Πως κανω εγκατασταση προγραμματα στο Ubuntu?

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Πως κανω εγκατασταση προγραμματα στο Ubuntu?

Δημοσίευσηαπό darkness22 » 06 Μαρ 2010, 13:44

Kalispera se olous :) Eimai neos edw kai 8elw na ma8w kati parapanw gia Linux ;)
Sry gia ta Greeklish alla de kserw pws na vazw ta ellinika sta Linux.
anw
Psaxnw ena programa pou legetai wine kai mou eipan oti to kaneis install kai meta vazeis oti programata twn windows 8eleis :thumbup:
Pou mporw na vrw auto to programa? kai episis pws mporw na to kanw install..

Euxaristw ek twn prwterwn!
Τελευταία επεξεργασία από vagrale13 και 07 Μαρ 2010, 02:23, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Διόρθωση τίτλου
darkness22
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Pws kanw install ta programata sta Ubuntu?

Δημοσίευσηαπό c7p » 06 Μαρ 2010, 14:05

Καλησπέρα πρώτα πρώτα δες οπωσδήποτε τις Oδηγίες προς νεοεισερχόμενους σε forum ή linux,οι οποίες περιέχουν ότι χρειάζεται ο νέος χρήστης (φτιάξε και την υπογραφή σου). (δες και το Οδηγοί - How to - Tutorials σε Κατηγορίες)

Μια παρατήρηση, δεν αξίζει να βάλεις οποιαδήποτε διανομή linux να κάνεις μια εγκατάσταση το wine και να τρέχεις προγράμματα για windows. Υπάρχουν εξαιρετικά προγράμματα ελεύθερα και ανοιχτού κώδικα (και δωρεάν) τα οποία καλύπτουν σχεδόν όλες τις ανάγκες σου και μην σου πω θα είσαι και πιο ευχαριστημένος. Το Ubuntu σου δίνει την δυνατότητα να βρεις όποια εφαρμογή θέλεις ανάλογα με τις ανάγκες σου πηγαίνοντας Εφαρμογές > Προσθαφαίρεση (ή Applications > Add/Remove...)
ελληνικά <-> αγγλικά => alt+shift
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 06 Μαρ 2010, 15:54

Καλώς μας ήρθες,
κατ' αρχήν δες προσεκτικά το link με τους οδηγούς που σου έδωσε ο c7p και θα καταλάβεις αρκετά τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί το Ubuntu.
Να ξέρεις όμως, ότι το Ubuntu δεν είναι μια δωρεάν έκδοση των windows, αλλά ένα πλήρες λειτουργικό με τα δικά του προγράμματα και τη δική του φιλοσοφία. Ναι μεν μας δίνει τη δυνατότητα να χρησιμοποιούμε αρκετά από τα προγράμματα των windows (όχι όλα όπως σου είπανε) μέσω του wine, αλλά η ομορφιά του είναι τα δικά του προγράμματα.
Αντιμετώπισε, λοιπόν, το Ubuntu σαν κάτι καινούριο και διαφορετικό και δεν θα χάσεις :thumbup:
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό darkness22 » 06 Μαρ 2010, 16:51

Pali den katafera na ta kanw ellinika.Sorry :( Sigoura kapia diadikasia 8a xei. den einai mono Alt+Shift

btw pou mou eipes oti prepei na paw sta >Applications >add or remove programs <-- auto den to exei mesta Applications
Exei Applications
: Accessories
: Games
: Graphics
: Internet
: Office
: Sound & Video
: wine (katafera kai to evala, ala de kserw na to xrisimopiw)
: Ubuntu Software Center

Eida tou kanones file c7p alla de 8elw na katsw na vazw ypografes twra kai avatars. Parapanw ir8a edw gia na ma8w Linux kai oxi gia na kanw wraia Profiles kai na antagonizome me tous alous pios exei to kalitero profile.
An 8elete na me voi8isete na ma8w kai egw kati parapanw, kalos, aliws de pirazei..

Euxaristw gia tin katanoisi sas!
darkness22
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Apopas » 06 Μαρ 2010, 17:18

darkness22 έγραψε:Eida tou kanones file c7p alla de 8elw na katsw na vazw ypografes twra kai avatars. Parapanw ir8a edw gia na ma8w Linux kai oxi gia na kanw wraia Profiles kai na antagonizome me tous alous pios exei to kalitero profile.
An 8elete na me voi8isete na ma8w kai egw kati parapanw, kalos, aliws de pirazei..

Euxaristw gia tin katanoisi sas!

Η υπογραφή δεν είναι για καλλωπιστικούς λόγους και ανταγωνισμό, αλλά για να γνωρίζουν αυτοί που θέλουν και μπορούν να σε βοηθήσουν τι hardware και τι software έχεις. Με το να μην φτιάξεις υπογραφή δεν βοηθάς καθόλου, ούτε εμάς, ούτε τον εαυτό σου. Ορίστε, τώρα δεν γνωρίζω εγώ για παράδειγμα καν ποιαν έκδοση του Ubuntu έχεις, πως να μπορέσω να σου δώσω οδηγίες για το οτιδήποτε;
Εικόνα
Άβαταρ μέλους
Apopas
powerTUX
powerTUX

IRC: Apopas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό koukouvaou » 06 Μαρ 2010, 17:26

Καλός όρισες στη παρέα.Να κοίτα εδωhttp://gnome.gr/2008/11/22/%CE%BF%CE%B4%CE%B7%CE%B3%CF%8C%CF%82-%CF%87%CF%81%CE%AE%CF%83%CE%B7%CF%82-%CF%84%CE%BF%CF%85-gnome-%CF%83%CF%84%CE%B1-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B7%CE%BD%CE%B9%CE%BA%CE%AC/ και σε μια βδομάδα οι απορίες σου θα είναι πολύ μα πολύ πιο λίγες.
Στην ενότητα How to έχει τα πάντα. :wave:
Για τα Ελληνικά Σύστημα -προτιμήσεις-πληκτρολόγιο-τικ στο us,gr και με alt+shift.
Spoiler: show
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Κατι εχω μαθει.../ Προγραμματισμός: Όχι/ Αγγλικά: Καλά
Λειτουργικό ubuntu 9.10 32bit
Η/Υ&Μοντέλο: intel E5200/ μνημη: 2 gb/ Καρτα γραφων: Intel 3100/ Οθόνη & Ανάλυση:asus 19" wide/camera cyper snipa
# 28271

Ελεύθερο λογισμικό για Ελεύθερους ανθρώπους.
pirateparty.gr
Άβαταρ μέλους
koukouvaou
seniorTUX
seniorTUX

IRC: koukouvaou
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Alexandros_ » 06 Μαρ 2010, 18:18

Δες εδω για ελληνικα φιλε μου...
Κώδικας: Επιλογή όλων
http://forum.ubuntu-gr.org/viewtopic.php?p=16314
Άβαταρ μέλους
Alexandros_
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό darkness22 » 06 Μαρ 2010, 19:25

οκ τα ελλινικά :thumbup: σας ευχαριστώ πολύ!

τώρα φίλε apopas ας κάνουμε και αυτό που θες για να βοηθήσω και τους άλους.. :)

έγραψε:Ορίστε, τώρα δεν γνωρίζω εγώ για παράδειγμα καν ποιαν έκδοση του Ubuntu έχεις, πως να μπορέσω να σου δώσω οδηγίες για το οτιδήποτε;

Που πάω για να δω όλα αυτά τα στοιχεία μου? Και επίσης διάβασα κάπου που λέει για το πως μπορώ να δω τα hardware μου αλλά δε θυμάμαι πώς! :P
Μπορείτε να με βοηθήσετε και σε αυτό το θέμα?

Σας ευχαριστώ όλους για το χρόνο σας και την βοήθειά σας! :clap: :thumbup: :bow:
darkness22
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό c7p » 06 Μαρ 2010, 23:40

Το προγραμματάκι sysinfo θα σου λύσει τα χέρια :) , μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση είτε ανοίγοντας το τερματικό και δίνοντας
sudo apt-get install sysinfo

και έπειτα συμπληρώνοντας τον κωδικό σου
ή μέσω του Ubuntu Software Center (Applications > Ubuntu Software Center)
Άβαταρ μέλους
c7p
powerTUX
powerTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό darkness22 » 07 Μαρ 2010, 01:24

c7p έγραψε:Το προγραμματάκι sysinfo θα σου λύσει τα χέρια :) , μπορείς να το κάνεις εγκατάσταση είτε ανοίγοντας το τερματικό και δίνοντας
sudo apt-get install sysinfo

και έπειτα συμπληρώνοντας τον κωδικό σου
ή μέσω του Ubuntu Software Center (Applications > Ubuntu Software Center)

Δε κατάλαβα! Πού θα βρω αυτό το προγραμματάκι? Και το τερματικό τι είναι? Έχω το linux στα αγγλικά και δε ξέρω τις ονομασίες τους καλά στα ελληνικά!
Και πιο κωδικό να συμπληρώσω? Που να πάω για να τα κάνω όλα αυτά?

Πολλές ερωτήσεις ε? :P .... Μου το σήστησαν άλοι αυτο το site και μου είπαν ότι βοηθάτε πολύ και είπα, ας μπω και εγώ να μάθω λίγο Linux :P
Βοηθήστε με λίγο ρε σεις.. είμαι τελείως noob :thumbdown:
Από Linux δεν ξέρω σχεδόν τίποτα αλλά μ αρέσουν πολύ και θέλω να μάθω ;)

Ευχαριστώ πάντως για την βοήθειά σας! Να στε καλά :thumbup:
darkness22
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα