Σημερα το πρωι ανοιξα το pc και διαβασε μονο τον ενα απ τους δυο δισκους, δηλαδη μονο τον δισκο των windows. Τον αλλον με το linux δεν τον εβλεπε καθολου, ουτε στο Βios. Αναγκαστηκα πηγα στο καταστημα με pc και ειδαν οτι ο δισκος τελιωσε, βγηκε off. (ευτυχως για λιγο προλαβαινω την εγγυηση, και μαζι με τον δισκο που θα αντικατασταθει παρηγγειλα αλλους δυο σκληρους και λιγο μνημη ram ακομη, και ετσι θα εχω 3 διανομες linux. Aυτο τελειως πληροφοριακα παιδια.)
Και ετσι εχω μεινει με εναν δισκο, αυτον των windows. Να μην τα πολυ λεω τον ειπα να μου κανει φορματ τον δισκο με τα win7 που ειχα και να μου βαλει τα 8, αλλα τον ειπα επισης να τον μοιραση σε 250g και 250. Ενταξη ηρθα σπιτι για να βαλω Kubuntu που θελω στον αλλο (αδειο) μισο, και κολαω στην εγκατασταση. Παω στην καθοδηγημενη αλαγη μεγεθους και δεν καταλαβενω τι γινετε εκει. Εγω γνωριζω μονο απ την επιλογη Δειαχειριση με το χερι. εκει μπορω να ξεχωρισω τους δισκους ποιος ειναι ο καθενας βγαζοντας το συμπερασμα για την περιπτωση μου οτι πρεπει να χρησιμοποιησω τον /dev/sda/3 (237959 MB.) Οπως φαινετε σε μια απ τις παραπανω εικονες. Διαλεγω κανονικα ext4 jurnal, διαμορφωση, σημειο επαφης αλλα το προβλημα μου ειναι οτι δεν μπορω να βρω πως να δωσω εικονικη μνημη. Μηπως δεν χρειαζετε, γιατι δεν βλεπω στην ταμπελα να μπορω να το κανω, η δεν ειναι αυτη η σωστη ταμπελα;
Σε ολοκληρο δισκο παντα τα καταφερνα να εγκαταστησω ενα λειτουργικο και παντα μπορουσα να επιλεξω εικονικη μνημη απο εκει.
Αν τελικα η εγκατασταση πρεπει να γινη απο καποια αλλη επιλογη και οχι απ την διαμορφωση με το χερι νομιζω οτι δεν θα μπορω να τα καταφερω.

. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιον να βρει εύκολα τη λύση σε παρόμοιο θέμα απλά πατώντας πάνω στο πράσινο τικ.