από Δημήτριος » 03 Οκτ 2010, 16:53
Παιδιά έχω ένα πρόβλημα. Θέλω να κάνω ένα script για το skype να τρέχει κάθε φορά που ανοίγω τον Η/Υ αυτόματα.
Το script αποτελείται από μια σειρά, συγκεκριμένα την
env LD_PRELOAD=/usr/lib/libv4l/v4l1compat.so skype
Λοιπόν, το script το έκανα εκτελέσιμο μέσω της εντολής chmod 755 script_for_skype (τερματικό)
Πράγματι, όταν μετέπειτα έκανα μετά διπλό κλικ σε αυτό, μου έβγαζε το μήνυμα ότι αυτό το αρχείο κειμένου είναι εκτελέσιμο.
Στην συνέχεια δοκίμασα και την εντολή update-rc.d script_for_skype defaults (τερματικό), αφού πρώτα αντέγραψα το script στον φάκελο etc/init.d. (με την εντολή sudo), ώστε να εγκατασταθεί σε κάποιον από τους φακέλους rc-run level-.d (δηλαδή στους φακέλους από rc1.d έως rc6.d) το αντίστοιχο link (με στόχο τον φάκελο etc/init.d).
Μου έβγαλε το εξής μήνυμα :
dimitrios@dimitrios-desktop:~$ update-rc.d script_for_skype defaults
update-rc.d: warning: /etc/init.d/script_for_skype missing LSB information
update-rc.d: see <http://wiki.debian.org/LSBInitScripts>
Adding system startup for /etc/init.d/script_for_skype ...
/etc/rc0.d/K20script_for_skype -> ../init.d/script_for_skype
update-rc.d: symlink: Permission denied
Τι είναι όλα αυτά;;
Τι είναι το LSB information;
Επίσης πρόσθεσα την εντολή αυτή στο τέλος του αρχείου rc.local, που ανήκει στον φάκελο /etc/init.d/ (μέσω της sudo gedit κ.τ.λ.), αλλά πάλι τίποτε δεν έγινε.
Αφού είδα και απόειδα, πρόσθεσα το εκτελέσιμο script σε μια νέα εγγραφή στα προγράμματα εκκίνησης (Σύστημα>Προτιμήσεις>Προγράμματα εκκίνησης). Το κάλεσα στο script από τον φάκελο home/dimitrios/Έγγραφα. Άφησα και την αρχική εγγραφή για το skype. Αλλά, παρόλα αυτά, τίποτε δεν έγινε...
Εννοείται ότι κάθε άστοχη αλλαγή στο σύστημα αρχείων την αναιρούσα, μόλις έβλεπα ότι δεν δούλευε (π.χ. το script το έσβησα από τον φάκελο init.d)
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Fortran, Matlab, Python ┃ Αγγλικά: Πολύ καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 14.04 LTS 64bit | Kernel 3.13.0-65 generic | GNOME 3.9.90 | σε Laptop HP 2510p
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Duo U7600 (1.20 GHz, 2 MB L2 cache, 533 MHz FSB) | Chipset: Mobile Intel GM965 | 4GB DDR2 SDRAM @ 667MHz, 1 SODIMM | Graphics: Intel GMA X3100, 12.1'' (1280x800) | Intel 802.11a/b/g/n, bluetooth & Intel Gigabit Network Connection | Kinspec SSD PATA 1.8'' 64Gb | 6 cell battery