airodump-ng bug: fixed channel -1  Το θέμα επιλύθηκε

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

airodump-ng bug: fixed channel -1

Δημοσίευσηαπό bratsos » 28 Δεκ 2013, 19:04

CH 8 ][ Elapsed: 1 min ][ 2013-12-28 17:13 ][ fixed channel mon1: -1

Issue on airodump-ng (bug). Δοκιμασα να τρεξω multiple instances μον1,μον2,μον3, but still nothing. Κοιταω στο αγγλικα φορουμ και εχει να καρο εντολες :geek: , που αλλη ορεξη δεν εχω. Διοτι επειδη ειναι αιθερος τσιπακι υποστιριζει πολλαπλες εκδοχες του προγραμματος.
Προσπαθισα να κανω παραθεση σε υπαρχων θεμα-φορουμ με το εν λογο προβλημα, αλλα οτιδηποτε εχει σχεσυ με το aircrack-ng ειναι κλειδωμενο.
Η απλος κλειδωνοντε τα θεματα μετα απο καποιο χρονικο διαστημα στο ελληνικο φορουμ ?
Main computer: HP-G6 AMD United Trinity
Basic level of programming. ECDL 2010.
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: airodump-ng bug: fixed channel -1

Δημοσίευσηαπό the_eye » 28 Δεκ 2013, 20:35

Μήνυμα συντονισμού πρός τον/την bratsos

Δεν επιτρέπεται η παράθεση λιστών εντολών που να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αυτούσιες για την παραβίαση συστημάτων χωρίς την άδεια του ιδιοκτήτη τους. Αυτό που επιτρέπεται είναι η συζήτηση τεχνικών λεπτομερειών για την κατανόηση του τρόπου λειτουργίας μεθόδων παραβίασης με σκοπό την καλύτερη προστασία μας από τέτοιους κινδύνους.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 28 Δεκ 2013, 23:54

Ευχαριστο για την ειλικρινη απαντηση σας. Τετια πραματα απογορευωντε ρητως στο επισημο φορουμ του ουμπουντου.Θα αναφερω το συμβαν στο επισημο φορουμ του ουμπουντου. http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... ircrack-ng
Cause: Users greek region. Report : Censorship
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Δεκ 2013, 00:03

bratsos έγραψε:Ευχαριστο για την ειλικρινη απαντηση σας. Τετια πραματα απογορευωντε ρητως στο επισημο φορουμ του ουμπουντου.Θα αναφερω το συμβαν στο επισημο φορουμ του ουμπουντου. http://ubuntuforums.org/showthread.php? ... ircrack-ng
Cause: Users greek region. Report : Censorship

Για να καταλάβω, θα αναφέρεις στο επίσημο φόρουμ του Ουμπούντου πως στο ελληνικό φόρουμ του Ουμπούντου δεν δίνουμε δημόσια βοήθεια που μπορεί να χρησιμοποιηθεί κυρίως για πράξεις που χαρακτηρίζονται παράνομες στη χώρα μας και μάλιστα σε ένα μέλος με μόλις τρεις δημοσιεύσεις;;

Ok, that 'll be fun, can't wait...
Εικόνα
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 29 Δεκ 2013, 00:13

Στη ελλαδα το aircrack διδασκετε στα ελληνικα πανεπιστημια. απλος ρωτησα αμα υπαρχει λογοκρισια στο επισημο αγγλικο φορουμ που ειμαι αρκετα χρονια μελος.
Εκανα εκει την ερωτηση και παρεθεσα την απαντηση απο το ελληνικο φορουμ. Ειμαι αρχαριος με το ελληνικο φορουμ.
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό fkol k4 » 29 Δεκ 2013, 00:25

bratsos έγραψε:Στη ελλαδα το aircrack διδασκετε στα ελληνικα πανεπιστημια. απλος ρωτησα αμα υπαρχει λογοκρισια στο επισημο αγγλικο φορουμ που ειμαι αρκετα χρονια μελος.
Εκανα εκει την ερωτηση και παρεθεσα την απαντηση απο το ελληνικο φορουμ. Ειμαι αρχαριος με το ελληνικο φορουμ.

Και στη σχολή κλειδαράδων διδάσκεται το πως να παραβιάζεις κλειδαριές, αλλά αν ρωτήσει κάποιος τυχαίος έναν κλειδαρά πως γίνεται, δεν σημαίνει πως αυτός θα απαντήσει, έτσι δεν είναι;
Εδώ δεν είναι πανεπιστήμιο, εδώ ο καθένας δηλώνει ότι θέλει.
Το τι κάνει το αγγλικό φόρουμ δεν μας αφορά. Έχουν την ευθύνη των δικών τους πράξεων και αν κάποτε πάει ο αντίστοιχος εισαγγελέας και τους ζητήσει το λόγο θα είναι δικό τους πρόβλημα.
Εμάς μας αφορά το τι κάνει το δικό μας φόρουμ και το τι ευθύνες πιθανώς να του ζητηθούν κάποια στιγμή, γιατί εδώ περνάμε την ώρα μας, μερικοί έχουμε γράψει κάτι χιλιάδες ποστ (και έχουμε ξενυχτήσει στις οθόνες ένα κάρο φορές λύνοντας γρίφους) και θέλουμε να μην έχει προβλήματα.
Επίσης, μιας και με τα αγγλικά μάλλον τα πας καλά (μιας και μέλος του αγγλικού φόρουμ), δες κι αυτό από άλλο ξένο φόρουμ.

ΥΓ.
Και από το αγγλικό φόρουμ του Ubuntu...
forum rules έγραψε:17. Cracking: Requests for help about any form of password or encryption "cracking" are not supported. Even though there are packages such as aircrack in the repositories, discussions about cracking or software related to cracking often lead to discussions about illegal activities. Such threads will be closed.
Γνώσεις: Linux: ★★★☆☆ Προγραμματισμός: ★☆☆☆☆ Αγγλικά: ★★★★★
Η υπογραφή μου
Οδηγίες για αρχάριους στο Ubuntu (12.04 LTS)Οδηγοί του forum
Άβαταρ μέλους
fkol k4
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: fkol-k4
IRC: fkol_k4
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 29 Δεκ 2013, 01:31

Εγινε ευχαριστο. Απο αγγλικα και γλωσσες προγραμματισμου και λινουξ ξερω σε μετριo επιπεδο. Εδω στο σκριπτακι που ετρεχα απο το λινουξ, δεν μου εδινε επιλογη για μετριο.
Μονο για αρχαριος,πρωταρης,καλος,τελειος.
Οσο αφωρα γιατι ξαφνικα εγινε τοση λογοκρισια? Ακομη και στο αγγλικο τα εχουν κλειδωσει ολα."Πριν απο αυτα(Σνόουντεν) τιποτα δεν απαγορευοταν.
Ακομη και στο επισημο σαιτ του μπακτρακ υπαρχει θεμα Σνόουντεν.Μετα το σκανδαλο με τις αποκαλυψεις για το ουμπουντου αλλαξανε μεχρι και τον τροπο συνδεσης στο αγγλικο φορουμ +_+
Αφου το διαβασες δες ποτε το βαλανε...

. All public forum data is released under the Creative Commons Attribution 3.0 License and should be attributed to The Ubuntu Forums (ubuntuforums.org).
Last Updated: 1 July 2013

Που εχει ως αποτελεσμα αυτο...

Αναφορά Δημιουργού — You must give appropriate credit, provide a link to the license, and indicate if changes were made. You may do so in any reasonable manner, but not in any way that suggests the licensor endorses you or your use.

Εδω ειναι ποιο πολλα http://wiki.creativecommons.org/License ... ison_chart

Κοινως για του απλους ανθρωπους, πισω απο ολα αυτα, λεει αμα πειραξεις το λινουξ ουμπουντου και το παρουσιασεις σαν δικο σου, απαγορευετε.

Αυτο που ξερω το ουμπουντου ειναι το αποτελεσμα απο διαφωρετικα προτζετ που ενωθηκαν ολα μαζι.
Τη εγινε και ξαφνικα αρχισε να κλειδωνετε ετσι ? Επειδη φταει ο Σνόουντεν ? Δεν καταλαβαινω που κολαει αυτος, με το παλιο τροπο που καποιος εμπενε στο αγγλικο φορουμ.
Τουλαχιστον αμα εχω προβλημα με αλλα θεματα, μπορω να ρωταω ?
Πιχι γιατι το ουμπουντου δεν βρισκει κανενα λειτουργικο, αν και εχω ενα μεσα στο σκληρο, για να το κανει dual boot. Find Sd1 (hhd) only free space (no partisions)
Δηλαδη αν και εχω τα γουιντος δεν τα βρεισκει στο λαπτοπ.Ουτε και κανενα παρτισιον εντοπιζει +_+
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 29 Δεκ 2013, 04:16

Αρχικά, καλωσόρισες στο φόρουμ.

Έχω την εντύπωση πως έχεις συνδυάσει αρκετά πράγματα και πιθανώς άσχετα μεταξύ τους με μία σειρά γεγονότων που επέφεραν αλλαγές και έχεις βγάλει λάθος συμπεράσματα.

Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα και ας είμαστε off topic:
bratsos έγραψε:Μετα το σκανδαλο με τις αποκαλυψεις για το ουμπουντου αλλαξανε μεχρι και τον τροπο συνδεσης στο αγγλικο φορουμ +_+
Αφου το διαβασες δες ποτε το βαλανε...

Το UbuntuForums έπεσε θύμα επίθεσης αποτέλεσμα της οποίας ήταν η "υποκλοπή" στοιχείων της βάσης δεδομένων του, δηλαδή των usernames, e-mails και των κρυπτογραφημένων κωδικών όλων (σχεδόν 2.000.000) των μελών του.
Μετά από αυτό, άλλαξε ο τρόπος σύνδεσης για λόγους ασφαλείας.
Διάβασε εδώ σχετικά.

Για το θέμα των οδηγιών χρήσης εφαρμογών που έχουν ως σκοπό την παραβίαση δικτύων ή γενικότερα την παραβίαση, πιστεύω πως ο fkol k4 ήταν αρκετά κατατοπιστικός.
Δεν επιτρέπεται για ευνόητους λόγους. Στόχος του forum μεταξύ άλλων είναι η προώθηση του ελεύθερου λογισμικού που με τη σειρά του προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών του. Συζητήσεις για "κακόβουλες" ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με αυτό.
Αν και ως θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, εύκολα μπορεί μία συζήτηση για λόγους γνώσεων και εκμάθησης να εξελιχθεί σε οδηγίες για παραβιάσεις δικτύων. Η διαχωριστική γραμμή είναι αρκετά λεπτή.

Όσον αφορά τις άδειες τώρα. Νομίζω πως τις έχεις ερμηνεύσει αρνητικά και παραβλέπεις τα θετικά τους στοιχεία, όπως η ελευθερία χρήσης, διαμοιρασμού, αντιγραφής κλπ.
Φυσικά και θα πρέπει να δίνονται τα credits εκεί που πρέπει. Αν κάποιος έχει φτιάξει μία εικόνα, έναν ήχο, ένα πρόγραμμα και μου δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω με ελευθερίες όπως οι παραπάνω, οφείλω και εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω τον δημιουργό:
  • Πρώτον, για να τον ευχαριστήσω.
  • Δεύτερον, για να ενημερώσω τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους ποιος είναι ο δημιουργός.
  • Τρίτον και κυριότερο, για να δείξω ποια είναι η original έκδοση του εκάστοτε υλικού, ώστε αν υπάρχουν τροποποιήσεις, να μην αποδοθεί ευθύνη για αυτές στον δημιουργό.
Τέτοιες άδειες προωθούν την ελευθερία των πληροφοριών και τον διαμοιρασμό της γνώσης και μέσω αυτών έχει υπάρξει τεράστια εξέλιξη και μεγάλες επιτυχίες για το ελεύθερο λογισμικό.

Αναφέρεις πως έχεις το επίπεδο των γνώσεών σου στα Αγγλικά είναι μέτριο. Τα αρχάριος / μέτριος / προχωρημένος είναι υποκειμενικά για τον καθένα, οπότε αν κρίνεις πως καταλαβαίνεις, θα σου προτείνω να παρακολουθήσεις αυτή την ομιλία για την άδεια GPL.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό bratsos » 06 Ιαν 2014, 19:08

Τελικα βρεικα λυση (πιστευω). Θα κατεβασω devian linux cali. Το οποιο δεν εχει κλειδωματα και ιστοριες οπως το ουμπουντου λινουξ με αλλα προγραμματα περα, αυτων που προωθει ο οργανισμος ουμπουτου
Άβαταρ μέλους
bratsos
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό the_eye » 06 Ιαν 2014, 21:03

bratsos έγραψε:Το οποιο δεν εχει κλειδωματα και ιστοριες οπως το ουμπουντου λινουξ με αλλα προγραμματα περα, αυτων που προωθει ο οργανισμος ουμπουτου

Αυτά που λες που τα βασίζεις ; Δεν υπάρχουν κλειδώματα, ούτε οργανισμός ubuntu ! Καλό είναι να διαβάζεις και να κατανοείς ένα θέμα πρώτα, προτού βγάλεις συμπεράσματα.
Όσο λιγότερο κλειστό λογισμικό έχεις, τόσα λιγότερα προβλήματα.
1 Γνώσεις ⇛ Linux: Καλό ┃ Προγραμματισμός: Ναι PHP, MySQL ┃ Αγγλικά: Καλά
2 Ubuntu 24.04.2
3 Intel Core i5-6500 CPU @ 3.20GHz ‖ RAM 7836 MiB ‖ Gigabyte B150M-HD3 DDR3-CF - Gigabyte B150M-HD3 DDR3
4 Intel HD Graphics 530 [8086:1912] {i915}
5 enp1s0: Realtek RTL8111/8168/8411 PCI Express Gigabit Ethernet Controller [10ec:8168] (rev 15)
Άβαταρ μέλους
the_eye
Διαχειριστής
Διαχειριστής

Launchpad: ntoulasd
IRC: the_eye_
Εκτύπωση

Επόμενο

Επιστροφή στο Εφαρμογές Άλλες-Διάφορες