Το laptop μου, από αγοράς του, μου εμφανίζει σε ανοιχτά χρώματα λοξές γραμμές που κινούνται (και σε ζαλίζουν), όπως περίπου όταν έχει παρεμβολές σε κάποιο κανάλι στην τηλεόραση (Τι περιγραφή, ε..?)
Λοιπόν το θέμα ξεφεύγει από τα όρια ενός λειτουργικού, καθώς σε όσες διανομές linux έχω δοκιμάσει αλλά και στα 7 που είχε προεγκατεστημένα το ίδιο πρόβλημα παραμένει. Βελτιώνεται κάπως με γάμμα 1,20, Φωτεινότητα -8, Αντίθεση 102 και κορεσμό 110, αλλά αυτό προϋποθέτει κλειστό οδηγό...
Υποψιάζομαι πως είναι θέμα θερμοκρασίας χρώματος αλλά δεν ξέρω πως να το ρυθμίσω, μιας και στο bios δεν έχει τέτοιες επιλογές, και δεν είναι όπως οι οθόνες ενός σταθερού που έχουν αυτούσιες ρυθμίσεις.
Γνωρίζει κανείς κάτι επ' αυτού?
Δεν είναι φλέγον, θέμα, μιας και με τις παραπάνω ρυθμίσεις διορθώνεται, αλλά κυρίως ένας τρόπος να μάθω αν και πως "πειράζεις" την οθόνη ενός laptop. Θα έκανα και αναζήτηση στο forum ή στο google, αλλά πως να το αναζητήσω..?
Σύντομα θα βάλω και φωτογραφία που να φαίνεται, καθώς στο screenshot προφανώς δε φαίνεται τίποτα...
Edit:
Screenshots: Το καλύτερο που μπορούσα να κάνω...
Από wallpaper
Από το Facebook (αυτή είναι σε κάθετη λήψη και ξέχασα να την περιστρέψω. Η διεύθυνση είναι όπως φαίνεται στην 1η και με κίνηση από αριστερά προς τα δεξιά...