Τεύχος 2 - Ubuntistas - Αναθέσεις θεμάτων στους συντάκτες

...το ηλεκτρονικό περιοδικό της ελληνικής κοινότητας ubuntu-gr

Συντονιστές: Geochr, adem1

Re: Τεύχος 2 - Ubuntistas - Αναθέσεις θεμάτων στους συντάκτες

Δημοσίευσηαπό bullgr » 22 Δεκ 2008, 11:38

Επειδή πρόκειται για έκδοση περιοδικού όλα τα κείμενα υπάγονται στην άδεια που αναφέρει το περιοδικό στη σελίδα 3:

έγραψε:Τα άρθρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το περιοδικό διατίθενται υπό τη άδεια της Creative Commons Attribution-By-Share Alike 3.0 Unported license. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να προσαρμόσετε, να αντιγράψετε, να διανείμετε και να διαβιβάσετε τα άρθρα αλλά μόνο υπό τους ακόλουθους όρους: Πρέπει να αποδώσετε την εργασία στον αρχικό συντάκτη με κάποιο τρόπο (αναφορά ονόματος, email, url) και στο περιοδικό αποδίδοντας τη ονομασία του (Ubuntistas). Δεν επιτρέπεται να αποδίδετε το άρθρο/α με τρόπο που να το/α επικυρώνετε ως δική σας εργασία. Και εάν κάνετε αλλαγές, μεταβολές, ή δημιουργίες πάνω σε αυτήν την εργασία, πρέπει να διανείμετε την προκύπτουσα εργασία με την ίδια άδεια, παρόμοια ή συμβατή.
Περίληψη άδειας: http://tinyurl.com/5nv7kn - Πλήρης άδεια: http://tinyurl.com/yqontc

Θέλω να προσέξετε τη εξής πρόταση:
Τα άρθρα που περιλαμβάνονται σε αυτό το περιοδικό διατίθενται υπό τη άδεια της Creative Commons Attribution-By-Share Alike 3.0 Unported license.

Αυτό σημαίνει ότι είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, τα άρθρα που περιλαμβάνονται στο περιοδικό διατίθενται υπό τη συγκεκριμένη άδεια χρήσης...

Επίσης θα ήθελα να εξηγήσω την πολιτική που υπάρχει σε εκδοτικές επιχειρήσεις:
Όταν κάποιος αρθρογραφεί σε ένα έντυπο τα πνευματικά δικαιώματα ανήκουν στην εκδοτική επιχείρηση του περιοδικού και όχι στον αρθρογράφο. Αυτός απλώς έχει την νομική ευθύνη των γραφόμενών του αλλά όχι την πνευματική ιδιοκτησία.

Μπορεί τα παραπάνω να σας ακούγονται υπερβολικά για το δικό μας κοινοτικό περιοδικό αλλά απλά θέλω να γίνει κατανοητό ότι όποιος γράφει ένα άρθρο-κείμενο για το περιοδικό τότε αυτό το άρθρο-κείμενο διατίθεται αυτόματα υπό τη άδεια της Creative Commons Attribution-By-Share Alike 3.0 Unported license.

Άρα είτε γράφει κάποιος επώνυμα είτε ανώνυμα είναι το ίδιο πράγμα ως προς τη άδεια χρήσης του κειμένου του.

Και φυσικά ο συντάκτης-αρθρογράφος θα πρέπει να φροντίσει η πηγή που θα χρησιμοποιήσει για τη συγγραφή του κειμένου του να συμπίπτει με τη τελική άδεια χρήσης του περιοδικού. Να μην είναι δηλαδή copyrighted. Ειδάλλως το περιοδικό δεν φέρει καμία ευθύνη.

Τώρα, όσον αφορά το εάν τα κείμενα θα είναι επώνυμα ή ανώνυμα, η αρχική ιδέα ήταν ότι στις κοινότητες είμαστε περισσότερο γνωστοί από το nickname μας παρά από το πραγματικό μας όνομα. Επίσης δεν είμαστε “καριερίστες” για να μας απασχολεί να “φτιάξουμε όνομα”.

Παρ' όλα αυτά άνοιξα μια ψηφοφορία για να έχουμε ένα δημοκρατικό αποτέλεσμα:
viewtopic.php?f=35&t=2609
ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΠΕΣΕΙΣ, ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΣΗΚΩΘΕΙΣ... HASTA SIEMPRE...
Άβαταρ μέλους
bullgr
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 22 Δεκ 2008, 12:42

Το πιο σωστό θα είναι όποιος θέλει να βάλει το επώνυμο του να μπορεί να το κάνει. Από την άλλη εμείς που θέλουμε να κρατήσουμε την "ανωνυμία" μας να έχουμε αυτή την δυνατότητα.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ilpara » 22 Δεκ 2008, 13:23

Σωστός ο vistakiller :!:
και όπως είπε ο bullgr (viewtopic.php?f=35&t=2609#p24457)το θέμα έκλεισε.
*Oδηγίες προς Nεοεισερχόμενους*ΟδηγοίLive chat (IRC)
⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
⇛ Ubuntu 12.04 32bit
⇛ Dell M4300: T7500 (2.2GHZ 4MB) ┃ 2GB ┃ NVIDIA Quadro FX 360M (256MB) ┃ Intel 4965 ┃ 15.4" WUXGA
Άβαταρ μέλους
ilpara
powerTUX
powerTUX

IRC: ilpara
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό kalakouentin » 22 Δεκ 2008, 16:06

Εγώ θεωρώ ότι αυτό δεν είναι λύση που αναφέρει ο vistakiller. Πρέπει να υπάρχει ενιαία πολιτική και απόφαση πάνω σε αυτό το θέμα. Δεν μπορούν τα μισά άρθρα να είναι ανυπόγραφα και τα άλλα μισά επώνυμα.
Επίσης το θέμα της ψηφοφορίας που σωστά "έκλεισε" ενέχει και άλλο ένα ζήτημα. Γιατί να ψηφίσει κάποιος που δε γράφει στο περιοδικό για εμένα που γράφω και τελικά ο κόπος μου να υπόκειται στις αποφάσεις του? (Αυτό δεν ισχύει για το πώς μεταχειρίζονται οι διορθωτές τα άρθρα κτλ. εκεί παραχωρείς καθαρά το δικαίωμα σε κάποιο να τροποποιήσει το άρθρο σου με σκοπό το "ευρύτερο" καλό)

Σίγουρα το γεγονός ότι είμαστε κάτω από CC licence απλοποιεί τα πράγματα.

Εγώ ευχαρίστως θα διαθέσω τα προσωπικά μου στοιχειά στους διορθωτές/αρχισυντάκτες εφόσον μου ζητηθεί (δεν κάνω και κάτι παράνομο άλλωστε ούτε και αυτοί με τη σειρά τους ζητώντας τα). Από την άλλη θεωρώ ότι μια απόφαση περί ανωνυμίας ή όχι των συντακτών και αναγραφής ονοματεπωνύμων, πρέπει να είναι καθολική και ομόφωνη καθώς και να έχει καθολική ισχύ σε όλο τα συμβαλλόμενα μέλη για την έκδοση του περιοδικού. Εφόσον δεν υπάρχει ομοφωνία για τελικό αποτέλεσμα καλύτερο είναι να διατηρηθεί το "ανώνυμο" των άρθρων αφού προσφέρει τον περισσότερο "προστατευτισμό" στους συντάκτες.

(Και το άν "κρυβόμαστε" ή όχι πίσω από nick το θεωρώ γελοίο ως επιχείρημα. Ο καθένας έχει τη δυνατότητα να βρει την ταυτότητα κάποιου μέλους -ειδικά των "συχνών"- αν κάνει μια στοιχειώδη έρευνα. Σίγουρα ένα άρθρο σε περιοδικό είναι συνηθισμένο να βρίσκεται ενυπόγραφο με το ονοματεπώνυμο του συντάκτη αλλά αυτό δεν αναιρεί τίποτα από το άρθρο καθεαυτό. Εδώ τελικά αποφασίσαμε το περιοδικό να εκδοθεί με οριζόντια διάταξη -κάτι διόλου κλασσικό για έντυπο κείμενο-. Αυτό τώρα ξένισε στον κόσμο, ότι είμαι kalakouentin και όχι Παντελής?)
Εικόνα
Γνώσεις ⇛ Linux: Συμπαθητικές ┃ Προγραμματισμός: Συμπαθητικότερες ┃ Αγγλικά: Αστέρι
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 10.04 32bit σε HP nw9440 ┃ Ubuntu 10.04 32bit σε Toshiba Satellite U400┃ SLED 11 64bit σε Dell OptiPlex 780
kalakouentin
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 28 Δεκ 2008, 11:44

Έχω ολοκληρώσει την επιμέλεια των άρθρων του #2, που προορίζονται (σύμφωνα με τον τίτλο τους) για τις σελίδες

4-7 (πέντε άρθρα και αρθρίδια)
12-13
14-21 (δύο άρθρα)
22
23
26

Τι μου λείπει;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 28 Δεκ 2008, 12:55

Σελίδα 1-3 είναι ο Bullgr
Σελίδα 4-5 είναι Νέα-Ειδήσεις απο kalakouentin, logari81, griper
Σελίδα 7 Επίσης είναι Νέα Ειδήσεις απο τους ιδίους
Σελίδα 8 - Ελεύθερο Άρθρο A (σχόλια-σκέψεις) "Πως μπορώ να προσφέρω στην κοινότητα: ι) βοήθεια νέων χρηστών ιι) συμμετοχή σε μεταφράσεις ιιι) διαδικασία bug-reporting σε launchpad ιν) στήσιμο εκδηλώσεων και ενέργειες διάδοσης" ilpara
Σελίδα 9 - Ελεύθερο Άρθρο B (σχόλια-σκέψεις) "Πως μπορώ να προσφέρω στην κοινότητα: ι) βοήθεια νέων χρηστών ιι) συμμετοχή σε μεταφράσεις ιιι) διαδικασία bug-reporting σε launchpad ιν) στήσιμο εκδηλώσεων και ενέργειες διάδοσης" ilpara
Σελίδα 10 - Παρουσίαση Διανομής A (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd) vista killer, atermon
Σελίδα 11 - Παρουσίαση Διανομής B (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd) vista killer, atermon
Σελίδα 12 - Συνέντευξη Α "logari81" ilpara
Σελίδα 27 - Κίνηση-Νέα-Ανακοινώσεις Ubuntu-gr (site, list, forum) john
Σελίδα 28 - Οπισθόφυλλο Bullgr

Πέρα του Bullgr που λόγω DTP μπορεί να παραδώσει όποτε θέλει, σημαίνει πως δεν έχουμε το μισό περιοδικό; Θυμάμαι του ilpara πως είχε στείλει κάποια άρθρα και ανέφερε πως και η συνέντευξη ήταν ΟΚ. Και ο vista είχε στείλει κάτι αλλά δεν νομίζω - βλέποντας την έκταση - πως καλύπτει το σύνολο των απαιτήσεων.

Τα παραπάνω βρίσκονται δημοσιευμένα στην 1η σελίδα του post.
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikosal » 28 Δεκ 2008, 13:02

Ok, από τα παραπάνω βλέπω ότι δεν έχω το 10-11 και το 27. Τα υπόλοιπα είναι οκ. Είναι κάπου να τα πάρω;
Desktop στο σπίτι: ubuntu 14.04 σε AMD Athlon II 435X3 (αναβάθμιση) με Samsung SSD 500GB
Desktop στην εργασία windows xp (δυστυχώς!)
Laptop: ubuntu 13.10 σε i3 (new install) με Samsung SSD 250GB
Netbook των τέκνων: lubuntu 13.10 σε Atom 450 (new install)
Smartphone: Android 4.1.2 Jelly Bean σε Samsung Nexus S
Tablet: Android 4.4.2 KitKat σε LG G pad 8.3
Άβαταρ μέλους
nikosal
Ubuntistas
Ubuntistas

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό vista killer » 28 Δεκ 2008, 14:20

Σελίδα 10 - Παρουσίαση Διανομής A (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd) vista killer, atermon
Σελίδα 11 - Παρουσίαση Διανομής B (Ubuntu, Ubuntu based, mini distros, system resque, live cd) vista killer, atermon

Aυτά εδώ ήταν για το προηγούμενο τεύχος. Τώρα δεν ειχα δηλώσει για παρουσίαση και δεν το είχα δεί ότι βάλατε να γραφτεί κάτι τέτοιο. Δεν ξέρω αν κάνουμε κάτι πιο εύκολο μια πρώτη παρουσίαση μήπως του kde 4.2 αλλά και αυτό θέλει αρκετό χρόνο.
Άβαταρ μέλους
vista killer
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό atermon » 29 Δεκ 2008, 11:16

vista killer έγραψε:

Δημοσίευση από vista killer την 03 Δεκ 2008, 21:33
Εχω ετοιμάσει το θέμα μου αλλά πως γίνετε να στείλω τον φάκελο με το odt αρχείο και που? ο φάκελος περιέχει και τέσσερις pic με τα βήματα χρήσης του προγράμματος.

edit:ok done... έστειλα pm

Σύμφωνα με την παραπάνω ανάρτηση θεώρησα ότι ο @vista killer ανέλαβε τις σελίδες 10-11 για το δεύτερο τεύχος.
<Οδηγίες προς νεοεισερχόμενους> | <Οδηγοί χρήσης>
DEBIAN "Sid" 32bit σε Sony VAIO VGN-FE11S
Intel T2400(1,83 GHz) │ 2GB DDR2 │ NVIDIA GeForce Go 7400 │Intel 3945ABG │Intel 82801G(ICH7 Family) │ TFT 15.4" WXGA
Άβαταρ μέλους
atermon
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό The_Mentor » 29 Δεκ 2008, 12:23

Παιδιά, δεν είμαστε εδώ ούτε για να μαλώσουμε με κανέναν, ούτε να παρεξηγηθούμε. Το έχουμε ξαναπεί πως είμαστε παρέα φίλων,και έτσι πρέπει να αλληλοαντιμετωπιζόμαστε. ;)
Απλά, καταλαβαίνεται πως μπλέξαμε ελάχιστες μέρες πριν να τελειώσει το DTP λόγω ασυνεννοησίας η οποία αν είμασταν (και εσείς και εμείς) πιο προσεκτικοί θα είχε λυθεί από τις 1ες μέρες χωρίς αίματα. :shock:

Anyway μπορεί να ήταν και δικό μας το λάθος. ;)

Το θέμα θεωρείται λήξαν και στο μέλλον όλες οι αναθέσεις θα γίνονται με email ή PM. ;)

Αν επίσης υπάρχουν ερωτήσεις για οτιδήποτε σχετικό παρακαλώ μόνο με PM.

Χρονιά πολλά σε όλους σας!
The_Mentor
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Περιοδικό Ubuntistas