popeye έγραψε:1)Μπορώ να κάνω εγκατάσταση του 10.10 χωρίς να χάσω τις εφαρμογές μου;
2)Η εγκατάσταση του 10.10 πρέπει να γίνει πάλι με live cd ή μπορώ κατ' ευθείαν με Alt - F2 (και κάτι γράφουμε. Νομίζω update). και να φορτώσει τα πακέτα του 10.10 μόνο του; (από το internet).
1) Ναι, αν κάνεις αναβάθμιση μέσω διαδικτύου κι έχεις υπομονή, γιατί αργεί κάπως (1-2 ώρες άνετα στο δικό μου μηχάνημα).
2) Αν κάνεις αναβάθμιση θα την κάνεις είτε μέσω γραφικού περιβάλλοντος (Σύστημα -> Διαχείριση συστήματος -> Διαχείριση ενημερώσεων) είτε με την εντολή στο τερματικό:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get dist-upgrade
Προσωπικά προτιμώ τις καθαρές εγκαταστάσεις κάθε φορά, γιατί α) είναι πιο γρήγορες και β) έχεις το κεφάλι σου σχετικά ήσυχο ότι όλα θα δουλέψουν όπως πρέπει.
homer έγραψε:εγώ θέλω να ρωτήσω αν χάνεις τα αρχεία σου όταν κάνεις αναβάθμιση , και αν μπορείς να ξαναεπιστρέψεις στην παλιά έκδοση αν δεν σε αυχαριστεί η καινούργια..
Στην αναβάθμιση δεν χάνεις τίποτα (ούτε αρχεία ούτε προγράμματα ούτε προσωπικές ρυθμίσεις). Η επιστροφή στην προηγούμενη κατάσταση προϋποθέτει ότι έχεις μια εικόνα back-up του συστήματος και την επαναφέρεις ή κάνεις επανεγκατάσταση του προηγούμενη λειτουργικού. Εφόσον ο προσωπικός σου φάκελος, δηλ. το /home, είναι σε ξεχωριστό διαμέρισμα δεν χάνεις τίποτα, διαφορετικά κάνεις πρώτα back-up.
Οδηγίες για νέα μέλη ----
Οδηγοί - How to - Tutorials1 Linux: Μέτριος ┃ Προγραμματισμός: Καθόλου ┃ Αγγλικά: Προχωρημένος
2 Ubuntu 16.04 precise 64bit (el_GR.UTF-8), Windows 10
3 Intel Core2 Duo CPU E8400 3.00GHz ‖ RAM 8 GB ‖ Gigabyte X48-DS4
4 Advanced Micro Devices [AMD] nee ATI Caicos [Radeon HD 6450] [1002:6779]
5 eth0: Realtek RTL8111/8168B PCI Express Gigabit Ethernet controller [10ec:8168] (rev 02)