Grub και πάλι grub

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Grub και πάλι grub

Δημοσίευσηαπό minios67 » 06 Μάιος 2010, 16:24

Γεια σας παλικαρόπουλα.
Έκανα καθαρή εγκατάσταση 10.04 σε ένα 16ρι φλασάκι όπου πριν είχα 9.10 αλλά επέλεξα να μη κάνω αναβάθμιση.
Αν και δήλωσα σωστά η εγκατάσταση να γίνει στο sdb (όπου φλασάκι) βιάστηκα και δεν μπήκα στο υπομενού για να δηλώσω που θα κάτσει ο grub με αποτέλεσμα ο grub να βρεθεί στο sda (όπου 160 Gb με (φτου) Vista και 9.10.
Επιχειρώ να εκκινήσω με ή χωρίς το φλασάκι κι έχω μια παύλα να με κοροϊδεύει πάνω αριστερά.
Επαναλαμβάνω σωστά την εγκατάσταση και μου δουλεύουν όλα αρκεί να έχω το φλασάκι, προφανώς ο grub στον σκληρό πήγε περίπατο.
Με τον παλιότερο grub είχα εξοικειωθεί και είχα έναν εύκολο μπούσουλα να τον επαναφέρω, τώρα με τον grub2 τα πράγματα μου φαίνονται πιο δύσκολα.
Πρέπει κατά τη γνώμη μου να μπει ένα εύκολο γραφικό εργαλειάκι στο Live CD για την ρύθμιση ή την επαναφορά του grub. Αν το βλέπετε κι εσείς λογικό αυτό παρακαλώ διαβιβάστε το στην κοινότητα και στην Canonical γιατί τα αγγλικά μου είναι φτωχά.
Παρακαλώ μη με παραπέμπετε σε σχετικά post, τα ξέρω. Έχω μια σχετική φράση στο “Πρόβλημα με βρικόλακα” viewtopic.php?f=37&t=11671&start=0.
Ευχαριστώ για τη συμπάθεια και την κατανόηση.
Θύμιος – Μεσολόγγι
Πάντα νέος στο Linux /Προγραμματισμός: Όχι-Basic σας κάνει;/Αγγλικά: όχι καλά, καταλαβαίνω αρκετά καλά.
Άβαταρ μέλους
minios67
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα