Καλημέρα παιδιά,
είμαι νέο μέλος του φορουμ και θέλω να μου επιλύσετε ένα πρόβλημα (λιγο μεγάλο)
Ήμουν μαθητής Α΄ Γυμνασίου και έχω πάρει το netbook της Toshiba (Toshiba NB200 Model)
με μοναδικό λειτουργικό τα Windows XP Home Edition SP3 από Toshiba.
Χθες, που πρωτομπήκα και στο φόρουμ έψαχνα για μια εγκατάσταση των Ubuntu Netbook Remix 10.04 LTS. Την βρήκα και εκτέλεσα τον οδηγό για να την ενσωματώσω σε ένα usb stick 1GB. Τα κατάφερα και εκτέλεσα ύστερα τον οδηγό που βρήκα εγώ για dual boot με προεγκατεστημένα win. Οπότε να πως ήταν τα πράγματα με το GPatred:
1ο διαμέρισμα: XP, NTFS 71,5 GB με ετικέτα boot
2ο διαμέρισμα: Data, NTFS, 71,5 GB
3ο διαμμέρισμα (hidden recovery partition): Windows Vista Loader (δεν ξέρω γτ το αναφέρει ετσι), NTFS με ετικέτα recovery
Και έφτιαξα:
Άλλο ένα partition με μέγεθος 20GB (τα οποία δανείστηκα απο το Data) με σύστημα ext-3 journaled με σημείο επαφής το / . Linux-Swap δεν με άφησε να φτιάξω διότι θα ξεπερνούσα τον αριθμό προτευόντων partition.
Στο 20άρι διαμέρισμα έβαλα Ubuntu Netbook Remix 10.04 LTS.
Με την εγκατάσταση στην πρώτη τους εκκίνιση το ubuntu bootαραν μια χαρά (σε λογικό χρόνο)
Την 2η φορα κάνανε 2 λεπτά να μπουν
Και την 3η δεν bootaran καν.
Δοκίμασα να τα ξαναβάλω και πια στον boot selector έχω 2 φορες το Linux (αν και έγινε φορματ πριν τα βαλω), 2 φορές το Memtest, τα ΧΡ, κε το recovery των ΧΡ που ονομάζεται όπως προανέφερα WIndows Vista Loader.
Την 2η φορά όλα ρολόϊ αλλά μόνο στις πρώτες 5 εκκινήσεις μετά μου γράφει:
Gave up waiting for root device. Common Problems:
-Boot args (cat /proc/cmdmachine)
-Check Rootdelay = (Did the system wait long enough
-Missin Modules (cat /proc/modules; Is /dev
ALERT! /dev/disk/by-uuid.ccf0c33c-c971-4390-8b8e-800b716f5d5c does not exist. Dropping to a shell!
BusyBox v1.13.3 (Ubuntu 1:1.13.3ubuntu 11) built-in shell (ash)
Enter "help" for a list of built-in commands
(imitramfs) (και εδώ διάστημα για να δώσω εντολές)
Που οφείλεται αυτό και τι πρέπει να κάνω;