Περίμενα μήπως κάποιος απαντήσει σε αυτό το πρόβλημα γιατί οι λύσεις που έχω εγώ είναι λίγο περίεργες, δεν μου αρέσουν πολύ και ίσως να υπάρχει κάτι πιο απλό.
Η πρώτη λύση είναι να εγκαταστήσεις το πακέτο
laptop-mode-tools μέσω synaptic και να κάνεις τις κατάλληλες ρυθμίσεις στο:
/etc/laptop-mode/laptop-mode.confΔεν θα μπω σε λεπτομέρειες "πως" και "γιατί", επειδή δεν είναι αυτή η λύση που σου προτείνω. Το αρχείο αυτό περιέχει και άλλες ρυθμίσεις που καλό είναι να μην πειράξεις.
Η δεύτερη λύση και αυτή που σου προτείνω ως προσωρινή μέχρι να απαντήσει κάποιος κάτι καλύτερο είναι η εξής:
Άνοιξε το τερματικό και γράψε:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo gedit /etc/rc.local
Aφού γράψεις τον κωδικό σου και πατήσεις ENTER θα ανοίξει ένα καινούριο παράθυρο του gedit που θα γράφει κάτι τέτοιο:
έγραψε:#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
exit 0
Πριν το "exit 0" γράψε:
echo 7 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness όπου ο αριθμός 7 είναι το επίπεδο φωτεινότητας μεταξύ του 0 και του 10. Βάλε ότι επίπεδο σε βολεύει. Μετά από αυτό, το κείμενο στον gedit θα είναι αυτό:
έγραψε:#!/bin/sh -e
#
# rc.local
#
# This script is executed at the end of each multiuser runlevel.
# Make sure that the script will "exit 0" on success or any other
# value on error.
#
# In order to enable or disable this script just change the execution
# bits.
#
# By default this script does nothing.
echo 7 > /sys/class/backlight/acpi_video0/brightness
exit 0
Πάτα save, κλείσε το παράθυρο και το τερματικό και μετά από κάθε restart που κάνεις η φωτεινότητα λογικά θα είναι στο επίπεδο του αριθμού που έβαλες στο echo.
Άμα δεν σε ικανοποιεί αυτό (εμένα δεν θα με ικανοποιούσε), περίμενε μήπως κάποιος σου απαντήσει κάτι πιο σταθερό και μόνιμο.
EDIT: Υπάρχει και η επιλογή να ρυθμίσεις την φωτεινότητα μέσα από το BIOS.
AYTH EINAI ΜΙΑ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΛΥΣΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΟΡΘΩΝΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΑΠΛΑ ΑΛΛΑΖΕΙ ΤΗΝ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΕΙΝΟΤΗΤΑΣ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ.