Συντόμευση για το matlab (KDE)

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Συντόμευση για το matlab (KDE)

Δημοσίευσηαπό nikoker » 09 Φεβ 2010, 03:56

Έχω εγκαταστήσει το matlab στον φάκελο /opt/Matlab/ και για να το ξεκινήσω ανοίγω το τερματικό και πληκτρολογώ sudo /opt/Matlab/bin/matlab
και ξεκινάει. Αν κλείσω το τερματικό κλείνει και το matlab όπως είναι φυσικό.

Βρήκα αυτό : https://help.ubuntu.com/community/MATLAB σε παρόμοιο θέμα που είχε ανοίξει ένας χρήστης παλιότερα αλλά στον οδηγό αυτό η εγκατάσταση του matlab έγινε στον φάκελο /usr/share και όχι στον /opt που το έκανα εγώ.
Ως εκ τούτου δεν δουλεύει η λύση με το εικονίδιο και το matlab -desktop που κατέβασα γιατί αυτά μπαίνουν στον /usr/share και όχι στον /opt ( αν και εμφανίστηκε το εικονίδιο στα applications αλλά όπως ήταν φυσικό δεν δούλεψε ).

Τι μου προτείνετε να κάνω;
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.10 64bit σε Compal FL91 (Multirama notebook)
Προδιαγραφές ⇛ T7100 │ RAM 2GB │ Intel │ GM 965 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
nikoker
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: Συντόμευση για το matlab (KDE)

Δημοσίευσηαπό ant_0611 » 09 Φεβ 2010, 05:21

Αντι για matlab -desktop θα γράψεις /opt/Matlab/bin/matlab -desktop
Αφού σου τρέχει έτσι με sudo , θα σου τρέχει και εδώ, χωρίς sudo.
Για να σου τρέχει όμως και με σκέτο matlab -desktop, η λύση είναι να φτιάξεις ενα link στον /usr/local/bin/ για το matlab
Λογικά πρεπει να φτιάχνει λίνκ με την παρακάτω εντολή (δεν ειμαι σίγουρος όμως αν ειναι το σωστό, εμένα η matlab μου το έφτιαξε μόνη της).
Κώδικας: Επιλογή όλων

cd /usr/local/bin/
sudo ln /opt/Matlab/bin/matlab
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά: Μέτρια
Laptop:
Spoiler: show
Ubuntu 9.10 σε Fujitsu-Siemens A1667G2
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Turion 64 ML-37 │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : ATI X700 128MB │ Κάρτα Ασύρματη : Broadcom Corporation BCM4318 [AirForce One 54g] 802.11g (rev 02) │ Κάρτα Ήχου : VIA 8237 │ 15.4" Glossy 1280x800

Desktop:
Spoiler: show
Ubuntu 10.04
Προδιαγραφές ⇛ Επεξεργαστής : AMD Αthlon 1800+ │ Μνήμη : 1GB│ Κάρτα Γραφικών : Geforce 4 mx440 64MB │ 17" Glossy 1280x1024
Άβαταρ μέλους
ant_0611
punkTUX
punkTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 09 Φεβ 2010, 11:43

Εγώ να κανω μια ερώτηση:
έχεις καποιον συγκεκριμένο λόγο για να χρησιμοποιείς matlab κι όχι octave ή scilab;
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό nikoker » 09 Φεβ 2010, 19:39

ant_0611 έγραψε:Αντι για matlab -desktop θα γράψεις /opt/Matlab/bin/matlab -desktop

Δεν έγραφα αυτό. Έγραφα : /opt/Matlab/bin/matlab
Και μόλις κατέβασα αυτα :

Κώδικας: Επιλογή όλων
Create A MATLAB Launcher

1. Get an icon:

sudo wget http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/2/21/Matlab_Logo.png -O /usr/share/icons/matlab.png

2. Get the launcher file:

sudo wget 'https://help.ubuntu.com/community/MATLAB?action=AttachFile&do=get&target=matlab.desktop' -O /usr/share/applications/matlab.desktop

Ενώ εμφανίστηκε το εικονίδιο στον κατάλογο development δεν ανοίγει το matlab. Που πρέπει να βάλω το συμβολικό σύνδεσμο με την ln;
Το έβαλα εκεί που μου είπες και δεν λειτουργεί. Ούτε στο /usr/local/matlabR2009b/ που δοκίμασα να δημιουργήσω μόνος μου.
Το μήνυμα το έγραψα γιατί θέλω να δημιουργήσω συντόμευση στο μενού χωρίς να ανοίγω την κονσόλα και όχι απλά χωρίς sudo.

logari81 έγραψε:Εγώ να κανω μια ερώτηση:
έχεις κάποιον συγκεκριμένο λόγο για να χρησιμοποιείς matlab κι όχι octave ή scilab;

Γενικά προτιμώ να χρησιμοποιώ ελεύθερο λογισμικό από λογισμικού κλειστού κώδικα ακόμη και αν υπολείπεται σε δυνατότητες.
πχ αντί για microsoft office openoffice ή Koffice. όμως εδώ μιλάμε για προγράμματα που δεν είναι ακριβώς ίδια. Κάνω διπλωματική με κυματίδια cwt κτλ που χρειάζομαι μόνο το matlab : αυτή είναι η πτυχιακή. Αν μιλούσαμε απλά για έναν compiler ανοιχτού ή κλειστού λογισμικού εκεί θα είχε βάση αυτό που μου λες. Εδώ όμως μιλάμε για διαφορετικές εντολές και για προγράμματα που υπολείπονται σε δυνατότητες από το matlab.
Όταν η διπλωματική είναι με matlab και όλα στη σχολή γίνονται με matlab δεν μπορώ εγώ να δουλέψω με διαφορετικό πρόγραμμα που έχει διαφορές αν και θα το ήθελα πολύ. Και μην ξεχνάμε και το help του matlab που είναι πλούσιο.
Γνώσεις ⇛ Linux: Μέτριο ┃ Προγραμματισμός: Ναι ┃ Αγγλικά: Πολύ Καλά
Λειτουργικό ⇛ Κubuntu 9.10 64bit σε Compal FL91 (Multirama notebook)
Προδιαγραφές ⇛ T7100 │ RAM 2GB │ Intel │ GM 965 │ TFT 15.4"
Άβαταρ μέλους
nikoker
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό logari81 » 09 Φεβ 2010, 21:32

nikoker έγραψε:Εδώ όμως μιλάμε για διαφορετικές εντολές και για προγράμματα που υπολείπονται σε δυνατότητες από το matlab.

Εχω χρησιμοποιήσει για αρκετα χρονια το matlab, περισσοτερα απο οτι το octave, και δεν μου φαινεται σε καμια περιπτωση ότι το octave ή το scilab υστερουν του matlab πέρα του simulink. Το οτι δεν ειναι όλες οι εντολες του Octave ιδιες με του matlab τί σημαινει; Γιατι να πρεπει να ειναι;

nikoker έγραψε:Κάνω διπλωματική με κυματίδια cwt κτλ που χρειάζομαι μόνο το matlab : αυτή είναι η πτυχιακή.

η ερώτηση ειναι τι χρειάζεσαι για την διπλωματική σου που δεν σου το προσφερει το octave ή το scilab; Πρεπει να συνδεσεις το προγραμμα σου σε καποιο προυπαρχον; Πρεπει να χρησιμοποιήσεις καποια συγκεκριμενη βιβλιοθηκη του simulink που δεν υπαρχει στο scilab;

nikoker έγραψε:Και μην ξεχνάμε και το help του matlab που είναι πλούσιο.

σε αυτο εχεις δικιο το help του matlab ειναι υποδειγματικο.
http://opensourceecology.org/

Λειτουργικό: Ubuntu 10.04 lucid 64-bitΠροδιαγραφές: 4x Intel Core i5 CPU M 450 2.40GHz ‖ RAM 3696 MiB ‖ Lenovo KL3 - LENOVO IdeaPad Y560
Κάρτα γραφικών: ATI Device [1002:68c0]Ασύρματο: wlan0: Atheros Inc. AR928X Wireless Network Adapter (PCI-Express) [168c:002a] (rev 01)
logari81
Επίτιμο μέλος
Επίτιμο μέλος

Εκτύπωση

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες