Ίσος έχω ένα μικρό πρόβλημα με την παρακάτω υλοποίηση και είπα να το κουβεντιάσουμε παρέα.

Λοιπόν εχω στήσει δύο διαφορετικούς ubuntu 12.04 διακομιστές/εξυπηρετητές ( servers ) που ο καθένας έχει διαφορετική τοπική ip.
Ο ένας π.χ. έχει την 192.168.1.2 και ο άλλος την 192.168.1.3 και στον κάθε έναν έχω εγκαταστήσει και από ένα site.
Μέχρι στιγμής που είχα μόνο έναν τον έβλεπαν όλοι κανονικά μονάχα με την wan ( εξωτερική ) ip address ( διεύθυνση ) και όλα ήταν μια χαρά. Τώρα όμως που εγκατέστησα και τον άλλον αν μπαίνουν στην εξωτερική μου ip, βλέπουν μονάχα τον έναν και συγκεκριμένα τον αρχικό μου server - site.
Πως γίνεται/με ποιον τρόπο να βλέπει κάποιος είτε το ένα site είτε το άλλο;
Το μόνο που έχω καταφέρει μέχρι στιγμής είναι αν θέλει κάποιος να μπει στον δεύτερο διακομιστή μου (server) - ιστοσελίδα να γράφει την εξωτερική ip και την πόρτα 8080 ( wan:8080 ), αλλά δε μου πολύ αρέσει.
Έχω δει διάφορα κόλπα με virtualhost μέσω ρυθμίσεων στον apache ( και αν δε κάνω λάθος στο /etc/apache2/apache2.conf ) αλλά :
1) Ίσος κάτι να μην έχω καταλάβει και εγώ κάτι σωστά.
2) Νομίζω ότι αυτά παίζουν ( για virtualhost ) όταν οι ιστοχώροι είναι στον ίδιο εξυπηρετητή, και εμένα δεν είναι. Όπως είπα φαίνονται σαν εντελώς ξεχωριστές συσκευές μέσα στο δίκτυο. Οπότε μια σκέψη μου είναι πως ίσος θα πρέπει να στήσω dns στο δίκτυο ή δεύτερο apache που να βλέπει τους άλλους δύο;

Είδα και αυτό εδώ : Host two separate web servers on the same IP όπως και διάφορα άλλα, αλλά δε με έχουν βοηθήσει ακόμη ( ίσος κάνω και εγώ κάποιο λάθος στις ρυθμίσεις που δίνουν...και έτσι είπα να ζητήσω και την δική σας καθοδήγηση.. )
Περιμένω λοιπόν τις απόψεις - προτάσεις σας.
Υ.Σ. Το αρχικό μου site έχει και domain, αλλά επειδή το δεύτερο δεν έχει ακόμη για αυτό και αρχικά ( γιατί μπορεί κάποιος να μου πει πως γίνεται μόνο με τα domains ) , θα ήθελα να μου πείτε αν γίνεται να λυθεί χωρίς domain και στα δύο sites ( αυτό νομίζω είναι δύσκολο, αλλά...... ) πάντως όπως και να έχεις -τώρα που το σκέφτομαι- τα domains όλα στην ίδια ip και πάλη θα βλέπουν.
Ευχαριστώ πολύ!