Επιλογή διανομής & DE

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Re: Επιλογή διανομής & DE

Δημοσίευσηαπό kzlazy » 17 Αύγ 2011, 15:10

Το boot δε χρειάζεται να είναι μεγάλο. Συνήθως 100 mb φτάνουν και από αυτά ακόμα και σε ένα dual boot σύστημα μένουν αχρησιμοποίητα πάνω από τα μισά...
Το root είναι θέμα χρήστη. Σε μινιμάλ εγκατάσταση που έχω σε παλιό λάπτοπ με 30gb σκληρό είχα δώσει και 5 gb, και ζούσε άνετα χρησιμοποιώντας τα μισά (μιλάμε όμως για λίγες εφαρμογές και οικονομικό DE (LXDE).
Σε εγκατάσταση με φούλ KDE και τα κέρατά μου από εφαρμογές ποτέ δεν ξεπέρασε τα 7,5 gb και ζούσε άνετα στα 10 και μετά 15 gb που είχα διαθέσει στο root.
Αν έχεις desktop και σκληρό δίσκο με πολύ χώρο (320 gb) κλπ, θα σου έλεγα να διαθέσεις στο root καμία 20 gb. Αυτό γιατί θα μπορείς να κρατάς και παλιές εκδόσεις πακέτων όταν αναβαθμίζονται με καινούρια ώστε να κάνεις downgrade αν κάτι πάει στραβά.
Εγώ βάζω 15 gb και περιοδικά κάνω ένα «pacman -Sc» που καθαρίζει την cache των πακέτων. Τρέχω KDE και ποτέ δεν έχω υπερβεί το 50% του χώρου. Απλά μην είσαι τσιγκούνης γιατί μετά θέλει διαδικασία για να μεγαλώσεις το partition. Δώστου 15-20 gb και θα έχεις πάντα και πολύ «αέρα».
Ολο το υπόλοιπο home και αν θέλεις, swap.
Now there sits a man with an open mind. You can feel the draft from here...
Groucho (τι θα πει ποιός Groucho) ?

Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Όχι / Αγγλικά: Καλά
Arch 64b με KDE
Acer Aspire 5680 laptop / Intel core 2 duo / 2 x 2048 Mb / nVidia GeForce Go 7600 / 1280x800
Άβαταρ μέλους
kzlazy
seniorTUX
seniorTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό zero » 17 Αύγ 2011, 15:39

Μάλιστα. Να σου πω, το εγκατεστησα με τον οδηγό του wantilles από το adslgr. Μερικά πράγματα δεν τα ρύθμισα στα .conf. Παίζει θέμα; Μπορώ να το κάνω αργότερα;
Γνώσεις ⇛ Linux: Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός: Όχι ┃ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ⇛ Ubuntu 11.04 σε Toshiba L500D-15M
zero
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnKnown96 » 18 Αύγ 2011, 23:07

Θέμα δεν παίζει, όχι... Όσο για το OpenBox με Arch σκέψου το καλά... Αν θες να το χρησιμοποιήσεις όπως είναι, καλώς. Αν όχι (δηλαδή να του περάσεις panel, διαφάνιες και να πας να <<χτίσεις ένα DE από την αρχή>>) ΔΕΝ στο πρωτείνω... Θέλει γερά νεύρα, υπομονή και καφέδες. Και στο τέλως καταλήγεις σε ένα λειτουργικό που το έκανες όπως το ήθελες εσύ, μόνο που ότι κάνεις, το κάνεις μόνος... Το αναφερώ αυτό, όχι επειδή δεν μου αρέσει το Arch, το Arch είναι από τα καλίτερα στον τύπο του (να τα ετοιμάζεις όλα από την αρχή) αλλά γιατί τα πέρασα αυτά (είχα γράψει όλα τα configuration files του OpenBox από την αρχή και του Panel που του πέρασα εγώ αργότερα μόνος μου, επείσης το έκανα όμορφο με Themes και κλπ αν και πολλά πράγματα δεν δούλευαν ακόμα όπως τα ήθελα) και στην τέταρτη μέρα τα 'φτησα κυριολεκτικά... Είχα ξεκολοθεί να τα φτιάχνω... Αν θες απλό και εύκολο DE πήγαινε με XFCE ή LXDE... Προσωπικά και τα δύο έχουν προβλήματα, προτιμώ το XFCE σαν ελαφρύ γραφικό και το KDE σαν γραφικό που τα έχει όλα. Το XFCE θα το πρωτιμούσα για όλα αν δεν χρησιμοποιούσε το Login Manager του Gnome και μερικά Icon Themes του. Το LXDE είναι αρκετά καινούργιο και πηστεύω θέλει πολύ δουλειά ακόμα. Αυτά! Ελπίζω να βοήθεισα!
Άβαταρ μέλους
UnKnown96
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Προηγούμενη

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα