό και να απαντήσει κάτι σαν το: "Και ποιος είσαι εσύ που θα μου πεις πως θα κάνω τη δουλειά μου περιθωριακέ λινουξά; Χρησιμοποιώ τις εφαρμογές που χρησιμοποιώ γιατί είναι οι καλύτερες και πιο σύγχρονες που υπάρχουν στην αγορά. Κοίτα το Office2007 και το docx αν θες να δεις πόσο μπροστά προχωράει η τεχνολογία... Κι εσύ μου μιλάς για ένα openoffice που προσπαθεί να αντιγράψει το 10ετίας office 2000 και δεν το χρησιμοποιεί ούτε η μάνα του; Όλοι οι τεχνολογικά προχωρημένοι φίλοι μου έχουν office2007 με το ωραίο ribbon interface και μου στέλνουν docx και είναι και σικάτοι. Άντε βάλε κι εσύ windows και office που είναι στάνταρ και τα έχει όλος ο κόσμος να μπορούμε να συνεννοηθούμε."

Τα παραπάνω λόγια δεν τα ενστερνίζομαι σε καμιά περίπτωση, αλλά τα έχω δεχτεί ως αντίδραση σε προσπάθειές μου να πείσω κόσμο να χρησιμοποιήσει ΕΛΛΑΚ αντί για τα αντίστοιχα γνωστά κλειστά προγράμματα. Το να καταφέρεις ο συνομιλητής σου να καταλάβει και να δεχθεί ότι τα παραπάνω επιχειρήματα μπάζουν από παντού και τα πράγματα είναι περίπου όπως λες εσύ, είναι μια πολύ λεπτή διαδικασία που πιστεύω ότι δεν βοηθιέται, αλλά δυσχεραίνεται με χοντροκομμένη και προκλητική φρασεολογία σαν και αυτή που προτείνεις.

Τέλος, για να είμαστε σίγουροι ότι καταλαβαινόμαστε και να αποφύγουμε πιθανές παρεξηγήσεις, δηλώνω ότι δεν προσπαθώ να σου επιτεθώ με τα παραπάνω σε καμιά περίπτωση. Απλά εκφράζω τη γνώμη μου με αφορμή τα όσα έγραψες στα πλαίσια μια συζήτησης για το πως είναι καλύτερο να φερόμαστε όταν υπερασπιζόμαστε το ΕΛΛΑΚ έτσι ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης