Ubuntu 8.10 επιλογή γλώσσας κατά το logon [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]  Το θέμα επιλύθηκε

...εγκαταστάσεις, αναβαθμίσεις, διαχείριση partitions, boot-loader, κλπ

Συντονιστής: adem1

Κανόνες Δ. Συζήτησης
Στην ενότητα αυτή γράφουμε θέματα/ προβλήματα μόνο για το UBUNTU ή τα παράγωγά του.

Ubuntu 8.10 επιλογή γλώσσας κατά το logon [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό indigo » 03 Μαρ 2009, 22:43

καλησπέρα και συγχαρητήρια για την πολύ καλή δουλειά που γίνεται εδώ...

αν και παλιός στους υπολογιστές είμαι σχετικά νέος και άπειρος σε linux-based λύσεις οπότε δείξτε επιείκεια... :oops:

Έκανα μια εγκατάσταση 8.10 στο παλιό μου PC και όλα δούλευαν άψογα για περίπου ένα μήνα. Τις τελευταίες δυο ημέρες αντιμετωπίζω το εξής πρόβλημα:

Στο logon screen η γλώσσα που γράφει by default το πληκτρολόγιο μου είναι τα ελληνικά ενώ τα credentials μου είναι με λατινικούς χαρακτήρες και ο γνωστός τρόπος εναλλαγής της γλώσσας δεν δουλεύει... το αποτέλεσμα είναι να μπορώ να γράψω μόνο ελληνικά άρα να μην μπορώ να συνδεθώ!

έψαξα κάμποσο και βρήκα κάποια θέματα με προβλήματα στις γλώσσες αλλά σε άλλα σημεία του λειτουργικού και κάπως διαφορετικά και τελικά δεν έβγαλα άκρη. Αν υπάρχει κάτι δώστε μου ένα λίνκ.

ευχαριστώ... :roll:
Τελευταία επεξεργασία από indigo και 05 Μαρ 2009, 23:49, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
indigo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu 8.10 επιλογή γλώσσας κατά το logon

Δημοσίευσηαπό chazisop » 03 Μαρ 2009, 23:49

Τρέξε μέσω live CD και μετά θα κάνεις τα εξής ... βρες στο δίσκο που έχεις εγκατεστημένο το ubuntu το εξής μονοπάτι

Κώδικας: Επιλογή όλων
/etc/default/console-setup

Άνοιξε το με το gedit και με δικαιώματα υπερχρήστη , αν το μονοπάτι που είναι το αρχείο είναι π.χ. το /media/disk/etc/default/console-setup θα τρέξεις το εξής

gksudo gedit /media/disk/etc/default/console-setup

Βρες τα αντίστοιχα πεδία (είναι κοντά στο τέλος του αρχείου) που θα σου δώσω παρακάτω και αντικατέστησε τα με αυτά που σου δίνω εδώ

XKBMODEL="pc105"
XKBLAYOUT="us"
XKBVARIANT="querty"
XKBOPTIONS="grp_led:scroll,eurosign:e,grp:shift_alt_toggle"

Κάνε επανεκκίνηση και τρέξε το ubuntu από το δίσκο , το πρόβλημα σου έχει λυθεί και μπορείς να μπεις κανονικά στο σύστημα.
Τελευταία επεξεργασία από chazisop και 07 Μαρ 2009, 01:53, έχει επεξεργασθεί 1 φορά/ες συνολικά
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Ubuntu 8.10 επιλογή γλώσσας κατά το logon [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό indigo » 05 Μαρ 2009, 21:28

λαμπρά... σε ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. ;)

απλά μόνο χρειάστηκε να τρέξω το εξής διαφορετικό σε σχέση με το πόστ σου:
gksudo gedit /media/disk/etc/default/console-setup
indigo
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Ubuntu 8.10 επιλογή γλώσσας κατά το logon [ΕΠΙΛΥΘΗΚΕ]

Δημοσίευσηαπό chazisop » 07 Μαρ 2009, 01:52

Ωραία , θα το ενημερώσω μπας και το χρειαστεί και κάνας άλλος... απλά δε θυμόμουν που κάνει προσάρτηση ο δίσκος :)
Επίπεδο Γνώσεων: Linux: Μέτριο / Προγραμματισμός: Ναι / Αγγλικά:Καλά
Ubuntu 8.10 Intrepid Ibex
Intel Core2 6400 @ 2.13GHz , 3GB RAM , Nvidia 7600 GT , 2 x 120GB Western Digital hdd , 1x1TB Seagate hdd
chazisop
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Επιστροφή στο Λειτουργικό Σύστημα