Πρόβλημα με βρικόλακα.

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με βρικόλακα.

Δημοσίευσηαπό minios67 » 03 Μάιος 2010, 20:07

Γεια σας φίλοι μου.
Έχω ένα βρικόλακα (Pentium III – 256 ΚΒ) στη δουλειά που με τις περιπέτειες του σας έχω απασχολήσει ξανά στο παρελθόν. Είναι δημιούργημα Φρανκενστάιν μιας και τον ανασύστασα εκ των υλικών προς ανακύκλωση. Είναι σιχαμερό πειραματόζωο προς επίδειξη για να μη πετάνε οι συνάδελφοι και οι γιατροί τους παλιούς τους υπολογιστές και όσο πιο πολλές κολοτούμπες καταφέρνει τόσο το καλύτερο.
Αυτή τη στιγμή φοράει Ubuntu 10.04 (καλύτερο το περίμενα) αλλά το πρόβλημα αφορά και τα 9.10.
Στις προηγούμενες εκδόσεις (9.04 και πριν) δεν έβλεπε άμεσα τη συμβατότητα με nVidia αλλά όταν εγκαθιστούσα από την προσθαφαίρεση έναν κλειστό οδηγό είχα αρκετά από τα καλούδια του Open GL (Google earth – παιχνίδια). Να λέω και την αλήθεια δεν θυμάμαι ακριβώς αλλά νομίζω ότι κάπως έτσι έκανα. Από τα 9.10 και μετά nVidia και Open GL γιόκ.
Το Sysinfo δείχνει:
VGA compatible controller
nVidia Corporation NV15 [GeForce2 GTS/Pro] (rev a3)
Subsystem: ASUSTeK Computer Inc. Device 4016
Αντιπαθώ τις παραπομπές σε προηγούμενα post, πονοκεφαλιάζω. Μόνο αν δεν γίνεται αλλιώς.
Πάντα διαμαρτυρόμουν γιατί είμαι ακουστικός τύπος, αλλιώς θα είχα πάει κι εγώ στο πανεπιστήμιο. Θα θελα να 'χω ένα φιλαράκι που να ξέρει δυό κολλυβογράμματα περισσότερα από 'μένα για να του τα ζαλίζω τηλεφωνικά και να μου λύνει τις απορίες, να λέμε και καμία λαμακία περί λίνουξ και ουμπούντου. Άλλωστε δεν κατσαβιδιάζω κάθε μέρα τους υπολογιστές μου, μόνο όταν βαριέμαι.
Μπορούμε να κάνουμε κάτι εδώ;
Ευχαριστώ προκαταβολικά.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με βρικόλακα.

Δημοσίευσηαπό the_eye » 03 Μάιος 2010, 23:56

Κάνε μια δοκιμή με το xubuntu
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i3-6100 CPU @ 3.70GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 04 Μάιος 2010, 01:35

Χμμμ... όταν πας στους οδηγούς υλικού, δεν σου βγάζει επιλογή για εγκατάσταση του driver της nvidia δλδ; :think:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό minios67 » 04 Μάιος 2010, 07:26

No No No No Αν ήταν κάτι απλό θα το είχα βρει.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ubuntunoid » 04 Μάιος 2010, 13:01

1o Δοκίμασε το Lubuntu Θα δεις μεγάλη διαφορά σε απόδοση (υπό την προϋπόθεση ότι δεν υπάρχει πρόβλημα hardware βέβαια)
Για τα γραφικά μάλλον έχει καταργηθεί η υποστήριξη της nvidia στη κάρτα σου και γι' αυτό δε φταίει το Ubuntu. Aλλά κατά πάσα πιθανότητα ο nouveau θα πρέπει να σε καλύπτει σε μεγάλο βαθμό
Αν πάλι δε σε καλύπτει κάνε μία αναζήτηση για να δεις ποιά εκδοση του οδηγού χρειάζεσαι και προσπάθησε - αν υπάρχει στο site της nvidia - να τον εγκαταστήσεις χειροκίνητα
Επίπεδο Linux: Κάτι ψιλά Προγραμματισμός: Όχι Αγγλικά: Μέτρια
AMD Phenom IIx4 945 3,0 GHz | Nvidia 9500 GT | 4 GB DDR3 RAM | SM2333HD 1920x1080
Debian 7 64bit | Ubuntu 11.10 32bit
Άβαταρ μέλους
ubuntunoid
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV