Αρχικά, καλωσόρισες στο φόρουμ.
Έχω την εντύπωση πως έχεις συνδυάσει αρκετά πράγματα και πιθανώς άσχετα μεταξύ τους με μία σειρά γεγονότων που επέφεραν αλλαγές και έχεις βγάλει λάθος συμπεράσματα.
Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα και ας είμαστε off topic:
bratsos έγραψε:Μετα το σκανδαλο με τις αποκαλυψεις για το ουμπουντου αλλαξανε μεχρι και τον τροπο συνδεσης στο αγγλικο φορουμ +_+
Αφου το διαβασες δες ποτε το βαλανε...
Το UbuntuForums έπεσε θύμα επίθεσης αποτέλεσμα της οποίας ήταν η "υποκλοπή" στοιχείων της βάσης δεδομένων του, δηλαδή των usernames, e-mails και των κρυπτογραφημένων κωδικών όλων (σχεδόν 2.000.000) των μελών του.
Μετά από αυτό, άλλαξε ο τρόπος σύνδεσης για λόγους ασφαλείας.
Διάβασε εδώ σχετικά.
Για το θέμα των οδηγιών χρήσης εφαρμογών που έχουν ως σκοπό την παραβίαση δικτύων ή γενικότερα την παραβίαση, πιστεύω πως ο
fkol k4 ήταν αρκετά κατατοπιστικός.
Δεν επιτρέπεται για ευνόητους λόγους. Στόχος του forum μεταξύ άλλων είναι η προώθηση του ελεύθερου λογισμικού που με τη σειρά του προσφέρει ασφάλεια στα δεδομένα των χρηστών του. Συζητήσεις για "κακόβουλες" ενέργειες έρχονται σε αντίθεση με αυτό.
Αν και ως θέμα είναι αρκετά ενδιαφέρον, εύκολα μπορεί μία συζήτηση για λόγους γνώσεων και εκμάθησης να εξελιχθεί σε οδηγίες για παραβιάσεις δικτύων. Η διαχωριστική γραμμή είναι αρκετά λεπτή.
Όσον αφορά τις άδειες τώρα. Νομίζω πως τις έχεις ερμηνεύσει αρνητικά και παραβλέπεις τα θετικά τους στοιχεία, όπως η ελευθερία χρήσης, διαμοιρασμού, αντιγραφής κλπ.
Φυσικά και θα πρέπει να δίνονται τα credits εκεί που πρέπει. Αν κάποιος έχει φτιάξει μία εικόνα, έναν ήχο, ένα πρόγραμμα και μου δίνει την δυνατότητα να το χρησιμοποιήσω με ελευθερίες όπως οι παραπάνω, οφείλω και εγώ με τη σειρά μου να αναφέρω τον δημιουργό:
- Πρώτον, για να τον ευχαριστήσω.
- Δεύτερον, για να ενημερώσω τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους ποιος είναι ο δημιουργός.
- Τρίτον και κυριότερο, για να δείξω ποια είναι η original έκδοση του εκάστοτε υλικού, ώστε αν υπάρχουν τροποποιήσεις, να μην αποδοθεί ευθύνη για αυτές στον δημιουργό.
Τέτοιες άδειες προωθούν την ελευθερία των πληροφοριών και τον διαμοιρασμό της γνώσης και μέσω αυτών έχει υπάρξει τεράστια εξέλιξη και μεγάλες επιτυχίες για το ελεύθερο λογισμικό.
Αναφέρεις πως έχεις το επίπεδο των γνώσεών σου στα Αγγλικά είναι μέτριο. Τα αρχάριος / μέτριος / προχωρημένος είναι υποκειμενικά για τον καθένα, οπότε αν κρίνεις πως καταλαβαίνεις, θα σου προτείνω να παρακολουθήσεις αυτή την
ομιλία για την άδεια GPL.