Μετα απο αρκετα πειραματα με ολους τους Drivers ειτε fgrlx, ειτε απο την σελιδα της Ati ή απο το synaptic, κατεληξα σε radeon απο το synaptic. Και συγκεκριμένα εχω εγκατεστημένα στο synaptic
libgl1-mesa-glx
libgl1-mesa-dri
xserver-xorg-video-radeon
xserver-xorg-core
Να σας πως οτι με το προβλημα μου ηταν οτι Δεν μου φορτωνε οτιδηποτε απαιτουσε 3d γραφικα οπως το Stellariun, Celestia (Θα τα βρειτε στο κεντρο λογισμικου ubuntu), Google erth. Με τα παραπανω παλι δεν εκανε τιποτα και διαβασα το 10.04 Δεν διαβαζει το αρχειο xorf.conf στο /etc/X11/xorg.conf. Πραγματι Δεν υπηρχε εκει και το δημιουρησα και προσθεσα μεσα τα:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
Section "Device"
Identifier "Configured Video Device"
Driver "radeon"
Option "ClockGating" "on"
Option "ForceLowPowerMode" "on"
Option "DynamicPM" "on"
EndSection
Mετα απο αυτο φορτωναν τα παντα!! αλλα σε ρθθμο χελώνας όλο το συστημα!!!. Κατοπιν ειδα οτι πρεπει να προσθεσω στο /etc/modprobe.d/radeon-kms.conf το:
έγραψε:options radeon modeset=0
Πραγματι μετα απο αυτο το συστημα τρεχει κανονικα και μαλιστα πολυ γρήγορα και τα παραπανω προγραμματα που ειχα το προβλημα. Αλλα εχει δημιουργηθει ενα άλλο κατι σαν bug. Οταν πχ εχω το ergooglerth kai firefox kai κλικαρο το googlerth, βλεπω ταυτοχρονα και τα δυο, δηλαδη μπαινει η μια εικονα μεσα στην άλλη. Οταν κλεισω to firefox και οχι μονο το googlerth και παταω να δω της φωτογραφιες των users που εχουν βαλει, ή θα την δω για κλασματα δευτερολεπτου ή θα ειναι κενο το πλαισιο

Uploaded with ImageShack.us
Και γενικα δεν μπορω να δορτωσω τιποτα αλλο διοτι μπαινει η μια εικονα μεσα στην αλλα, αναβοσβηνουν οι εικονες, στο Celestia οταν κλικαρω τα μενου εξαφανιζονται αμεσως κτλ.
Εχω την εντυπωση οτι ολα οφειλονται στο xorg.conf οτι κατι λειπει απο εκει λη κατι πρεπει να σβησω. Οποιος μπορει να βοηθησει ...καλως.