Υποβλήθηκε ως σχόλιο στο http://notes.away.gr/2011/05/24/ubuntu- ... ve-review/ το εξής ερώτημα:
έγραψε:
Διάβασα με μεγάλο ενδιαφέρον το άρθρο σας. Είμαι συνταξιούχος καθηγητής μαθηματικών και είμαι θιασώτης και λάτρης του Linux. Έχω ήδη εγκαταστήσει την έκδοση Ubuntu 11.04. Κάνω τα πάντα στο Linux εκτός από τηλεόραση. Έχω δοκιμάσει μια usb κάρτα για Mac αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Αν μου υποδείξετε μια κάρτα τηλεόρασης που αποδεδειγμένα δουλεύει και οδηγίες εγκατάστασης, σας ήμουνα ιδιαίτερα ευγνώμων.
Σας ευχαριστώ
Παλιότερα (πριν 3+ χρόνια) είχα 2 εσωτερικές κάρτες (pci) βασισμένες στο bttv τσιπ, που έπαιζαν μια χαρά με tvtime στο ubuntu μετά από χειροκίνητη ρύθμιση (ορισμός σωστού card id και tuner id κατά τη φόρτωση του module). Ακόμα πιο παλιά είχε πέσει στα χέρια μου και κάποιο usb μοντέλο που επίσης το είχα καταφέρει να λειτουργήσει σε linux. Τα τελευταία χρόνια δεν έχω πιάσει στα χέρια μου κάποια νέα κάρτα tv, και δεν ξέρω τι παίζει με την αναγνώριση και λειτουργία σε ubuntu.
Έχει κάποιος από την κοινότητα κάποια νεότερη κάρτα tv που λειτουργεί σε ubuntu και είναι διαθέσιμη στην ελληνική αγορά, ωστε να την προτείνουμε στο φίλο που έκανε την ερώτηση;