2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

...του ubuntu-gr και άλλων κοινοτήτων (Ανακοινώσεις, Συζητήσεις, Οργάνωση)

Συντονιστές: Geochr, ubuderix

2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛΛΑΚ (fosscomm)- Συμμετοχή ubuntu-gr

Δημοσίευσηαπό ktogias » 28 Ιαν 2009, 02:21

Σήμερα ανακοινώθηκε από το linuxteam του ΤΕΙ Λάρισας η διοργάνωση του 2ου Συνέδριο Κοινοτήτων Ελεύθερου / Ανοικτού Λογισμικού (ΕΛΛΑΚ). Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στις 9-10 Μαΐου 2009 στο ΑΤΕΙ Λάρισας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση για τις δηλώσεις συμμετοχής θα ακολουθήσει νέα ανακοίνωση σε λίγες μέρες, ενώ όσες κοινότητες ενδιαφέρονται να έχουν εκπρόσωπο στην εφορευτική επιτροπή του συνεδρίου, πρέπει να επικοινωνήσουν μέχρι τις 10-2-09 στην διεύθυνση epitropi at fosscomm dot gr. (Δεν γνωρίζω τι είναι η εφορευτική επιτροπή και αν θέλουμε ή όχι να συμμετέχουμε... Όποιος ξέρει κάτι παραπάνω ας μας διαφωτίσει.)

Η κοινότητά μας είχε συμμετάσχει με δική της παρουσίαση στην περσινή fosscom. Πληροφορίες σχετικά με την παρουσία μας τότε μπορείτε να βρείτε στη σελίδα FossComm2008 στο wiki μας.

Φέτος που είμαστε και περισσότεροι και πιο οργανωμένοι θα ήταν καλό να συμμετέχουμε πάλι. Ήδη [url=http://www.nabble.com/2ο-Συνέδριο-κοινοτήτων-και-συμμετοχή-του-Ubuntu-gr-td21684731.html]σε συζήτηση στη λίστα μας[/url] 4 έχουμε άτομα πει ότι θα είμαστε εκεί και θέλουμε να βοηθήσουμε στην παρουσίαση της κοινότητάς μας. Όσοι λοιπόν μπορούν και θέλουν να βοηθήσουν είτε απλά με την παρουσία τους στο συνέδριο είτε με ιδέες πάνω στη δομή και το περιεχόμενο της παρουσίασής μας, τη δημιουργία της, την εκφώνησή της ή οτιδήποτε άλλο, ας αρχίσουμε να οργανωνόμαστε. Έχει ήδη δημιουργηθεί η σελίδα http://wiki.ubuntu-gr.org/FossComm στο wiki μας στην οποία (όπως και με την αντίστοιχη περσινή) σημειώνουμε συμμετοχές, ιδέες και ό,τι άλλο σχετικό με την παρουσία μας. Σκοπός είναι να συγκεντρωθεί μια ομάδα ατόμων που θα είναι στο συνέδριο προκειμένου να εκπροσωπήσουν την κοινότητά μας, και να συνταχθεί η παρουσίαση.

Όσοι λοιπόν ενδιαφέρεστε, κάντε edit τη σελίδα και αφήστε το όνομά σας, αν πρόκειται να είστε εκεί, και τις ιδέες σας για τη δομή και το περιεχόμενο της παρουσίασης.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

IRC: ktogias
Εκτύπωση

Fosscom 2009 και συμετοχή της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu

Δημοσίευσηαπό vista killer » 09 Μαρ 2009, 15:20

To 2ο συνέδριο κοινοτήτων θα πραγματοποιηθεί φέτος στην Λάρισα στις 9-10 Μαιου. Ηδη άνοιξαν οι δηλώσεις συμμετοχής.

έγραψε:Με χαρά σας ανακοινώνουμε την έναρξη των δηλώσεων συμμετοχής για το 2ο Συνέδριο Κοινοτήτων ΕΛ/ΛΑΚ! Οι κοινότητες παρακαλούνται να στείλουν e-mail στο epitropi@fosscomm.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it μέχρι τις 5 Απριλίου 2009, με μια μικρή περιγραφή της κοινότητας ή/και του workshop, καθώς και το χρόνο που θα χρειαστεί περίπου η παρουσίαση. Παρακαλείστε μετά το πέρας των δηλώσεων να μας στείλετε και τα έγγραφα της παρουσίασής σας. Η οργανωτική επιτροπή θα πράξει τα μέγιστα για να εξασφαλίσει τη διαμονή των παρευρισκομένων. Για το λόγο αυτό θα επιθυμούσαμε να δηλώσετε τον αριθμό των ατόμων που επιθυμούν να μείνουν σε ξενοδοχείο μέχρι τις 22 Μαρτίου στο epitropi@fosscomm.gr This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it ώστε να πάρουμε προσφορές από τα ξενοδοχεία και να πετύχουμε καλύτερη τιμή. Σκοπός μας αυτή τη χρονιά είναι να υπάρξουν περισσότερα workshops.

http://larisa.fosscomm.gr/

Ανοίγω αυτό το θέμα για να συζητήσουμε τις λεπτομέρεις για την συμμετοχή της κοινότητας μας. Πάντως πέρσι που είχαμε πάει στο συνέδριο εδώ στην Αθήνα είχαμε περάσει πολύ όμορφα και ήταν ωραία εμπειρία. Νομίζω ότι και φέτος πρέπει σίγουρα να πάμε και να κάνουμε μια παρουσίαση.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Re: Fosscom 2009 και συμετοχή της Ελληνικής κοινότητας Ubuntu

Δημοσίευσηαπό ktogias » 09 Μαρ 2009, 17:37

Αν και έχουμε λίγο καιρό μέχρι τις 5 Απριλίου, ας αρχίσουμε να οργανωνόμαστε. Πρώτα απ' όλα στο wiki μας υπάρχει ήδη σελίδα για την κατασκευή της παρουσίασης και ό,τι άλλο (http://wiki.ubuntu-gr.org/FossComm), οπότε μπορούμε να κάνουμε edit εκεί. Εγώ, όπως έχω δηλώσει και στο wiki, έχω πρόθεση να είμαι εκεί και τις δυο μέρες. Όποιος άλλος πρόκειται να είναι και δεν έχει προσθέσει το όνομά του στο wiki ας το κάνει. 5 Απριλίου πρέπει να στείλουμε μια μικρή περιγραφή της κοινότητας ή/και του workshop, καθώς και το χρόνο που θα χρειαστεί περίπου η παρουσίαση. Ξέρει κανείς αν υπάρχει κάποια περιγραφή έτοιμη από πέρσι που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πρότυπο;
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 09 Μαρ 2009, 18:13

Στο http://wiki.ubuntu-gr.org/FossComm/CommunityDescription έβαλα ένα πρώτο κείμενο περιγραφής της κοινότητάς μας που βασίζεται στο viewtopic.php?f=2&t=2600 - Η κοινότητα Ubuntu-gr και οι θέσεις μας περί συνεργασιών - του ilpara . Όποιος θέλει κάνει edit και το κόβει-ράβει-επεκτείνει.
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 10 Μαρ 2009, 14:16

Νομίζω ότι καλύτερα να αναλάβει την παρουσίαση κάποιος και να παρουσιάση ένα προσχέδιο ώστε να κάνουμε όποιες βελτιώσεις προσθήκες νομίζει ο καθενας ότι πρέπει να γίνουν. Το θέμα είναι ότι δεν βλέπω και συμμετοχή στο νήμα...
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Μαρ 2009, 16:16

ktogias έγραψε:... Εγώ, όπως έχω δηλώσει και στο wiki, έχω πρόθεση να είμαι εκεί και τις δυο μέρες. ...

Ο ktogias είναι πολύ καλός και έμπειρος στις παρουσιάσεις, έχει ταλέντο, τον είχα δει στην DTE. Αφού θα είναι εκεί, προτείνω να αναλάβει και την παρουσίαση, άλλωστε από όσο ξέρω έχει πάνω-κάτω έτοιμο υλικό και τον εμπιστευόμαστε :D
Ναι, καλό είναι να χρησιμοποιηθεί και το Η κοινότητα Ubuntu-gr και οι θέσεις μας περί συνεργασιών.
Προσωπικά μάλλον δεν θα μπορέσω να είμαι στην Λάρισα.

ΥΓ: Θα το βάλω και στα Νέα της Κοινότητας στο ubuntistas οπότε θα το δουν 10-15.000 άτομα για να αυξηθεί και η συμμετοχή ;)
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό taratatzoum » 10 Μαρ 2009, 16:31

ktogias +1 και από εμένα...:)

ilpara γιατί δεν θα μπορέσεις ? έστω τι μία μέρα βρε ?!
Πιστεύω να τα καταφέρεις έστω την ημέρα της παρουσίασης να έρθεις... ;)
Ιστολόγιο
1 Γνώσεις → Linux: Προχωρημένος ┃ Προγραμματισμός: Μέτριος ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Λειτουργικό → Slackware 13.37.0 64-bit (el_GR.utf-8)
3 Προδιαγραφές → CPU: 8x Intel Core i7 CPU Q 740 1.73GHz ‖ RAM 3894 MiB ‖ Dell Inc. - Dell Inc. Inspiron N5010
4 Κάρτες γραφικών: ATI Redwood [Radeon HD 5600 Series] ⎨1002:68c1⎬
5 Δίκτυα: wlan0: Broadcom BCM4313 802.11b/g/n Wireless LAN Controller ⎨14e4:4727⎬ ⋮ eth0: Realtek RTL8101E/RTL8102E PCI Express Fast Ethernet controller ⎨10ec:8136⎬
taratatzoum
daemonTUX
daemonTUX

Launchpad: rizitis
IRC: rizitis or rtz
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό greatst » 10 Μαρ 2009, 16:52

Άντε, με το καλό να δω την κοινότητα στο http://larisa.fosscomm.gr/index.php?opt ... &Itemid=53
προσωπική ιστοσελίδαgreatst in Launchpad

Γνώσεις ⇛ Linux: Όσο ζω μαθαίνω ┃ Προγραμματισμός: Μια χαρά ┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά

Mac mini (late 2009) (8GB RAM) με OS X 10.11.6 [και Ubuntu 16.04 Server amd64 και άλλες GNU/Linux εικονικές μηχανές με 2GB RAM, 128MB VRAM+3D_acceleration η κάθε μία].
Άβαταρ μέλους
greatst
seniorTUX
seniorTUX

Launchpad: greatst
IRC: greatst
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 10 Μαρ 2009, 16:53

απλά δεν ήθελα να δεσμευτώ και να σας κρεμάσω, αλλά θα προσπαθήσω και μάλλον θα έρθω :D
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ktogias » 10 Μαρ 2009, 17:31

greatst έγραψε:Άντε, με το καλό να δω την κοινότητα στο http://larisa.fosscomm.gr/index.php?opt ... &Itemid=53

Είμαστε ήδη... Αλλά στη σελίδα με τις διανομές: http://larisa.fosscomm.gr/index.php?opt ... &Itemid=58
ktogias
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Εκδηλώσεις - Συναντήσεις - Ενέργειες & Υλικό Προώθησης