konnn έγραψε:limas έγραψε:konnn έγραψε:Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα
Ok.
Ίσως να είναι και καλύτερα να προσθέσεις κάπως και τη λέξη "εφαρμογή", τον τίτλο σου.
Οκ, ευχαριστώ. Ελπίζω να βρω λύση.
Συντονιστής: konnn
konnn έγραψε:limas έγραψε:konnn έγραψε:Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα
Ok.
Ίσως να είναι και καλύτερα να προσθέσεις κάπως και τη λέξη "εφαρμογή", τον τίτλο σου.
limas έγραψε:Καλημέρα και πάλι και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκανα όσα από τα παραπάνω μου αναφέρατε αλλά και πάλι δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα. Ούτε στις εφαρμογές μπορώ να το δώ κάπου. Οπότε υποψιάζομαι μήπως έκανα κάποιο λάθος εγώ κατά την αρχική διαδικασία install. Μου ζητήθηκε να δώσω το path του installation folder. Εγώ αυτό που έβαλα ήταν: /home/usr . Μήπως πρέπει να κάνω την εγκατάσταση σε άλλο path για να να μου εμφανίσει και το εικονίδιο της εφαρμογής μόλις τελειώσει το install?
sudo mkdir /mnt/iso
sudo mount -o loop <path_iso> /mnt/iso
sudo fusermount -u /mnt/iso
pc_magas έγραψε:Υπάρχει και terminal solution:
- Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo mkdir /mnt/iso
sudo mount -o loop <path_iso> /mnt/iso
Το unmount γίνεται με:
sudo fusermount -u /mnt/iso
Αν θες πολλαπλά iso images na κανεισ mount μπορείς να κάνεις με την χρήση της mkdir πολλαπλούς φακέλους πχ /mnt/iso1 /mnt/iso2 .....
eliasps έγραψε:limas έγραψε:Καλημέρα και πάλι και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκανα όσα από τα παραπάνω μου αναφέρατε αλλά και πάλι δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα. Ούτε στις εφαρμογές μπορώ να το δώ κάπου. Οπότε υποψιάζομαι μήπως έκανα κάποιο λάθος εγώ κατά την αρχική διαδικασία install. Μου ζητήθηκε να δώσω το path του installation folder. Εγώ αυτό που έβαλα ήταν: /home/usr . Μήπως πρέπει να κάνω την εγκατάσταση σε άλλο path για να να μου εμφανίσει και το εικονίδιο της εφαρμογής μόλις τελειώσει το install?
Σε default λειτουργικό σύστημα αυτός ο φάκελος (/home/usr) δεν υπάρχει, υπάρχει /usr και /home αλλά είναι και οι 2 στην ίδια θέση, μέσα στον / και όχι ο ένας μέσα στον άλλον. Λογικά όταν κάνεις εγκατάσταση ένα πρόγραμμα, στην επιλογή για το path του installation folder, έχει ήδη ένα path που σου προτείνει, καλό είναι να μην το αλλάξεις.
Δώσε αν θες περισσότερες πληροφορίες για το .iso. Ή κάποια λίστα με τα εκτελέσιμα αρχεία που έχει. Αν θες πες μου είτε εδώ, είτε σε pm ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα που θες να περάσεις.
gnome-desktop-item-edit ~/.local/share/applications/ --create-new
eliasps έγραψε:Άλλαξε τον τίτλο σου σε κάτι πιο σχετικό. Το πρόβλημα δεν ήταν με το .iso αλλά το ότι η εγκατάσταση δεν δημιούργησε launcher για το πρόγραμμα. Αν θες να φτιάξεις launcher δοκίμασε στο τερματικό με:
gnome-desktop-item-edit ~/.local/share/applications/ --create-new
limas έγραψε:Οκ, θα αλλάξω τον τίτλο. Την εντολή αυτήν σε ποιο directory την τρέχω? Την τρέχω όπως είναι ή βάζω κι εγώ κάποιο param?