προβλημα με vodafone mobile broadband

...κάρτες δικτύου, modems, προβλήματα internet
Κανόνες Δ. Συζήτησης
Για την ευκολότερη επίλυση του προβλήματός σας.
Καλό είναι να δημοσιεύσετε τα αποτελέσματα των εντολών στο τερματικό :
lspci -nn
lsusb
rfkill list

προβλημα με vodafone mobile broadband

Δημοσίευσηαπό manthos » 16 Δεκ 2009, 12:44

Καλημερα σε ολους, αντιμετοπιζω προβλαμα με την εγκατασταση του προγραματος του stick της vodafone HUAWEI vodafone mobile broadband model K4505, διαβασα ολα τα προηγουμενα posts αλλα δεν εβγαλα ακρη γιαυτο και ανοιγω νεα θεμα.
Αρχικα να σας πω οτι μολις συνδεσω το στικ της vodafone μου εμφανιζει στην επιφανεια εργασιας ενα εικονιδιο με την μορφη εγραφου και απο κατω γραφει το lebel του stick (μοντελο κλπ.) κανω διπλο κλικ να το ανοιξω και μου εμφανιζει τα αρχεια που εχει μεσα σε συμπιεσμενη μορφη προσπαθω να τα αποσυμπιεσω αλλα δεν με αφηνει, διερωτωμαι μηπως μου λειπει καποιο προγραμα η αρχειο και δεν μπορω να το κανω να δουλεψει να σημειωσω οτι δεν δουλευω με ενεργη συνδεση στο internet και δεν μπορω να ακολουθησω τις οδηγιες που βρηκα σε παρομοια θεματα βεβαια σε οσα θεματα βρηκα στο φορουμ κανενα δεν αναφεροταν σε μοντελο σαν το δικο μου (vodafone HUAWEI vodafone mobile broadband model K4505) γιαυτο και ανοιξα εδω νεο θεμα αν ξερει καποιος να με βοηθησει ευχαριστω
Γνώσεις Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό : Ubuntu 9.10 σε Acer Aspire 6935
Επεξεργαστής: Intel core 2duo T9400 (2,53GHz) │ Μνήμη: 4GB │ Κάρτα Γραφικών:NVIDIA Geforce 9600M GT turboCache512MB │ Κάρτα Ασύρματη:802.11a/b/g/Draft-N WLAN │ Κάρτα Buetooth:2.0+EDR │ Κάρτα Ήχου:RealteckHD intel │ Οθόνη & Ανάλυση -Full HD 1080P

no border no nation
manthos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: προβλημα με vodafone mobile broadband

Δημοσίευσηαπό Apopas » 16 Δεκ 2009, 13:30

Καλή σου μέρα
Εδώ έχει αναλυτικές πληροφορίες.
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό manthos » 16 Δεκ 2009, 14:05

εκτελωντας τις εντολες που λεει στο link που με περεπεμψες μου βγαζει τα εξης:

Κώδικας: Επιλογή όλων
manthos@manthos-laptop:~$ sudo dpkg -i usb-modeswitch_0.9.7_i386.deb
dpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του usb-modeswitch_0.9.7_i386.deb (--install):
αδύνατη η πρόσβαση στην αρχειοθήκη: No such file or directory
Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του:
usb-modeswitch_0.9.7_i386.deb
manthos@manthos-laptop:~$ sudo dpkg -i vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.debdpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.deb (--install):
vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.deb
manthos@manthos-laptop:~$ sudo apt-get -f install
Ανάγνωση Λιστών Πακέτων... Ολοκληρώθηκε
Κατασκευή Δένδρου Εξαρτήσεων
Ανάγνωση περιγραφής της τρέχουσας κατάσταση... Ολοκληρώθηκε
Τα ακόλουθα πακέτα εγκαταστάθηκαν αυτόματα και δεν χρειάζονται πλέον:
kdelibs4c2a kdelibs-data liblualib50 libamrnb3 binutils-static libamrwb3
libavahi-qt3-1 calendar-timezones libdbus-qt-1-1c2 liblua50
Χρησιμοποιήστε 'apt-get autoremove' για να τα διαγράψετε.
0 αναβαθμίστηκαν, 0 νέο εγκατεστημένα, 0 θα αφαιρεθούν και 2 δεν αναβαθμίζονται.
manthos@manthos-laptop:~$ sudo dpkg -i vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.debdpkg: σφάλμα στην επεξεργασία του vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.deb (--install):
vodafone-mobile-connect_2.00.00-1_all.deb

και δεν μπορω να κανω τιποτε αλλο καμια αλλη βοηθεια??
Επεξεργαστής: Intel core 2duo T9400 (2,53GHz) │ Μνήμη: 4GB │ Κάρτα Γραφικών:NVIDIA Geforce 9600M GT turboCache512MB │ Κάρτα Ασύρματη:802.11a/b/g/Draft-N WLAN │ Κάρτα Buetooth:2.0+EDR │ Κάρτα Ήχου:RealteckHD intel │ Οθόνη & Ανάλυση -Full HD 1080P

no border no nation
manthos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό jennie » 16 Δεκ 2009, 17:14

Το πρόγραμμα της vodafone έχει καμιά τριανταριά εξαρτήσεις, οπότε, χωρίς σύνδεση στο ίντερνετ θα σε δυσκολέψει αρκετά η εγκατάστασή του.
Επίσης, γράψε ποια έκδοση ουμπούντου χρησιμοποιείς, γιατί ισχύουν διαφορετικές οδηγίες.
To ozerocdoff το εγκατέστησες; Γενικά, αυτό που πρέπει να συμβεί είναι να σταματήσει να σου εμφανίζει το στικ ως αρχείο, δίσκο ή σιντί.
1 Γνώσεις Linux: Μέτριες ┃ Προγραμματισμού: Ελάχιστες ┃ Αγγλικών: Εξαιρετικές
2 Ubuntu 12.04 LTS σε όλους τους υπολογιστές της οικογένειάς μου
Άβαταρ μέλους
jennie
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό manthos » 17 Δεκ 2009, 10:43

Καλημερα και ευχαριστω για τη βοηθεια.
Το προγραματακι ozerocdoff που μου αναφερεις δεν το εχω εγκαταστησει, θα το κανω ομως, να ζητησω συγνωμη απο ολους επειδη δεν εβαλα υπογραφη στην αρχικη μου αναρτηση, θα ακολουθησω την οδηγια σου και θα προσπαθησω ξανα αφου βρω πρωτα μια συνδεση για να δουλευω on line, ευχαριστω πολυ θα ενημερωσω μολις εχω κατι.

manthos:γνωσεις linux-ελαχιστες
αγγλικα:μετρια
λειτουργικο: ubuntu 9.10 σε acer aspire 6935 intel core2 duo processor T9400 στα 2,53GHz
Καρτα φραφικων: NVIDIA Geforce 9600GT
4GB DDR3

no border no nation
manthos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό manthos » 20 Δεκ 2009, 01:28

Γεια σε ολους, αρχικα θελω να ευχαριστησω τον linuxman για την πολυτιμη βοηθεια που μου προσφερε, χωρις αυτον δεν θα ειχα καταφερει να επαναφερω το p/c μου στα ισια του, και τωρα θελω να πω με λιγα λογια σε ολους σας πως καταφερα και σχεδον ρημαξα το λειτουργικο μου, αρχιζω, αρχικα προσπαθησα να εγκαταστησω ενα usb stick της vodafone το οποιο με κουρασε αφανταστα και στην προσπαθεια να βρω βοηθει και λυσεις απο το forum αυτο αλλαξα τις ρυθμισεις της καρτας δυκτιου με αποτελεσμα να μην μπορω να εχω συνδεση για να δολεψω επανω στο προβλημα μου, μετα απο δυο μερες σπασιμο μου ειπε καποιος γνωστος μου ΄΄γιατι δεν κατεβαζεις ενα προγραμματακι που λεγεται kismet για να σπας κωδικους απο ασυρματα δυκτια? ΄΄ και εγω ο ασχετος πανω στην αγανακτηση μου το εγκατεστησα αγνοωντας τις προειδοποιησεις για τη μη υποστηριξη του απο την κοινοτητα ubuntu το αποτελεσμα ηταν να μου ρημαξει το λειτουργικο και να μην δουλευει σχεδον τιποτα σωστα,αυτα παθαινει καποιος οταν μπλεκεται σε χωραφια ξενα γιαυτο προσοχη σε οσους ειναι στα ιδια επιπεδα με μενα σε γνωση linux, μετα τη βοηθεια βεβαια του σεργιου ολα επανηλθαν σαν να μην εγινε τιποτε και τον ευχαριστω και παλι, επιφιλασομαι

no border no nation
manthos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Κάρτες Δικτύου (Ethernet, WiFi, Bluetooth) / Internet