Όταν λέω, πως ο server μάλλον έπεσε, τι εννοώ. Καταρχήν πλέον γράφοντας το domain της ιστοσελίδας μου το μόνο που εμφανίζεται είναι αυτό εδώ :

έγραψε:Error displaying the error page: Application Instantiation Error: Could not connect to MySQL.
Αρχικά όταν είδα αυτό στην σελίδα νόμιζα πως ήταν το κυρίως θέμα μου, αλλά μακάρι ίσος το θέμα να άρχιζε και να τελείωνε εκεί.
Το ισχυρότερο ίσος πλήγμα είναι οτι "έπεσε" και ο σκληρός δίσκος - αν δε κάνω λάθος - έτσι η ssh σύνδεση μου αποκόπηκε και από το virtualbox ακόμη δε μπορούσα να κάνω τίποτα :

Δε μπορούσα να κάνω τίποτα, ( ούτε shutdown ούτε τίποτα ) και για να λέμε την αλήθεια, δεν είχα πάρει χαμπάρι πως πλέον το σκληρό δίσκο δεν τον έβλεπε σαν συνδεδεμένο ο υπολογιστής. Έτσι μετά είπα, πως "ωχ κάτι έγινε και με τον δίσκο" ( και εφόσον εκεί ήταν ο server ήταν ίσος λογικό, ήταν λες και έχασε την γη κάτω από τα πόδια του ^_^ ) και ευτυχώς όμως όταν πάτησα πάνω του ( για να τον ανοίξει και να δω τα αρχεία του κτλπ ) υπήρχαν μέσα όλα τα αρχεία και δούλευε μια χαρά - τουλάχιστον έτσι βλέπω εμφανισιακά -. Ο server δεν ανταποκρινόταν με την καμία και έτσι έκλεισα καταναγκαστικά την εικονική μηχανή ( πατώντας "χ" στο παράθυρο της εικονικής μηχανής ). Τελικά μόλις το έκλεισα και το ξανά άνοιξα ( με πλέον συνδεδεμένο τον σκληρό ) έκανε και ο server κάποια tests αλλά όλα φαινόταν να ήταν καλά πλέον - ή τουλάχιστον έτσι βλέπω - νομίζω -.
Α! να αναφέρω επίσης ( αν και περιττό ίσος αφού χάθηκε εντελώς η σύνδεση με τον σκληρό δίσκο ), πως ο apache πριν κλείσω τον server καταναγκαστικά, ναι, δε λειτουργούσε.
Εφόσον όμως ήταν όλα μια χαρά το παραπάνω μήνυμα στην σελίδα μου παραμένει. Και από ότι βλέπω και νομίζω το πρόβλημα πλέον είναι στην MySql στην βάση δεδομένων. Κάτι έχει χαλάσει εκεί και πρέπει να το φτιάξω. Εδώ χρειάζομαι αρχικά την βοήθεια σας ώστε να επαναφερθεί το σύστημα σε κάποια φυσιολογικά επίπεδα ( και μετά εννοείται πως εγώ έχω την όρεξη να κουβεντιάσουμε πολλά αν την έχετε και εσείς

Το πρόβλημα με την MySql .
Δεν εκκινεί.

Μερικά errors :
- Κώδικας: Επιλογή όλων
ERROR 2002 (HY000): Can't connect to local MySQL server through socket '/var/run/mysqld/mysqld.sock' (2)
start: Job failed to start
Νομίζω τα βασικά είναι αυτά που σας δείχνω - και ειδικά το πρώτο -. Δυστυχώς μάλλον τώρα δε μπορώ να κάνω και πολλά ώστε να σας δείξω και άλλα, διότι παίρνοντας το πρώτο σφάλμα βρήκα οδηγούς όπως :
http://askubuntu.com/questions/125686/mysql-fails-to-start-after-upgrade-installation-etc
http://askubuntu.com/questions/392438/mysql-job-failed-to-start
και όμως δεν διορθώθηκε το πρόβλημα μου και νομίζω θα καταλάβετε το λόγο και από τα παρακάτω logs κατά την τώρα που δίνω :
apt-get dist-upgrade
Γίνεται εγκατάσταση mysql-server-5.5 (5.5.38-0ubuntu0.14.04.1) ...
141004 10:30:30 [Warning] Using unique option prefix key_buffer instead of key_buffer_size is deprecated and will be removed in a future release. Please use the full name instead.
start: Job failed to start
invoke-rc.d: initscript mysql, action "start" failed.
dpkg: error processing package mysql-server-5.5 (--configure):
η υποδιεργασία installed post-installation script επέστρεψε κατάσταση λάθους 1
dpkg: dependency problems prevent configuration of mysql-server:
mysql-server εξαρτάται από mysql-server-5.5. Ωστόσο:
Το πακέτο mysql-server-5.5 δεν έχει ρυθμιστεί ακόμη.
dpkg: error processing package mysql-server (--configure):
προβλήματα εξάρτησης - αφήνεται μη ρυθμισμένο
No apport report written because the error message indicates its a followup error from a previous failure.
Προέκυψαν σφάλματα κατά την επεξεργασία του:
mysql-server-5.5
mysql-server
E: Sub-process /usr/bin/dpkg returned an error code (1)

apt-get dist-upgrade
μου ζητάει να δώσω κωδικό για την mysql, δίνω εγώ σαν καλό παιδί και μετά παίρνω ένα πρόβλημα :

και τα αποτελέσματα είναι τα παραπάνω.

Οι ερωτήσεις με σειρά προτεραιότητας. ^_^
1) Τι να κάνω καταρχήν ώστε να διορθωθεί το πρόβλημα με την mysql ;
2) Καλά έπεσαι και ο σκληρός δίσκος; Πως και έτσι ;
3) Με τα αποτελέσματα που σας είπα, υπάρχει πιθανότητα απώλειας δεδομένων ;
4) Σας λέω παραπάνω αρκετές φορές, "έτσι τουλάχιστον βλέπω", αυτά πως μπορούμε να τα βεβαιώσουμε; Εννοώ, μπορεί να υπάρχουν και άλλα προβλήματα που να μην τα έχω εντοπίσει, να μην μου έχουν γίνει αισθητά και να μην τα ξέρω. Τι tests μπορούμε να κάνουμε;
Ευχαριστώ το πολύ. Ελπίζω το παρόν θέμα να είναι ενδιαφέρον για αρκετούς διότι η διόρθωση του δικού μου προβλήματος ίσος είναι και το τελευταίο και λιγότερο ενδιαφέρον που μπορούμε να συζητήσουμε στο παρόν θέμα. Εννοείται άλλωστε πως έχω και backup, αλλά εννοείται επίσης πως θέλω να το διορθώσω και να μάθω πάνω στο θέμα και κυρίως πιστεύω πως είναι ενδιαφέρον για συζήτηση, για αυτό και το έκανα.