Συντονιστής: adem1

sudo shutdown -P now
Lynx έγραψε:Επισης μου παρουσιασε ενα νεο προβλημα.. Μετα που εκανα αυτο για να μπορω να συνδεθω στο wifi δεν κλεινει.. Δηλαδη παταω τερματισμος αλλα ειναι σαν να κανει επαννεκινηση. Μονο απο windows τερματιζει ο υπολογιστης!
lspci -nnk -d 1849:
dmesg > dmesg.txt
fkol k4 έγραψε:Δοκίμασε να το κλείσεις δίνοντας την εντολή
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo shutdown -P now
για να δούμε αν κλείνει κανονικά ο υπολογιστής και είναι κάτι άλλο που φταίει.
Ένας σίγουρος τρόπος για να κλείνει αν δεν πιάνει τίποτα άλλο, είναι:
Κρατώντας πατημένα τα πλήκτρα Alt και PrtScn, να πατήσεις διαδοχικά τα γράμμματα r e i s u o (ή r e i s u b για επανεκκίνηση).
modenas88 έγραψε:
Υπάρχει ένα ζήτημα με τη διαχείριση ενέργειας (από το υποσύστημα acpi που υπάρχει στον πυρήνα Linux) για μερικές κάρτες (οδηγούς). Δες ένα σχετικό θέμα: viewtopic.php?f=39&t=24146&start=10#p255703
Δοκίμασε να εφαρμόσεις τη λύση με το acpi=off, για να ελέγξεις αν δουλεύει μετά ο τερματισμός. Έχεις και με την επανεκκίνηση πρόβλημα;
Επίσης δώσε τις παρακάτω εντολές:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
lspci -nnk -d 1849:
dmesg > dmesg.txt
Από την πρώτη δώσε το αποτέλεσμα της και από τη δεύτερη το περιεχόμενο του αρχείο dmesg.txt που θα δημιουργηθεί στο προσωπικό φάκελό σου.

Lynx έγραψε: Οι 2 εντολες που μου εδωσες δεν βγαζουν κατι..
lspci -nnk -d 10ec:modenas88 έγραψε:[..] και από τη δεύτερη το περιεχόμενο του αρχείο dmesg.txt που θα δημιουργηθεί στο προσωπικό φάκελό σου

Lynx έγραψε:Eκανα αυτο με το acpi=off αλλα και παλι οταν τον εκλεισα εκανε επανεκκινηση και το αλλαξα οπως ηταν(χωρις το acpi=off).. Οι 2 εντολες που μου εδωσες δεν βγαζουν κατι..

Lynx έγραψε:Μετα που εκανα αυτο για να μπορω να συνδεθω στο wifi δεν κλεινει..
sudo poweroff -fmadvinegar έγραψε:Αλλοι, την αφηνουν επανω, την φορτιζουν, και μολις φορτισει βγαζουν την μπριζα μεχρι να πεσει η σταθμη της, και μετα ξαναβαζουν την μπριζα.
Αλλοι το αφηνουν πανω με μπαταρια και μπριζα ολη μερα, καθε μερα.

Learner έγραψε:Η μπαταρίες (απ' ότι έχω διαβάσει στα manuals) έχουν έναν κύκλο φόρτισης - αποφόρτισης ..περίπου 300 φορές)

fkol k4 έγραψε:Στην πράξη ευτυχώς περισσότερο, μιας και αν ίσχυε κάτι τέτοιο κατά γράμμα, οι μπαταρίες των επαναφορτιζόμενων εργαλείων μου θα είχαν αχρηστευθεί από καιρό.