apt-get / Synaptic / Ubuntu Software Center  Το θέμα επιλύθηκε

...εφαρμογές για οτιδήποτε άλλο

Συντονιστής: konnn

apt-get / Synaptic / Ubuntu Software Center

Δημοσίευσηαπό UnixBeast » 11 Φεβ 2014, 03:34

Kαλησπερα και παλι σε ολη την παρεα.
Εχω καποιες ερωτησεις. Το Ubuntu software οταν ψαχνω ενα πακετο μου βγαζει πως δεν υπαρχει εκτως απο το αν το γραψω ακριβως. Να εξηγησω ακριβως τι εννοω.
Eγω για παραδειγμα θελω το gobject-introspection. Αν γραψω gobject μου γυρναει αυτο:

Για να μου δωσει το πακετο πρεπει να το γραψω ολοκληρο οπως εδω:

To προβλημα ειναι πως εγω οταν θελω να χτισω κατι απο source και ψαχνω μια βιβλιοθηκη, δεν ξερω ακριβως πως λεγεται. Θελω να μου γυρναει ολες τις πιθανες βιβλιοθηκες. Οτι δηλαδη κανει το Synaptic.
Αυτο μπορω απο καπου να το αλλαξω?
Επισεις. Σεβομαι πολυ το Synaptic μιας και πριν παω στο FreeBSD τοτε θυμαμαι ετρεχα το Ubuntu 7.04 με Synaptic :)
Ειπα να το κατεβασω και αν ειναι να ξυλωσω το Ubuntu Software Center αλλα εδω ειναι η αλλη ερωτηση. Ενω εχουν τα ιδια repos μεσα, το Synaptic μου γυρναει πως εχει γυρω στα 3000 προγραμματα και βιβλιοθηκες ενω το Ubuntu Software εχει γυρω στα 6000! Γιατι?
Και μια ακομα ερωτηση. Πως γινεται να εχει το Ubuntu Software MONO 6000 αρχεια και το FreeBSD στα ports του να εχει 24000 ενω απο το FreeBSD λειπουν ενα καρο προγραμματα που εχει το Linux?
Μου δινει την αισθηση πως αντι να γινουν port απλα ολοι τραβανε ενα ppa.
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 11 Φεβ 2014, 03:49, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αντικατάσταση [img] με [thumbnailpop]
UnixBeast
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Re: apt-get / Synaptic / Ubuntu Software Center  Το θέμα επιλύθηκε

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Φεβ 2014, 04:12

Kαλησπέρα.

UnixBeast έγραψε:To προβλημα ειναι πως εγω οταν θελω να χτισω κατι απο source και ψαχνω μια βιβλιοθηκη, δεν ξερω ακριβως πως λεγεται. Θελω να μου γυρναει ολες τις πιθανες βιβλιοθηκες. Οτι δηλαδη κανει το Synaptic.
Αυτο μπορω απο καπου να το αλλαξω?

Για το string της αναζήτησης στο Ubuntu Software Center καθώς και για τα αποτελέσματα που αυτό επιστρέφει υπάρχουν κάποια συγκεκριμένα κριτήρια.
Εδώ συγκεκριμένα μπορείς να προσέξεις στις εικόνες που παραθέτεις δύο πράγματα:
  • Έχεις ορίσει την εμφάνιση των αποτελεσμάτων της αναζήτησης «By Relevance» δηλαδή με την σχέση του αποτελέσματος με το string που πληκτρολόγησες.
  • Κάτω κάτω στο παράθυρο, παρατήρησε πως υπάρχουν αποτελέσματα τα οποία είναι εξ'ορισμού κρυφά (hidden items) και δεν εμφανίζονται στην αναζήτηση εκτός και αν το επιλέξεις εσύ.
Για την αναζήτηση λογισμικού, το string της αναζήτησης, δηλαδή το κείμενο που έχεις πληκτρολογήσει στο πεδίο της αναζήτησης, αναζητείται στο:
  • Όνομα του προγράμματος.
  • Όνομα του πακέτου.
  • Περιγραφή του πακέτου.
Και εμφανίζονται στα αποτελέσματα τα αντικείμενα που βρέθηκαν που αποτελούν εφαρμογές. Αντίθετα, δεν εμφανίζονται στα αποτελέσματα αντικείμενα που δεν είναι εφαρμογές, δηλαδή αντικείμενα αρκετά τεχνικού χαρακτήρα, όπως αυτό που έφερες ως παράδειγμα (gobject-introspection).
Aυτά τα αντικείμενα είναι αυτά που δεν εμφανίζονται στα προγράμματα στο γραφικό περιβάλλον (δεν έχουν αρχείο .desktop).

Όμως γιατί εμφανίζεται όταν γράφεις το όνομα ολόκληρο και όχι όταν δεν το γράφεις;
Όταν στην αναζήτηση βρίσκεται αντικείμενο που ταιριάζει ακριβώς με την ονομασία που έχεις πληκτρολογήσει στο πεδίο της αναζήτησης, τότε το αντικείμενο αυτό εμφανίζεται άσχετα αν είναι ορισμένο ως κρυφό, επειδή είναι το μόνο που ταιριάζει ακριβώς με το string της αναζήτησης.
Αντίθετα, αν δεν ταιριάζει ακριβώς το string της αναζήτησης με το όνομα ενός αντικειμένου και το αντικείμενο αυτό θεωρείται από το κέντρο λογισμικού ως τεχνικό, τότε το αντικείμενο παραμένει κρυφό στα αποτελέσματα, ασχέτως αν το string της αναζήτησης εμπεριέχεται στο όνομα του πακέτου.

Εν κατακλείδι, αν αναζητήσεις με το string gobject στο Ubuntu Software Center όπως δηλαδή έχεις κάνει στην πρώτη εικόνα, και πατήσεις κάτω κάτω εκεί που γράφει «Show 565 technical items», μέσα σε αυτά τα 565 αντικείμενα, θα βρίσκεται και το gobject-introspection.
Οπότε όταν κάνεις αναζήτηση βιβλιοθηκών με ονομασία που εν μέρει εμπεριέχεται στο όνομα των πακέτων, κατά πάσα πιθανότητα είναι ορισμένα ως technical items από το κέντρο λογισμικού και συνεπώς δεν εμφανίζονται απευθείας (θα είναι κρυφά) στα αποτελέσματα. Επιλέγοντας να εμφανιστούν τα κρυφά αντικείμενα τότε εμφανίζονται ΟΛΑ τα αντικείμενα που υπάρχουν και ακολουθούν το μοτίβο που έχεις πληκτρολογήσει στο πεδίο της αναζήτησης, ασχέτως αν είναι κρυφά ή όχι.

Ουσιαστικά, για να δεις κάθε αποτέλεσμα που περιέχει το string που πληκτρολόγησες στο πεδίο της αναζήτησης, πατάς κάτω κάτω στο σημείο που λέει να εμφανιστούν και τα κρυφά αντικείμενα.

Περισσότερα για το Ubuntu Software Center εδώ.

UnixBeast έγραψε:Ειπα να το κατεβασω και αν ειναι να ξυλωσω το Ubuntu Software Center αλλα εδω ειναι η αλλη ερωτηση. Ενω εχουν τα ιδια repos μεσα, το Synaptic μου γυρναει πως εχει γυρω στα 3000 προγραμματα και βιβλιοθηκες ενω το Ubuntu Software εχει γυρω στα 6000! Γιατι?

Πιθανότατα να έχει και αυτό σχέση με τα κριτήρια της αναζήτησης. Γίνε πιο συγκεκριμένος.
Ψάχνεις γενικά; Εγκατεστημένα πακέτα; Σε όλα τα αποθετήρια ή μόνο σε ένα;

UnixBeast έγραψε:Και μια ακομα ερωτηση. Πως γινεται να εχει το Ubuntu Software MONO 6000 αρχεια και το FreeBSD στα ports του να εχει 24000 ενω απο το FreeBSD λειπουν ενα καρο προγραμματα που εχει το Linux?

Ξανά, κοιτάς τι συμβαίνει σε ένα αποθετήριο ή σε όλα;
Σε αυτό το σημείο υπάρχει και ο παράγοντας της διαφοράς των συστημάτων.
Τα FreeBSD και Linux αν και είναι συστήματα της ίδιας οικογενείας (UNIX-like) δεν παύουν να είναι διαφορετικοί πυρήνες με άλλες απαιτήσεις και τρόπους λειτουργίας.

Μεταφέρθηκε στην κατάλληλη ενότητα.

Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 11 Φεβ 2014, 04:27, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Προσθήκες στην απάντηση
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Launchpad: eliasps
IRC: eliasps
Εκτύπωση

Re: apt-get / Synaptic / Ubuntu Software Center

Δημοσίευσηαπό UnixBeast » 11 Φεβ 2014, 04:29

To Ηide technical Items δεν το ειχα προσεξει ποτε!!! Ειναι σκουρο μπλε μεσα σε μαυρο και δεν πηγε το ματι μου εκει. Σε ευχαριστω πολυ eliasps :)
έγραψε:Πιθανότατα να έχει και αυτό σχέση με τα κριτήρια της αναζήτησης. Γίνε πιο συγκεκριμένος.
Ψάχνεις γενικά; Εγκατεστημένα πακέτα; Σε όλα τα αποθετήρια ή μόνο σε ένα;

Βασικα μολις ανοιξω το Ubuntu Software Center κατω, μου λεει 71043.... Γραψε λαθος. Νομιζα πως ηταν 6-7000 κατι τετοιο και σκαλωσα. Αλλα και παλι.
To Synaptic μου γυρναει 43096 πακετα. Δηλαδη 30000 πακετα περιπου λιγοτερα. Ενταξει. Εχω βαλλει και 1-2 ppa αλλα 30000 λιγοτερα?
Χωρις να κανω search η κατι τετοιο. Μολις τα ανοιξω απλα μου λενε κατω ποσσα πακετα εχουν.
Τελευταία επεξεργασία από eliasps και 11 Φεβ 2014, 05:14, έχει επεξεργασθεί 2 φορά/ες συνολικά
Αιτία: Αντικατάσταση [img] με [thumbnailpop]
UnixBeast
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Φεβ 2014, 04:37

UnixBeast έγραψε:To Ηide technical Items δεν το ειχα προσεξει ποτε!!! Ειναι σκουρο μπλε μεσα σε μαυρο και δεν πηγε το ματι μου εκει. Σε ευχαριστω πολυ eliasps :)

Nαι, έτσι όπως είναι ο συνδυασμός των χρωμάτων σε αυτή την περίπτωση εύκολα ξεφεύγει από το μάτι.

Προσωπικά πάντως, και εγώ από τέτοια εργαλεία γραφικού περιβάλλοντος προτιμώ το synaptic. Αν και πλέον δεν είναι προεγκατεστημένο στο Ubuntu, κάθε φορά που κάνω νέα εγκατάσταση του Ubuntu, το synaptic ίσως να είναι το πρώτο πρόγραμμα που εγκαθιστώ. Παρέχει τα πάντα από επιλογές και σου δίνει τεράστιο βαθμό ελέγχου στην διαχείριση των πακέτων.

Αν το πρόβλημά μας επιλυθεί, επιλέγουμε την απάντηση που βοήθησε στην επίλυση και πατάμε το κουμπάκι Εικόνα. Με τον τρόπο αυτό βοηθάμε κάποιον να βρει εύκολα τη λύση σε παρόμοιο θέμα απλά πατώντας πάνω στο πράσινο τικ.

Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 11 Φεβ 2014, 04:44

Απορία: Και τα δύο (software center, synaptic) χρησιμοποιούν το apt από κάτω;
Και γενικά είναι εντάξει/προτείνεται να χρησιμοποιείται πότε το ένα και πότε το άλλο για package management στο ίδιο σύστημα;
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnixBeast » 11 Φεβ 2014, 04:48

Aν καταφερω και βρω γιατι το synaptic μου εμφανιζει λιγοτερα πακετα, τοτε θα το ξυλωσω το αλλο :) Ελπιζω μονο να μην εχει κανενα xorg dependencie η τπτ τετοιο. Αυτο με τα dependencies ειναι το μονο που μου την δινει. Οχι μονο στο Linux. Παντου. (Θελεις να βαλλεις ενα προγραμμα και πρεπει να κατεβασει ολο το KDE ενω τρεχεις xfce4 η πας να ξηλωσεις ενα προγραμμα και σου λεει πως για να βγει θα βγαλλει το μισο συστημα!)

έγραψε:Απορία: Και τα δύο (software center, synaptic) χρησιμοποιούν το apt από κάτω;
Και γενικά είναι εντάξει/προτείνεται να χρησιμοποιείται πότε το ένα και πότε το άλλο για package management στο ίδιο σύστημα;

Νομιζω ναι. Τρεχουν και τα 2 το apt απο κατω. Σκεψου το σαν το Linux. Μπορει να τρεχεις gnome και εγω Razor-QT πχ. Αλλα οσο και να ειναι διαφορετικα γραφικα, under the hood ειναι ιδια. Τρεχουν και τα 2 τον ιδιο Linux Kernel.
Προσωπικα προτιμω το Synaptic γιατι εχει και την επιλογη του να κανεις update τα πακετα οπως και να φτιαξεις τα σπασμενα πακετα που το θεωρω βασικο. Aλλος ενας λογος ειναι γιατι οταν αφησα το Ubuntu, το ειχα μαθει με τον Synaptic οποτε απλα μου καθεται καλυτερα. Σαν να γυρναω σε παλιες αναμνησεις :) Μετα βεβαια πηγα σε Gentoo και μετα σε FreeBSD αλλα μετα απο τοσσα χρονια και εκαττομυρια compile εχω βαρεθει να χτιζω απο κωδικα. Μου ελειψε το να παταω απλα το κουμπακι και να τα κανει ολα για μενα :D Σεταρα τα παντα στο συστημα μου σε μια μερα. Στο FreeBSD ηθελα κανενα μηνα! Και το logitech Bluetooth πληκτρολογιο μου δεν δουλεψε ποτε στο FreeBSD :(
Φυσικα το FreeBSD ειναι πραγματικα μαγικο Λειτουργικο συστημα. Πραγματικα πανεξυπνο και υπεροχο. Αλλα δυστυχως scanners, automount, bluetooth κλπ ειναι πολυ παιδεμα. Μα ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ παιδεμα. Και επειδη κατανταει σε οριο μαζοχισμου με 8 τερμιναλ και 15 config files ειπα να κανω την ζωη μου λιγο ποιο ευκολη. Και γιαυτο εβαλα Xubuntu που εχει το apt και εχει και το xfce4 μιας και αυτο τρεχω.
UnixBeast
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό Ilias95 » 11 Φεβ 2014, 05:01

UnixBeast έγραψε:Νομιζω ναι. Τρεχουν και τα 2 το apt απο κατω. Σκεψου το σαν το Linux. Μπορει να τρεχεις gnome και εγω Razor-QT πχ. Αλλα οσο και να ειναι διαφορετικα γραφικα, under the hood ειναι ιδια. Τρεχουν και τα 2 τον ιδιο Linux Kernel.

Ναι απλά ας πούμε αν θυμάμαι καλά στο Sabayon δεν προτείνεται να χρησιμοποιείς μία entropy και μία portage για package management. Γι' αυτό ρωτάω. Άρα εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί ουσιαστικά και τα δύο είναι διαφορετικά gui για τον ίδιο package manager (apt);
Ilias95
saintTUX
saintTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό UnixBeast » 11 Φεβ 2014, 05:05

Νομιζω ναι. Εγω οταν το ειχα αφησει ηταν στην 7.04! Απο τοτε δεν το ειχα ξαναπιασει στα χερια μου. Οποτε στο λεω με επιφυλαξη. Αλλα θα σου πω κατι που προσωπικα ακολουθω παντα ως κανονα. Παντα προσπαθω να μην τα μπλεκω. Ενας package manager, ενα DE, ενα λειτουργικο στον σκληρο. Οχι πολλα μαζι. Και εσυ θα μπλεχτεις και το συστημα.
UnixBeast
babeTUX
babeTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό eliasps » 11 Φεβ 2014, 05:11

Ilias95 έγραψε:Απορία: Και τα δύο (software center, synaptic) χρησιμοποιούν το apt από κάτω;

Ilias95 έγραψε:Γι' αυτό ρωτάω. Άρα εδώ δεν υπάρχει τέτοιο θέμα γιατί ουσιαστικά και τα δύο είναι διαφορετικά gui για τον ίδιο package manager (apt);

Nαι, και τα δύο είναι προγράμματα front-end για το APT.
Mία λεπτομέρεια σχετικά με αυτά όμως, είναι ότι το APT δεν είναι το package management system.
Tο ίδιο το APT είναι και αυτό ένα (CLI) front-end για το dpkg, που αυτό είναι το σύστημα διαχείρισης πακέτων του Debian (και του Ubuntu).

Ilias95 έγραψε:Και γενικά είναι εντάξει/προτείνεται να χρησιμοποιείται πότε το ένα και πότε το άλλο για package management στο ίδιο σύστημα;

Για την δεύτερη ερώτηση, αν και δεν έχω διαβάσει απόψεις σχετικά, δεν βρίσκω το λόγο να μην τα χρησιμοποιεί κάποιος όλα για την διαχείριση πακέτων.
Έτσι και αλλιώς αν δημιουργηθεί πρόβλημα οφείλεται σε γενικό σφάλμα και όχι σε σφάλμα του εκάστοτε λογισμικού.
Δηλαδή δεν πρόκειται να δημιουργηθούν conflictions μεταξύ των εφαρμογών αυτών, αφού εν τέλει όλα τα διαχειρίζεται το dpkg.

Η μεγάλη διαφορά μεταξύ των dpkg (και των συστατικών του) και APT (και των συστατικών του) είναι πως το dpkg είναι η βάση του συστήματος διαχείρισης πακέτων, ουσιαστικά το ίδιο το σύστημα διαχείρισης πακέτων. Το dpkg είναι χαμηλού επιπέδου λογισμικό, σε αντίθεση με το APT που μπορεί να εκτελέσει λειτουργίες που δεν μπορεί να κάνει το dpkg.

Λέγοντας πως το APT είναι front-end για το dpkg στο θέμα της διαχείρισης πακέτων, σημαίνει πως το APT δεν λειτουργεί χωρίς το dpkg, ενώ το αντίστροφο δεν ισχύει.
Η διαδικασία εγκατάστασης μέσω του apt-get γίνεται κάπως έτσι:
  1. sudo apt-get install πακέτο
  2. Το APT ελέγχει τις πηγές λογισμικού για το πακέτο αυτό μέσω των λιστών που υπάρχουν.
  3. Εντοπίζει το πακέτο και λαμβάνει τα απαραίτητα αρχεία .deb για την εγκατάστασή του.
  4. Μόλις γίνει λήψη των αρχείων, το dpkg αναλαμβάνει την εγκατάστασή τους.
Αυτό που δεν μπορεί να κάνει το dpkg είναι η λήψη των αρχείων από απομακρυσμένη τοποθεσία, πράγμα που κάνει το APT. Όταν λοιπόν το APT κατεβάσει αυτά τα αρχεία τα τοποθετεί στο /var/cache/apt/archives, τότε το dpkg αναλαμβάνει την εγκατάσταση βάσει των πληροφοριών που έχει λάβει από το APT.

Αυτό σημαίνει πως το dpkg είναι αυτό που πραγματοποιεί την εγκατάσταση των πακέτων. Το APT κάνει ότι είναι απαραίτητο για να τα βρει και να τα κατεβάσει.

UnixBeast έγραψε:Βασικα μολις ανοιξω το Ubuntu Software Center κατω, μου λεει 71043.... Γραψε λαθος. Νομιζα πως ηταν 6-7000 κατι τετοιο και σκαλωσα. Αλλα και παλι.
To Synaptic μου γυρναει 43096 πακετα. Δηλαδη 30000 πακετα περιπου λιγοτερα. Ενταξει. Εχω βαλλει και 1-2 ppa αλλα 30000 λιγοτερα?
Χωρις να κανω search η κατι τετοιο. Μολις τα ανοιξω απλα μου λενε κατω ποσσα πακετα εχουν

Κανονικά το USC και το Synaptic πρέπει να διαβάζουν ότι βρίσκεται στα αποθετήρια. Και το κάνουν.
Υπάρχουν όμως και ειδικές περιπτώσεις, όπως πακέτα στο USC που είναι επί πληρωμή, ή πακέτα διαφορετικής αρχιτεκτονικής από αυτήν του συστήματος.
Aκόμα, βλέπουμε πως στο κέντρο λογισμικού του Ubuntu εκτός από προγράμματα-πακέτα, υπάρχουν και διάφορα άλλα "πακέτα" τα οποία όμως δεν είναι προγράμματα, αλλά... Περιοδικά!
Ναι, μπορούμε να δούμε στο κέντρο λογισμικού το περιοδικό Full Circle, το Ubuntistas, πράγματα που φυσικά δεν εμφανίζονται στο Synaptic.

Για παράδειγμα επάνω στην αρχιτεκτονική, όταν στο synaptic επιλέγω το All μου εμφανίζει κάπου στα 50.000 πακέτα.
Όταν όμως επιλέγω βάσει αρχιτεκτονικής, στα 64bit έχω 50.000 και υπάρχουν άλλα 20.000 στα 32bit. Στο σύνολο ξεπερνάνε μαζί τα 50.000 πακέτα.
Γενικότερα, τα πακέτα που εμφανίζονται ως "listed" στο synaptic δεν είναι ο συνολικός αριθμός των πακέτων, αλλά αυτά που υπάρχουν στην κατηγορία όπου βρίσκεσαι (Sections, Architecture κλπ.). Αν πας στο Architecture > All στο Synaptic θα δεις διαφορετικό αριθμό από τον αρχικό, αριθμό ο οποίος συγκλίνει περισσότερο σε αυτόν που εμφανίζει το κέντρο λογισμικού.

Εκτός από τα παραπάνω, υπάρχουν και πολλαπλά πακέτα που αφορούν το ίδιο λογισμικό, άλλης έκδοσης.
Για παράδειγμα ένα πακέτο που να περιέχεται σε δύο αποθετήρια, όμως το καθένα να έχει διαφορετική έκδοση.

Έχει να κάνει με το πως επιλέγει κάθε πρόγραμμα να εμφανίζει το σύνολο των πακέτων που υπάρχουν και αν υπάρχουν περιορισμοί που δεν εμφανίζονται στο σύνολο για κάποιο λόγο.
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις άφοβα το Synaptic. Δεν εμφανίζει λιγότερα πακέτα συνολικά, αλλά υπό κατηγορία.

Δηλαδή αυτή η διαφορά στους αριθμούς οφείλεται στα κριτήρια όπου έχει προγραμματιστεί η κάθε εφαρμογή να εμφανίζει στο σύνολο και αν υπάρχουν κατηγορίες όπου εξαιρεί από το σύνολο.
Αυτό δεν αναιρεί το γεγονός πως κάθε μία από αυτές τις εφαρμογές μπορεί να εντοπίσει κάθε πακέτο που βρίσκεται στις πηγές λογισμικού. Δεν θα σε περιορίσει πουθενά το Synaptic στην αναζήτηση, ούτε το κέντρο λογισμικού. Δεν παραλείπονται πακέτα από τις λίστες ή τις αναζητήσεις.

Στην θέση σου, θα τα κρατούσα και τα δύο και θα χρησιμοποιούσα όποιο με βόλευε περισσότερο.
Άβαταρ μέλους
eliasps
antiwinTUX
antiwinTUX

Εκτύπωση

Δημοσίευσηαπό sotos21 » 11 Φεβ 2014, 06:28

UnixBeast έγραψε:Θελεις να βαλλεις ενα προγραμμα και πρεπει να κατεβασει ολο το KDE ενω τρεχεις xfce4

Δοκιμάζεις με
Κώδικας: Επιλογή όλων
sudo apt-get install πακέτο
για να δεις τι σου προτείνει και το συγκρίνεις με το
sudo apt-get install --no-install-recommends πακέτο

Εννοείται ότι σε συμφέρει με την δεύτερη εντολή.
έγραψε:πας να ξηλωσεις ενα προγραμμα και σου λεει πως για να βγει θα βγαλλει το μισο συστημα

Πρέπει να έχεις γράψει κάπου (σε ένα αρχείο text) τι σου πρότεινε το τερματικό και όταν έρθει η ώρα για απεγκατάσταση δίνεις
sudo apt-get remove --purge πακέτα που σου είχε προτείνει
1 Γνώσεις Linux: Πρώτα βήματα ┃ Προγραμματισμού: Καθόλου ┃ Αγγλικών: Καθόλου
2 Ubuntu 23.10 Mantic Minotaur 6.3.0-7-generic 64bit (el_GR.UTF-8, Unity:Unity7:ubuntu unity)
3 AMD Ryzen 7 7730U with Radeon Graphics ‖ RAM 15368 MiB ‖ASUS TN3604YA - ASUS Vivobook_S_Flip TN3604YA_TN3604YA
4 Advanced Micro Devices, Inc. [AMD/ATI] Barcelo [1002:15e7] {amdgpu}
5 wlp1s0: MEDIATEK Corp. Device [14c3:7922]
Άβαταρ μέλους
sotos21
Freedom
Freedom

Εκτύπωση

Επόμενο

• ΣΧΕΤΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
    ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ
    ΠΡΟΒΟΛΕΣ
    ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ