από costasl » 16 Απρ 2011, 16:42
Έχω το ubuntu 64bit 11.04, και παρατήρησα κάποια περίεργα προβλήματα, ενώ έχω ανοιχτό το System Settings σε μία από τις επιλογές δεν κάνει κλικ (πχ System Monitor, δεν θυμάμαι πια ήταν), αφού έκανα το παράθυρο Maximize και Restore, η επιλογή αυτή δούλεψε κανονικά.
Παρόμοιο πρόβλημα παρατήρησα και στον Firefox, δεν πήγαινε το παράθυρο πάνω-κάτω με τη ροδέλα του ποντικιού ενώ ήταν επιλεγμένος ο Firefox , έκανα και εδώ μετακίνηση παραθύρου και στη συνέχει λειτουργούσε κανονικά.
Γενικά έχω δει ότι σε διάφορες περιπτώσεις στο παράθυρο του προγράμματος που έχω ανοιχτώ δεν λειτουργούν κάποια κουμπιά και μετά από λίγο, αφού μετακινηθώ σε άλλο παράθυρο και επιστρέψω ξανά σε αυτό, επανέρχεται η λειτουργία του. (πχ δεν κάνει κλικ στο ΟΚ για να κλείσω ένα παράθυρο διαλόγου, αλλά κάνει κλικ στο CANCEL στο ίδιο παράθυρο!!, ή εδώ που έγραφα αυτά το κείμενο ήθελα να βάλω τον κέρσορα, για να γράψω, σε ένα συγκεκριμένο σημείο αλλά δεν έκανε τίποτα λίγο πιο κάτω όμως στο ίδιο κείμενο μπορούσα να κάνω κλικ και να βγει ο κέρσορας ώστε να μπορέσω να γράψω !!!! θα με κουφάνει)
Μπορεί να είναι bugs από το ubuntu γιατί είναι beta έκδοση;
Να σημειώσω ότι έβαλα την έκδοση 11.04 γιατί με την 10.10 είχα άλλα προβλήματα με ήχο, μικρόφωνο και κάμερα φορητού κλπ.
Ευχαριστώ.
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Ικανοποιητικό
2 Ubuntu 24.04 64bit (en_US.UTF-8, XFCE xubuntu)
3 AMD Ryzen 5 5500U CPU @ 2.1GHz ‖ RAM 20 GB ‖ Lenovo V14 G2 ALC