Συντονιστής: adem1
gsxr_k7 έγραψε:γεια σας..εχω ενα μικρο προβλημα.ο αδερφος μου εχει ενα netbook assus μαθητικο. me dual boot win xp-ubuntu.τα εκανε σκ*τα στα windows δεν δουλευει τιποτα δεν μπορει να μπει στα windows.επιλεγω λειτουργικο windows xp και φτανει μεχρι το σημειο που εμφανιζεται το logo των windows και τελος.αποφασισα να μπω απο το ubuntu για να σωσω τα αρχει του και μετα μεσω του προγραμματος επαναφορας της assus να το επαναφερω στην αρχικη του κατασταση.παω να μπω στο ubuntu kai μου εμφανιζεται μια οθονη που λεει assus eee pc καλως ορισατε και απο κατω γραφει admin kai ζηταει κωδικο προσβασης .τον οποιο δεν ξερω...δεν ξερω αν ειναι ορισμενος απο την αρχη ή προσπαθησε να μπει καποια στιγμη ο μικρος και τον ορισε αυτος.υπαρχει περιπτωση να μπορεσω να βρω τον κωδικο η να τακαφερω να μπω εστω μεσα για να σωσω τα αρχεια?
fkol k4 έγραψε:Το να αντιγράψεις τα αρχεία που σου χρειάζονται, μπορείς να το κάνεις και κάνοντας εκκίνηση από ένα Live USB.
fkol k4 έγραψε:
Για την επαναφορά του κωδικού, κοίτα εδώ.
sotos21 έγραψε:Μισό λεπτό να δοκιμάσουμε κάτι πρώτα
Μπαίνεις σε recovery mode μετα πας στην επιλογή root και γράφεις passwd username και enter(όπου username το δικό σου) , μετά πρέπει να σου βγάλει new UNIX password πάτα πχ ubuntu μετα στο retype ξανά ubuntu (προσοχή δεν θα φαίνεται τίποτα όταν πληκτρολογείς)
Μετά κάνε επανεκκίνηση, ο καινούργιος κωδικός πρέπει να είναι ubuntu(τον αλλάζεις μετά)
έγραψε:πως μπορω να μπω σε recovery mode?