Καλημέρα σε όλους
Πριν από λίγες μέρες άλλαξα τον σκληρό δίσκο και έβαλα ένα μεγαλύτερο, έκανα μετά αντιγραφή με το clonezilla τον παλιό στον καινούργιο (copy disk to disk) και όλα δουλεύουν μια χαρά, έμεινε πάντως αδιάθετος χώρος περί τα 170 Giga και θέλω να τα διαθέσω σε κάποια κατάτμηση ή να φτιάξω κάποια νέα δυστυχώς όμως δεν τα κατάφερα.
Ο δίσκος είναι dual boot έχει πρωτεύοντα partition ένα ntfs με winxp το root με ubuntu 10.04 και το /home. Εχει επίσης ένα extended partition με ένα fat32, το linux-swap και ένα ext4 για δεδομένα. Ολα τα partition του ubuntu είναι ext4.
Το μήνυμα που μου βγάζει όταν πάω να φτιάξω νέο partition είναι ότι είδη έχει τέσσερα πρωτεύοντα και δεν μπορεί να φτιάξει άλλο. Επίσης όταν προσπαθώ να μεγαλώσω το /home δεν μου βγάζει ότι υπάρχει παραπάνω διαθέσιμος χώρος για να το μεγαλώσω. Το ίδιο ακριβώς κάνει και όταν προσπαθήσω να μεγαλώσω το ext4 με τα δεδομένα στο extended partition. Η προσπάθεια γίνετε με live cd και το gparted.
Μπορεί να διατεθεί ο αδιάθετος χώρος του δίσκου σε κάποια κατάτμηση, να γίνει μια νέα ή να μεγαλώσω την extended κατάτμηση χωρίς να χρειασθεί να σβηστούν οι κατατμήσεις που υπάρχουν μέσα στην extended ? Αν όχι γίνετε να μεταφερθεί το /home από πρωτεύουσα κατάτμηση μέσα στην extended ?
Ευχαριστώ
Γιώργος - sv9cag