Εφαρμογή: Σε ένα mounted .iso δεν δημιουργείται launcher  Το θέμα επιλύθηκε

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

Re: Πώς τρέχω ένα mounted .iso αρχείο?

Δημοσίευσηαπό limas » 06 Ιούλ 2012, 13:11

konnn έγραψε:
limas έγραψε:
konnn έγραψε:

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα

Ok.

Ίσως να είναι και καλύτερα να προσθέσεις κάπως και τη λέξη "εφαρμογή", τον τίτλο σου.

Οκ, ευχαριστώ. Ελπίζω να βρω λύση.
Γνώσεις ⇛ Linux:Χαμηλό ┃ Προγραμματισμός:Ναι ┃ Αγγλικά:Μέτρια
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Εφαρμογή: Πώς τρέχω ένα mounted .iso αρχείο?

Δημοσίευσηαπό eliasps » 06 Ιούλ 2012, 13:57

limas έγραψε:Καλημέρα και πάλι και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκανα όσα από τα παραπάνω μου αναφέρατε αλλά και πάλι δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα. Ούτε στις εφαρμογές μπορώ να το δώ κάπου. Οπότε υποψιάζομαι μήπως έκανα κάποιο λάθος εγώ κατά την αρχική διαδικασία install. Μου ζητήθηκε να δώσω το path του installation folder. Εγώ αυτό που έβαλα ήταν: /home/usr . Μήπως πρέπει να κάνω την εγκατάσταση σε άλλο path για να να μου εμφανίσει και το εικονίδιο της εφαρμογής μόλις τελειώσει το install?

Σε default λειτουργικό σύστημα αυτός ο φάκελος (/home/usr) δεν υπάρχει, υπάρχει /usr και /home αλλά είναι και οι 2 στην ίδια θέση, μέσα στον / και όχι ο ένας μέσα στον άλλον. Λογικά όταν κάνεις εγκατάσταση ένα πρόγραμμα, στην επιλογή για το path του installation folder, έχει ήδη ένα path που σου προτείνει, καλό είναι να μην το αλλάξεις.

Δώσε αν θες περισσότερες πληροφορίες για το .iso. Ή κάποια λίστα με τα εκτελέσιμα αρχεία που έχει. Αν θες πες μου είτε εδώ, είτε σε pm ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα που θες να περάσεις.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό pc_magas » 06 Ιούλ 2012, 16:53

Υπάρχει και terminal solution:
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo mkdir /mnt/iso
sudo mount -o loop <path_iso> /mnt/iso

Το unmount γίνεται με:
sudo fusermount -u /mnt/iso

Αν θες πολλαπλά iso images na κανεισ mount μπορείς να κάνεις με την χρήση της mkdir πολλαπλούς φακέλους πχ /mnt/iso1 /mnt/iso2 .....
My blog|Κυπριακή Κοινότητα Ελευθέρου Λογισμικού Λογισμικού ανοικτού Κώδικα
Γνώσεις Linux:Ποτέ αρκετές|Προγραμματισμός: Php, javascript, nodejs, python, bash |Aγγλικά:Καλά
Οι υπολογιστές μου:
Spoiler: show
Ubuntu 16.04 64 bit σεIntel(R) Pentium(R) CPU G4400 @ 3.30GHz, 16Gib Ram, 500Gib Hard Disk, και κάρτα γραφικών Nvidia Geforce GT610
Lubuntu 14.04 σε Dell Inspiron mini 10(1010) intel Atom Z500 1Gb ram και gma500 (εδώθη σε άλλον)
Kubuntu 16.04 Lenovo G70 Intel i5 Nvidia Grapgics Card, Intel Graphics card (έχει 2) με Nouveau, 16Gb RAM, 126GB SSD Σκληρό Δίσκο
Άβαταρ μέλους
pc_magas
powerTUX
powerTUX

Launchpad: pc_magas
IRC: pc_magas
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 06 Ιούλ 2012, 20:54

pc_magas έγραψε:Υπάρχει και terminal solution:
sudo mkdir /mnt/iso
sudo mount -o loop <path_iso> /mnt/iso

Το unmount γίνεται με:
sudo fusermount -u /mnt/iso

Αν θες πολλαπλά iso images na κανεισ mount μπορείς να κάνεις με την χρήση της mkdir πολλαπλούς φακέλους πχ /mnt/iso1 /mnt/iso2 .....

Ευχαριστω πολυ. Το mount το εχω καταφερει. Για το installation στον σωστο φακελο δεν ειμαι σιγουρος αν εκανα σωστα. Και μετα θα ηθελα να εμφανιστει ενα εικονιδιο για να μπορω να το κανω run.
Λειτουργικό σε Η/Υ ϰ μοντέλο: Ubuntu 10.04.1 LTS σε Intel(R) Core(TM) 2 Duo CPU @ 2.00GHz
Προδιαγραφές ⇛ T5750│ RAM:3GB │Mesa DRI Intel(R) 965GM GEM │ Atheros AR5001 │Intel 82801H │ TFT 15.6''
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 06 Ιούλ 2012, 20:57

eliasps έγραψε:
limas έγραψε:Καλημέρα και πάλι και σας ευχαριστώ για τις συμβουλές σας. Έκανα όσα από τα παραπάνω μου αναφέρατε αλλά και πάλι δεν μπορώ να τρέξω το πρόγραμμα. Ούτε στις εφαρμογές μπορώ να το δώ κάπου. Οπότε υποψιάζομαι μήπως έκανα κάποιο λάθος εγώ κατά την αρχική διαδικασία install. Μου ζητήθηκε να δώσω το path του installation folder. Εγώ αυτό που έβαλα ήταν: /home/usr . Μήπως πρέπει να κάνω την εγκατάσταση σε άλλο path για να να μου εμφανίσει και το εικονίδιο της εφαρμογής μόλις τελειώσει το install?

Σε default λειτουργικό σύστημα αυτός ο φάκελος (/home/usr) δεν υπάρχει, υπάρχει /usr και /home αλλά είναι και οι 2 στην ίδια θέση, μέσα στον / και όχι ο ένας μέσα στον άλλον. Λογικά όταν κάνεις εγκατάσταση ένα πρόγραμμα, στην επιλογή για το path του installation folder, έχει ήδη ένα path που σου προτείνει, καλό είναι να μην το αλλάξεις.

Δώσε αν θες περισσότερες πληροφορίες για το .iso. Ή κάποια λίστα με τα εκτελέσιμα αρχεία που έχει. Αν θες πες μου είτε εδώ, είτε σε pm ποιό είναι αυτό το πρόγραμμα που θες να περάσεις.

Την πρώτη φορά έκανα το install στον φακελο: /home/limas, όπου limas είναι το όνομα της περιοχής μου.
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Re: Εφαρμογή: Πώς τρέχω ένα mounted .iso αρχείο?  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό limas » 06 Ιούλ 2012, 21:48

Λοιπόν, το πρόγραμμα έτρεξε και αυτό διότι:

(...Έχω κάνει mount to .iso, έχω κάνει το install, τρέχοντας το εκτελέσιμο με όνομα install.)
(Οπότε απλά θέλω να τρέξω το πρόγραμμα)

1) Είχα κάνει την εγκατάσταση στο: /home/limas , όπου limas: το όνομα της περιοχής μου
2) Εκεί υπήρχε από πριν ένας φάκελος με όνομα: bin , όπου εκεί μέσα έχει εκτελέσιμα αρχεία.
3) Μέσα στον φάκελο bin , βρίσκω το όνομα του προγράμματος, δηλαδή το όνομα του εκτελέσιμου, που θέλω να τρέξω.
4) Αν το εκτελέσιμο που θέλω να τρέξω έχει πάνω του κάποιο εικονίδιο: λουκέτο, τότε αυτό σημαίνει ότι για να το τρέξω πρέπει να έχω root δικαιώματα (εκτελώ ΟΛΑ τα επόμενα βήματα). Αλλιώς το τρέχω με τον γνωστό τρόπο του βήματος 5).
5) Ανοίγω μια κονσόλα, μεταβαίνω στο directory που βρίσκεται ο φάκελος bin. Εγώ εγραψα: cd /home/limas/bin για να μεταβώ στο συγκεκριμένο σημείο.
6) Πατάω ls και βλέπω μια λίστα με τα εκτελέσιμα. Διαπιστώνω ότι το όνομα του εκτελέσιμου του προγράμματος μου βρίσκεται όντως σε αυτό το directory.
7) Αν δεν είδα από πρίν το εικονίδιο: λουκέτο, αυτό σημαίνει ότι ΔΕΝ χρειάζεται να έχω root δικαιώματα, και άρα στο ίδιο directory πατάω στην κονσόλα απλά: ./ onoma_ektelesimou για να τρέξει. Πάω στο βήμα 9) προσπερνώντας το επόμενο βήμα. Αλλιώς αν είχα δει από πρίν το εικονίδιο: λουκέτο πάνω στο εκτελέσιμο, αυτό σημαίνει ότι χρειάζεται να έχω root δικαιώματα και οπότε πάω στο βήμα 8).
8) Αν το εκτελέσιμο μου έχει root δικαιώματα, εκτελώ στο ίδιο directory: sh onoma_ektelesimou για να τρέξει.
9) Voila!! Το πρόγραμμα τρέχει! ΠΡΟΣΟΧΗ: Αν κλείσετε την κονσόλα θα κλείσετε και το πρόγραμμα! Οπότε πράξτε αναλόγως!

Ελπίζω να βοήθησα! Πάντως έμαθα ότι το εκτελέσιμο βρίσκονται στον φάκελο bin , στο directory που κάνω την εγκατάσταση. Και απλά μετά το τρέχω με ένα από τους παραπάνω τρόπους.
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 06 Ιούλ 2012, 22:39

Άλλαξε τον τίτλο σου σε κάτι πιο σχετικό. Το πρόβλημα δεν ήταν με το .iso αλλά το ότι η εγκατάσταση δεν δημιούργησε launcher για το πρόγραμμα. Αν θες να φτιάξεις launcher δοκίμασε στο τερματικό με:
gnome-desktop-item-edit ~/.local/share/applications/ --create-new
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό limas » 06 Ιούλ 2012, 23:25

eliasps έγραψε:Άλλαξε τον τίτλο σου σε κάτι πιο σχετικό. Το πρόβλημα δεν ήταν με το .iso αλλά το ότι η εγκατάσταση δεν δημιούργησε launcher για το πρόγραμμα. Αν θες να φτιάξεις launcher δοκίμασε στο τερματικό με:
gnome-desktop-item-edit ~/.local/share/applications/ --create-new

Οκ, θα αλλάξω τον τίτλο. Την εντολή αυτήν σε ποιο directory την τρέχω? Την τρέχω όπως είναι ή βάζω κι εγώ κάποιο param?
limas
dudeTUX
dudeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Learner » 06 Ιούλ 2012, 23:28

limas έγραψε:Οκ, θα αλλάξω τον τίτλο. Την εντολή αυτήν σε ποιο directory την τρέχω? Την τρέχω όπως είναι ή βάζω κι εγώ κάποιο param?

Για δημιουργία Launcher ρίξε μια ματιά εδώ --> viewtopic.php?f=9&t=22896&http#p240300
About Me
NickTux@GitHub

Spoiler: show
1. Ubuntu 18.04 LTS
2. Intel Core i3 CPU M 380 2.53GHz ‖ RAM 6GB ‖ Acer Aspire 5733
3. Intel Integrated Graphics [8086:0046] {i915}
4. wlan0: Atheros Inc. AR9485 Wireless Network Adapter [168c:0032] (rev 01)
Άβαταρ μέλους
Learner
Συντονιστής
Συντονιστής

Launchpad: nicktux
IRC: NickTux
Εκτύπωση

Re: Εφαρμογή: Σε ένα mounted .iso δεν δημιουργείται launcher

Δημοσίευσηαπό eliasps » 07 Ιούλ 2012, 02:48

Πάντως το συγκεκριμένο πρόγραμμα καλό είναι να το εγκαταστήσεις από την αρχή. Αν όντως έχεις κάνει 2 εγκαταστάσεις τουλάχιστον σβήσε τη μία.
Είπες ότι τώρα το εκτελέσιμο είναι στη θέση /home/limas/bin, αλλά πιο πάνω ανέφερες ότι έχεις κάνει και μία εγκατάσταση στο /home/usr.
Άμα θες να το εγκαταστήσεις ξανά, σβήσε και τις 2 υπάρχουσες εγκαταστάσεις και στην νέα, άσε την δημιουργία του φακέλου εγκατάστασης όπως στην προτείνει το πρόγραμμα, νομίζω είναι το /usr/local.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

ΠροηγούμενηΕπόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες