Kubuntu Προβλήματα!

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Kubuntu Προβλήματα!

Δημοσίευσηαπό Babis_ECE » 14 Ιούλ 2009, 20:53

dim721 έγραψε:Και πως ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Μέσω terminal· και αν ναι με ποιες εντολές; (Συγνώμη αλλά τώρα αρχίζω να συναναστρέφομαι με Linux... :oops: )

Για να προσθέσουμε το PPA:
Step 1: Αντέγραψε αυτό:
Κώδικας: Επιλογή όλων
deb http://ppa.launchpad.net/kubuntu-ppa/ppa/ubuntu jaunty main

Step 2: Πήγαινε στο Ubuntu, System > Administration > Software Sources.
Step 3: Πάτα στην καρτέλα: Third Party Software tab.
Step 4: Πάτα το "Add".
Step 5: ΕΠικόλλησε την σερά που αντέγραψες προηγουμένως, και πάτα Add.
Όταν πατήσεις κλείσιμο πάτα μετά "reload the software sources information". Θα εμφανιστεί ένα μήνυμα του στυλ: "unverified software sources" Θα το φτιάξεις με το KEY. Στο KUbuntu δεν ξέρω πώς γίνεται με το KPackageKit.. Ρίξε μια ματιά στο θέμα, και πιστεύω θα βρεις την απάντηση:
viewtopic.php?f=9&t=254
;)
Apple MacBook Pro 13.3" Intel i5 2.3GHz (Early 2011)
Άβαταρ μέλους
Babis_ECE
daemonTUX
daemonTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό thodwris » 15 Ιούλ 2009, 01:48

Βασικα δεν ειναι προβλημα αλλα δεν βρηκα καποιο αλλο νημα να με εξυπηρετησει γι αυτο ποσταρω εδω.
Εχω την εκδοση 4.2.2 KDE (Kubuntu 9.04) και ειδα οτι εχει βγει και η 4.2.4 stable. Μπορω να κανω update και αν ναι πως; Θα χασω τιποτα απ τα δεδομενα ή τα plasmoids ή γενικα μετα το update αλλαζει τιποτα;
Ευχαριστω!
thodwris
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 15 Ιούλ 2009, 05:57

thodwris έγραψε:Μπορω να κανω update

Επιβάλετε
thodwris έγραψε:και αν ναι πως;

Μια απάντηση πριν την ερώτησή σου :)
Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim721 » 15 Ιούλ 2009, 21:35

Προσπάθησα να εγκαταστήσω το κλειδί αλλά μου βγάζει σφάλμα, ξέρει κανείς πώς μπορεί να γίνει αυτό; Έδωσα την εντολή :
sudo apt-key adv --keyserver keyserver.ubuntu.com --recv-keys 0x2836cb0a8ac93f7a
Όμως μετά δεν μπορούσε να κάνει update από το πακέτο... Μπορεί να μου πει κανείς τι να κάνω για να πιστοποιήσω το κλειδί;
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04 LTS 64-bit (en_US.UTF-8)
Προδιαγραφές Desktop ⇛ AMD Phenom II 2.8GHz │ 4GiB RAM │GeForce 9600 GT 512MiB |
Audio device: NVIDIA Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)

Προδιαγραφές Laptop ⇛
CPU: 2x Intel Pentium Dual CPU T2330 1.60GHz ‖ RAM 4 GB ‖ Clevo M660SRU
Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8400M G]
Δίκτυα: eth0: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] | wlan0:Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
dim721
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό ftso » 16 Ιούλ 2009, 00:37

Άβαταρ μέλους
ftso
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

IRC: ftso
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό dim721 » 16 Ιούλ 2009, 18:08

Τελικά κατάφερα να εγκαταστήσω το κλειδί και το repo αλλά και πάλι μου εμφανίζει κολλήματα της επιφάνειας εργασίας. Έχω ενεργοποιήσει και την κάρτα γραφικών μου και δεν ξέρω τι άλλο να κάνω...
Γνώσεις ⇛ Linux: Λίγες ┃ Προγραμματισμός: Ελάχιστα ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό : Ubuntu 12.04 LTS 64-bit (en_US.UTF-8)
Προδιαγραφές Desktop ⇛ AMD Phenom II 2.8GHz │ 4GiB RAM │GeForce 9600 GT 512MiB |
Audio device: NVIDIA Corporation MCP72XE/MCP72P/MCP78U/MCP78S High Definition Audio (rev a1)

Προδιαγραφές Laptop ⇛
CPU: 2x Intel Pentium Dual CPU T2330 1.60GHz ‖ RAM 4 GB ‖ Clevo M660SRU
Κάρτες γραφικών: nVidia G86 [GeForce 8400M G]
Δίκτυα: eth0: VIA Technologies, Inc. VT6102 [Rhine-II] | wlan0:Realtek Semiconductor Corp. RTL8187 Wireless Adapter
Άβαταρ μέλους
dim721
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιούλ 2009, 07:25

Καλημέρα... και εγώ κάνω ποστ εδώ γιατί ο τίτλος τα λέει όλα. :lol:
Δοκιμάζω το Kubuntu γιατί θέλω να δω αν το KDE είναι προχωρημένο σε σχέση με το Gnome. :) (άκουσα πολλά καλά για το KDE, και από φίλο μου)
Αποφάσισα λοιπόν να το ερευνήσω μόνος μου αλλά όχι μόνο να δω την εμφάνιση του KDE και τέλος, με όποιες απορίες και προβλήματα μπορεί να έχω θα αφιερώσω κάποιο χρόνο στο Kubuntu για να δω τι παίζει.
Καλό μου φαίνεται αλλά επειδή είμαι στο αρχικό στάδιο χρήσης του KDE έχω απορίες και κάποια προβληματάκια.

1) Καθώς προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση μια εφαρμογή με το gdebi εμφανίζεται σφάλμα

2) Ακολούθησα αυτόν τον οδηγό...
ftso έγραψε:Μετά την εγκατάσταση πρόσθεσε το repo εδώ (http://www.kubuntu.org/news/kde-4.2.3) και κάνε update.

και μόλις έκανα ότι λέει εκεί στην σελίδα μετά από επανεκκίνηση του υπολογιστή πρόσεξα ότι δεν ανοίγει φακέλους. Προσπαθώ π.χ. να ανοίξω φακέλους που έχω στην επιφάνεια εργασίας και δεν ανοίγουν, εμφανίζεται σφάλμα. Το σφάλμα είναι ένα παραθυράκι με το εξής περιεχόμενο "KDEInit could not launch '/usr/bin/korganizer'.

3) Με το Ubuntu και το Gnome στην μπάρα κάτω αριστερά υπάρχει μια συντόμευση που αν την πατήσεις... εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας κατευθείαν, με όσες εφαρμογές και να έχεις ανοιχτές αν το πατήσεις εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας. Αυτό δεν υπάρχει στο KDE; Βέβαια δεν θέλω να πατάω την συντόμευση και να μου εμφανίζει τα περιεχόμενα της επιφάνειας εργασίας σε νέο παράθυρο.

4) Τι είναι ο πίνακας plasma;

...αυτά για τώρα.
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιούλ 2009, 08:56

filippos.xf έγραψε:
3) Με το Ubuntu και το Gnome στην μπάρα κάτω αριστερά υπάρχει μια συντόμευση που αν την πατήσεις... εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας κατευθείαν, με όσες εφαρμογές και να έχεις ανοιχτές αν το πατήσεις εμφανίζεται η επιφάνεια εργασίας. Αυτό δεν υπάρχει στο KDE; Βέβαια δεν θέλω να πατάω την συντόμευση και να μου εμφανίζει τα περιεχόμενα της επιφάνειας εργασίας σε νέο παράθυρο.

3) Εντάξει το έλυσα αυτό ως εξής: Έκανα δεξί κλικ κάτω μπάρα και πάτησα Ξεκλείδωμα συστατικών > μετά πάτησα ξανά δεξί... πήγα Επιλογές Πίνακας και πάτησα Προσθήκη συστατικών > Αφού εμφανίστηκε το παράθυρο με τα πρόσθετα επέλεξα αυτό με ονομασία Εμφάνιση επιφάνειας εργασίας και το έσυρα επάνω στην μπάρα στο σημείο που θέλω. (είχα πατήσει προσθήκη συστατικού αλλά δεν μου εμφανίστηκε στην μπάρα)

Το 1, 2, και 4 από το παραπάνω ποστ ισχύουν ακόμα.
Προσθέτω άλλα δύο νέα θέματα...

- Μέσω τερματικού στο Gnome σε ορισμένες διαδικασίες χρειαζόταν να γράψω την εντολή σε τερματικό sudo gedit κτλ. για να υλοποιήσω κάποιες διαδικασίες. Αυτές τις παρόμοιες διαδικασίες ή και άλλες στο kubuntu πως γίνεται να τις κάνω; Για παράδειγμα δείτε την εικόνα...

- Σε εμένα συγκεκριμένα δεν λειτουργεί η επιλογή PrtScn (PrintScreen), πατάω το κουμπί αλλά τίποτα. Δεν θα έπρεπε να ανοίγει το Ksnapshot ή κάτι παρόμοιο; Δείτε και την εικόνα...
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό grimm » 19 Ιούλ 2009, 10:11

filippos.xf έγραψε:1) Καθώς προσπαθώ να κάνω εγκατάσταση μια εφαρμογή με το gdebi εμφανίζεται σφάλμα

Αν κατάλαβα καλά από την εικόνα, έχεις κατεβάσει κάποια πακέτα deb και θες να τα εγκαταστήσεις.
Δοκίμασες να κάνεις εγκατάσταση των πακέτων με κλειστό το synaptic;

Πιστεύω πως ο package manager που πάει να κάνει την εγκατάσταση, σκαλώνει γιατί
έχεις παράλληλα ανοικτό και άλλον package manager, το synaptic.
Γνώσεις ⇛ Linux: ψόφια πράγματα ┃ Προγραμματισμός: μόνο διακοπών ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu (lucid)
Προδιαγραφές ⇛ Intel Core 2 Quad Q6600 │ 3GB │ nVidia GeForce 8600 GT │ TFT 19" / 1280x1024
grimm
punkTUX
punkTUX

IRC: grimm_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό filippos.xf » 19 Ιούλ 2009, 10:18

grimm έγραψε:
Αν κατάλαβα καλά από την εικόνα, έχεις κατεβάσει κάποια πακέτα deb και θες να τα εγκαταστήσεις.
Δοκίμασες να κάνεις εγκατάσταση των πακέτων με κλειστό το synaptic;

Πιστεύω πως ο package manager που πάει να κάνει την εγκατάσταση, σκαλώνει γιατί
έχεις παράλληλα ανοικτό και άλλον package manager, το synaptic.

Ναι @grimm το είχα δοκιμάσει και τώρα το δοκίμασα πριν λίγο μόλις είδα το ποστ σου αλλά εξακολουθεί να υπάρχει το πρόβλημα.

χωρίς να τρέχει το synaptic:
filippos.xf
superbTUX
superbTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα