Πρόβλημα με κάρτα γραφικών VGA

...κάρτες γραφικών / προβλήματα εικόνας / τηλεοπτικοί δέκτες
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Αν έχετε πρόβλημα με την κάρτα γραφικών σας και δεν μπορείτε να μπείτε σε γραφικό περιβάλλον,
δοκιμάστε να τρέξετε την παρακάτω εντολή για να ελέγξετε αν το σύστημά σας χρειάζεται πρόσθετους κλειστούς οδηγούς:
jockey-text

Για κάρτα τηλεόρασης δώστε τα αποτελέσματα των παρακάτω εντολών :
lspci -nn (Για εσωτερικές κάρτες pci)
lsusb (Για εξωτερικές κάρτες με σύνδεση usb)

Πρόβλημα με κάρτα γραφικών VGA

Δημοσίευσηαπό anestis » 16 Νοέμ 2010, 21:38

geias to pc mou einai tou 2005 kai me bgazei provlima me tn grafikon ti na kano ?? aporiptetai i apantisi na paro new !!! to pc einai laptop :problem: sas euxaristo
anestis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Oδηγοί για καρτες ATI

Δημοσίευσηαπό pros » 16 Νοέμ 2010, 22:03

!

Μήνυμα συντονισμού πρός τον/την anestis

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Όλες οι δημοσιεύσεις πρέπει να είναι σε λιτά πεζά ελληνικά, δηλ. όχι greeklish (εκτός αν δεν λειτουργούν τα ελληνικά), όχι κεφαλαία (φαίνεται ότι φωνάζεις), όχι ξένη γλώσσα (εκτός αν υπάρχει ανάγκη), όχι χωρίς λόγο πολλά χρώματα, bold, κλπ. Για αυτούς τους λόγους, κάνε τις απαραίτητες αλλαγές στην δημοσίευση σου.

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την anestis

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής

Δημοσίευσε το αποτέλεσμα της παρακάτω εντολής, για να δούμε για ποια κάρτα γραφικών μιλάμε.
Επίσης περιέγραψε με σαφήνεια ποιο είναι το πρόβλημα που αντιμετωπίζεις για να έχεις πιθανότητες να πάρεις μια χρήσιμη απάντηση...

Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nn | grep VGA
10.04 / 12.04 64bit
Άβαταρ μέλους
pros
Συντονιστής
Συντονιστής

IRC: sterios
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Νοέμ 2010, 09:37

η καρτα γραφικων μουν ειναι vga νομιζω !! το προβλημα λοιπον εινια οταν βαζω να παιξει ενα παιχνιδι to rise ofnation που παλια το επαιζε τςρα με βγαζει οταν το παιζω πριν ξεκινησει με βγζει οτι εχο προβλημα με τν καρτα ηχου κ εικονασ αν θυμαμαι καλα !! πηγαινω λοιπον στον υπολογιστι μου εκει στιν διαχειριση συσκευων και με βγζει ερωτιματικο στον ελεκτη βιντεο και διπλα λεει συμβατοσ νga ενασ φιλοσ με ειπε οτι εχω προβλημα με τν γραφικων και θελει driver αλλα δν κατεχο απο αυτα πειτε μου τι να κανω !!! ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
anestis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό MakisM1 » 17 Νοέμ 2010, 09:58

!

Μήνυμα ενημέρωσης προς τον/την anestis

Σε παρακαλούμε να διαβάσεις τις οδηγίες προς νεοεισερχόμενους προσεκτικά. Είναι σημαντική η προσάρτηση της υπογραφής με τα χαρακτηριστικά του υπολογιστή σου hardware id (πχ [10ec:8168]), έτσι ώστε να δίνονται συγκεκριμένες πληροφορίες όταν πρόκειται για επίλυση ενός προβλήματός σου. Οι αλλαγές μπορούν να γίνουν από τον πίνακα ελέγχου αλλά και με το αυτόματο script που θα το βρεις παρακάτω.
Αυτόματο script υπογραφής
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλο ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό: Ubuntu 22.04.2 (English) σε HP Pavillion TG01 | Eγκατασταση αναβαθμισμενη απο 20.04
Προδιαγραφές ⇛ Intel i5-1040F @ 2.9 GHz Comet Lake│ RAM 16GB │Καρτα γραφικων: nVidia GTX 1650 Μητρικη: HP 8767
WiFi: rtw_8821ce │ Bluetooth: Not used │ Κάρτα Ήχου: Intel Corporation Comet Lake PCH cAVS│ Αναλυση Οθονης: 3840Χ2160 │ Webcam Logitech C210 USB
Οδηγος για νεοεισερχομενους: http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?f=2&t=279
Άβαταρ μέλους
MakisM1
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Νοέμ 2010, 11:24

ναι νομιζω αυτα εχει το πι σι μου
anestis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό anestis » 17 Νοέμ 2010, 11:27

αυτα νομιζω εχει το λαπτοπ μου
anestis
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Πρόβλημα με κάρτα γραφικών VGA

Δημοσίευσηαπό dim459 » 21 Νοέμ 2010, 02:05

Γιατί έχω την εντύπωση ότι τρέχεις windows ; Αυτό το forum ασχολείται με ένα τελείως διαφορετικό λειτουργικό που λέγεται linux και συγκεκριμένα με μια διανομή linux που λέγεται ubuntu.
Εν πάσει περιπτώσει αν μας πεις ποια κάρτα γραφικών έχεις και ποιο ακριβώς λειτουργικό, λογικώς θα σου προταθεί ο σωατός driver.
Γνώσεις ⇛ Linux: Αν μου δώσεις οδηγίες σε τερματικό δεν τρομάζω ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου┃ Αγγλικά: Εξαιρετικά
Λειτουργικό : Kubuntu 24.04 64bit.
Συσκευές-> Πάρα πολλές, θα στο γράψω ανά περίπτωση.
Άβαταρ μέλους
dim459
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Γραφικών / Εικόνα / TV